Kök hücre

  • Merhaba hocam.ben eşim hakkında bir soru sormak istiyorum eşim1973 doğumlu 21:11:2012 de kalp krizi geçirdi devamlı tetkiklerimizi izmirde oturduğumuz ve krizde deüh müdahele edildiği için anjiyoyu yapan hocamıza yaptırıyoruz dünkü rütun muayenemizde kalp krizi sonrası kalp kasının düzelir düzelmiyecegini sordum oda bana aslında kök hücreyi deneyebiliriz dedi ve bir araştırmamızı söyledi ef degeri 45 iki damarda stent var kalp yetmezliği yokmuş hocamız öyle söyledi.ben sizden bu kök hücre tedavisi hakkında bilgi almak istiyorum şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Oğuz Karahan

    Sayın güney, kök hücre yaygın bir şekilde bir çok hastalıkta güncel olarak kullanıma girmektedir. kök hücre henüz hiçbir hücreye dönüşmemiş ve çoğalıp değişim geçirerek damara, kalp kasına veya diğer dokulara dönüşümü mümkündür. ancak bu öncü hücrelerin hangi dokuya ya da hücreye döneceğini vücudun ve uygulandığı bölgenin durumu belirler. kalp krizi sonrası kalp kasının bir kısmı yerini fibröz işlevi olamayan bir bağ dokusuna bırakır, bir kısım kas hücresi ise adapte olarak düşük oksijenle işlev göstermeden en alt düzeyde yaşamlarını sürdürmeye çalışırlar. bu nedenle kök hücre uygulanacak bölgenin çok iyi bir şekilde (mümkünse haritalanarak) seçilmesi gerekir. kök hücreleri işlevsiz bağ dokuya verirseniz hiçbir faydası olamaz çünkü bu hücreler bağ doku ya döner, kasa verirseniz yeni dama oluşumu veya kas oluşumuna katkıda bulunur. temel olarak burada uygulama şekli ve bölgesi tedvinin başarısını belirler. umarım faydalı olabilmişimdir. saygılarımla

  • : Çok teşekkürler hocam dün size tekrar soru ilettim sanırım yanlış yere yazmışım bu yüzden sorumu tekrarlıyorum.deü hocamızda tutmama ihtimalini söyledi bir kişiye yaptığını onun ef degeri 15 miş ama şu an iyiymiş biliyorum zamanınızdan çalıyorum lütfen beni affedin kafama takılan bu işlemi yaptırırsak tutmaması harici başka risk oluşurmu ve kalp yetmezliği olmadıgı halde bu işlemi yaptıralımmı çok çok teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Oğuz Karahan

    Ufak işlemsel riskler dışında ek bir risk yoktur. tecrübeli bir el yapacaksa denemeye değer diye düşünüyorum. saygılarımla


Antalya Kalp Damar Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sekonder felcin önlenmesi

    Sayın hocam merhaba. daha önceden dedemin durumu ile alakalı size bahsetmiştim ve siz de benden kullandığı ilaçları istemiştiniz. önce kısaca dedemin geçirdiği hastalıktan bahsedeyim. dedem 2010 yılında 72 yaşındayken emboliye bağlı sağ beyinden kaynaklanan bir felç geçirdi. .sol tarafında...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kudret Türeyen

    Prof. Dr. Kudret Türeyen

    Yaşar bey sanırım daha önce de yazmıştınız ama dedenizin durumu için nöroloji bölümüne başvurmanız doğru olur. geçmiş olsun. prof dr kudret türeyen

  • Ecopirin ilaç

    Hocam doktorumla gorustum . ecopirini 4 ay daha kullamami söyledi. yüzeysel bir flebit için 4 ay ecopirin kullanmak çok değil mi ? midesi hassas olan bir insanim ve ilaçlar mideme koruyucu icmeme rağmen dokunuyor. ecopirini kesmeyi düşünüyorum , eğer kesersem herhangi bir sorun olur mu ? emboli risk...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erkan İriz

    Prof. Dr. Erkan İriz

    Sayın kaan bey, mide probleminiz varsa aspirin yerine başka bir ilaç verilebilir, bu konuyu doktorunuza anlatırsanız o size yardımcı olacaktır. geçmiş olsun dileklerimle, erkan iriz

  • Beyin mr sonucu

    Doktor bey iyi günler, size beyin emarımda kalın puntoyla yazılmış yerleri aktaracağım endişe edilecek bir durum var mı yok mu bilgilendirirseniz çok sevinirim.. her iki frontoparietalde sunkortikal beyaz cevherde milimetrik boyutlu t2a/flair hiperintens sinyal değişiklikleri saptanmıştır:(vasküpo...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Tuncay Kaner

    Doç. Dr. Tuncay Kaner

    Mr görüntüleri anlamlı değil, bir nöroloji doktoru ile görüşmenizde yarar var. iyi günler



  • Akcigerde pihti

    Sayin hocam iyi gunler ben de astim ve sarkidoz fanisi kondu yalniz bir ay once sag akciger e pihti atmis karindan 10 adet iyne yaptim iyineyi kestiler simdi kumadin kullaniyorum fakat agri ve nefes darligi devam ediyor ne yapmam lazim onerileriniz nedir size nasil randevu alabilirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İnci Gülmez

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    İbrahim bey, 1 ay önce emboli tanisi kesin konulmuşmuydu? bilmiyorum, ancak emboli tanisi konduğunda yaklaşik 6 ay kan sulandirici kullanmaniz gerekir, kumadin lede olabilir, ancak takipte sikintiolduğundan, dozun ölçümünün takibine gerek olmadan yeni grup ilaçlarda kullanilabiir, bana muayene olmak... Cevabı gör

  • Emboli mi?

    Hocam oncelikle cevabınız için teşekkür ederim.evet haklisiniz çok şükür şimdi hicbir şikayetim yok fakat olası bir ameliyat veya sezeryan durumunda önceden önlem alınması açısından bunu doktoruma önceden belirtmeli miyim?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    Hayır ameliyat sonrası hemen hareket önemli emboliyi önlemek için

  • Emboli mi?

    Hocam ben geçen sene sezeryan ameliyati oldum hamileliğimin son haftalarinda trombosit düşüklüğü yasiyordum.ameliyat sirasinda biraz kan kaybetmisim.ameliyat sonrasında ani nefes darlığı ve göğüs ağrısi sikayetim oldu fakat hemşireler bilemedikleri için herhangi bir müdahalede bulunmadılar.ameliyath...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    Bir yıl önce sezeryan sonrası gelişen durumlar olabilir ameliyata bağlı olarak. bunların hepsi geçmiş gitmiş. önemli olan şu an bir şikayet varmı. yoksa hayata devam edin. hareketsiz kalmayın



  • Atriyal fibrilasyona bağlı sekonder felcin önlenmesi

    Sayın hocam merhaba. dedem 80 yaşında, 165 cm boyunda ve 96 kg ağırlığındadır. 2010 yılında beynin sağ lobunda gerçekleşen damar embolisine bağlı olarak dedem felç geçirdi. 7 senedir de felçli olarak yaşamaktadır. sol tarafında marjinal güç kaybı var ve özel baston yardımı sayesinde yürüye...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mehmet Kayrak

    Doç. Dr. Mehmet Kayrak

    Anladığım kadarıyla dedenizde atriyal fibrilasyon dediğimiz ritim bozukluğu tespit edilmiş. yaşı ve risk faktörlerine göre yıllık %6-8 felç riski var bahsedilen ilaçlara bağlı kanama riski ise yıllık %2-3 civarında. dolayısıyla warfarin vb. ilaclarin kullanılması hastanın felç riskini en az yarı ya... Cevabı gör

  • Dvt+pulmoner emboli d-dimer

    Teşekkür ederim hocam verdiğiniz tavsiyeler ve bilgiler için.hocam annemi dvt+pulmoner emboli den dolayı giderek artan d-dimerden dolayı kalp damar ve gögüs doktoruna götürdüm.giderek artan coraspine geçildikten sonra d-dimer yüksekliğini anlattım.renkli doppler istedi.ultrason da bacaklar da herhan...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. İlker Kiriş

    Doç. Dr. İlker Kiriş

    Rica ederim, geçmiş olsun.

  • Akciğer tomağrafi

    Mrb hocam öksürük şikayetiyle dr gitmiştim tomoğrafi sonucunda kesitler akciğer parankim penceresinde değerlendirildiğinde beriki akciğerde mozaik atenüasyon paterine, ait görünüm mevcuttur(küçük hava, yolu hastalığına) bağlı diyor diğer görüntülerin hepsi ormal dr kontrol etti tomoğrafi raporunu v...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Bahadır ÜSKÜL

    Prof. Dr. Bahadır ÜSKÜL

    Mozaik atenüasyon sıklıkla astımda, sigara içenlerde ve pulmoner embolide görülen bir radyolojik bulgudur. öksürük dışında bir şikayetiniz yoksa mutlaka reversibiliteli solunum fonksiyon testi yapılması gerekir.



  • Derin ven trombozu ve emboli

    Merhabalar, ben askerim. acemi birliğimi bitirdim, usta birliğine ise iki gün sonra teslim olacağım. lâkin bacaklarım beni çok zorluyor, bununla alâkalı herhangi bir muayene işlemi gerçekleştirilmedi, askerde çıktığım birkaç doktor, ''askerliğe elverişli değilsin'' dedi ama bu sözde kaldı, yazılı ol...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erdem Ali Özkısacık

    Prof. Dr. Erdem Ali Özkısacık

    Bulunduğunuz yerde bir kalp damar cerrahisi uzmanına görünürsenirseniz daha iyi bilgi alabilirsiniz. askerliğin hangi şartlarda yapılamayacağı ile ilgili mevzuat hakkında bilgim yok. iyi akşamlar dilerim

  • Dvt+pulmoner emboli

    Hocam merhabalar 4 yıl önce 1 defa dvt+pulmoner emboli geçiren annem 9 ay önce kalp damar doktorumuz tarafından 2 yıl kullanımdan sonra xarelto 15 mg dan coraspin 100 mg a geçirdi.xarelto kullandığı dönem de hastane normal aralıkları d-dimer 0-0,55 olan test sonucu 0,32 yani normal çıkmıştı.coraspin...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Özgür Çokünlü

    Op. Dr. Özgür Çokünlü

    Klinik olarak yeni bulgu yok (bacakta yeni pıhtı vs) ise ve genetik testler negatif olduğundan coraspin yeterlidir.ancak hastayı takip eden hekimin görüşü bizim uzaktan yaptığımız yorumdan daha değerlidir.

  • Dvt+pulmoner emboli d-dimer

    Hocam merhabalar 4 yıl önce 1 defa dvt+pulmoner emboli geçiren annem 9 ay önce kalp damar doktorumuz tarafından 2 yıl kullanımdan sonra xarelto 15 mg dan coraspin 100 mg a geçirdi.xarelto kullandığı dönem de hastane normal aralıkları d-dimer 0-0,55 olan test sonucu 0,32 yani normal çıkmıştı.coraspin...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün

    Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün

    Bu konuda doktorunuz veya hematoloji uzmanı meslektaşım ile görüşmenizi oneririm



  • Dvt+pulmoner emboli d-dimer

    Hocam merhabalar 4 yıl önce 1 defa dvt+pulmoner emboli geçiren annem 9 ay önce kalp damar doktorumuz tarafından 2 yıl kullanımdan sonra xarelto 15 mg dan coraspin 100 mg a geçirdi.xarelto kullandığı dönem de normal aralıkları d-dimer 0-0,55 olan test sonucu 0,32 yani normal çıktı.coraspin 100 e başl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ufuk Tütün

    Prof. Dr. Ufuk Tütün

    Genetik yatkınlık yok ama yine dvt gibi düşüneceğin fibrinoıen artışı olmuş varşa çurabı aspirinplavşks kullanın

  • Dvt+pulmoner emboli

    Hocam merhabalar 4 yıl önce 1 defa dvt+pulmoner emboli geçiren annem 9 ay önce kalp damar doktorumuz tarafından 2 yıl kullanımdan sonra xarelto 15 mg dan coraspin 100 mg a geçirdi.xarelto kullandığı dönem de normal aralıkları d-dimer 0-0,55 olan test sonucu 0,32 yani normal çıktı.coraspin 100 e başl...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Gül Kunt

    Doç. Dr. Ayşe Gül Kunt

    Salih bey, hayir xareltoya gerek yok. çok geçmiş olsun.

  • Dvt+pulmoner emboli d-dimer

    Hocam merhabalar 4 yıl önce 1 defa dvt+pulmoner emboli geçiren annem 9 ay önce kalp damar doktorumuz tarafından 2 yıl kullanımdan sonra xarelto 15 mg dan coraspin 100 mg a geçirdi.xarelto kullandığı dönem de normal aralıkları d-dimer 0-0,55 olan test sonucu 0,32 yani normal çıktı.coraspin 100 e başl...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. İlker Kiriş

    Doç. Dr. İlker Kiriş

    Merhaba salih bey, derin ven trombozu (dvt) geçirmiş ve pıhtı önleyici (oral antikuagulan) kullanan hastalarda, d-dimer düzeyinin yüksek olması ile tekrar dvt oluşma riski arasında bağlantı olduğuna dair bilimsel yayınlar bulunmaktadır. ancak, böyle bir hastada yeni nesil antikoagulanlardan biri... Cevabı gör






.
x