Kızımda tahlil sonuçları ne anlama geliyor önemli bir durumun habercisi olabilirmi?

  • iyi çalışmalar doktor hanım . benim 9 yaşına yeni giren 42 kilo ağırlığında bir kızım var yapılan tahlillerde kolestrol 206 trigliserid 213 insülin tokluk 69 çıktı .erzincanda yaşıyoruz çocuk endokrinolojisi yok kızımın durumu hakkında ne önerirsiniz.?

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşın Uçkun Kitapçı

    Esra hanım merhaba. maalesef muayene etmemiş olduğum çocukların sonuçları hakkında değerlendirme yapamıyorum. önerim bulunduğunuz yerde var olacağını umduğum bir çocuk doktoru ya da o da yoksa bir genel pratisyen doktora çocuğu muayene ettirerek sonuçlarınızı görüşmenizdir. iyi günler dilerim. doç. dr. a. uçkun-kitapçi


  • Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Faktor v leiden mutasyonu,lupus

    Hocam iyi gunler...29+4haftalik gebeyim.gestasyonel diyabetim var.ayni zamanda faktor v leiden homozigot,mthfr 677ct heterozigot mutant.oksapar 6000,coraspirin 100mg ve levemir insulin kullaniyorum.34.haftada coraspirin kesilecek.bana soylenen kadari ile afs,yada lupus yok ancak buna yonelik tahlil...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Oksapar tek başına yeterli olur evet. şimdiden iyi doğumlar size:)

  • Seker tedavisi

    Hocam hba 1 c ye baktırdım 6 cıktı tokluk kan şekeri 177 ıfcc 42 .1 cıktı aclık seker 114 çıktı gorus ve tavsiyeleriniz nelerdir hocam çok tesekkurler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Bence ilaç kullanmasına gerek yoktur.

  • Çok ciddi konsantrasyon bozukluğu

    İyi günler. ben yaşadığım önemli bir sorunda değerli görüşlerinizi almak istiyorum. şimdi genel olarak kendimi tanımlamam gerekirse ben 181 cm boyunda 95 kg ağırlığında 38 yaşında yetişkin bir erkeğim. preklinik diyabet, bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik, karaciğerde hepatosteatoz ve hemanjiom v...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Adnan Cansever

    Doç. Dr. Adnan Cansever

    Psikiyatriye gittiniz de yarar görmediniz mi konusunu anlayamadım. bir sorun var, hem günlük yaşamınızı etkiliyor, hem de hedeflerinize ulaşmanızı engellemiş. bu durumda psikiyatrik yardım alınmaz da ne zaman alınır ki? evet durumunuz psikiyatrik bir rahatsızlık ile ilişkili gibi görünüyor. keşke 20... Cevabı gör



  • Karaciğer hemanjiomu ve alkol tüketimi

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 90 kg ağırlığında 38 yaşında yetişkin bir erkeğim. preklinik diyabet, bacaklarda grade-4 yetmezlik, karaciğerde grade 1-2 hepatosteatoz ve hemanjiom dışında bir sağlık sorunum bulunmamakta. genel olarak kullandığım ilaçlar metformin, allopurinol, finaster...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    Merhabalar; tükettiğiniz alkol miktarıyla ilintili olarak zaman içerisinde karaciğer hastalıklarına davetiye çıkartabilir.yeni yapılan çalışmalar çok küçük miktar alkol dahi hastalığı tetikleyebiliyor şeklinde ifade edilmiş.

  • Tip 2 ameliyatı bilgi

    Sitede kişisel bilgilerinizi paylaşmayın dediği için yazmamıştım mehmed ergün 05324980808 m.e.tumpcu@hotmail.com

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Selim Birol

    Op. Dr. Selim Birol

    Bence de paylaşmayın size o yüzden mail adresimi vermiştim..

  • Diyabet tipi nedir

    Teşekkür ederim hocam desteğiniz için.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Ben teşekkür ederim geçmiş olsun



  • Tip 2 ameliyatı bilgi

    İyi çalışmalar; tüp mide istemediğimden gastrik bypass için araştırma yapıyorum. 1961 doğumlu tip ii diyabet hastasıyım 128 kg olarak kitle oranım uygundur. b.evler aile hastnsinde size ameliyat olan bir hastanızdan referans aldım. yoğun bakım ve serviste kalma süresi ve ortalama ücret bilgisi...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Selim Birol

    Op. Dr. Selim Birol

    Merhaba mehmed bey, lütfen iletişim bilgilerinizi bize mail olarak atın, e posta: drselimbirol@gmail.com veya bizi arayın 0507 104 34 38

  • Mds şüphesi

    Hocam merhaba, babamın hemogramında değerleri şu şekilde çıktı: wbc:3 (ref:5.2-12.4), %ne:33 ref:41-73), %ly:60 (19-45), plt:127bin (156-373),ferritin:11.64 (28-365), demir (serum):65 (70-180). periferik kan yayımı normal olduğu söylendi. kemik iliği aspirasyon raporunda ise eritroit seri %60,...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın leyla yurttaş, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. mcv değerini bilmek önemli. ayrıca wbc 'nin alt. gruplarından nötrofil ile lenfositlerin mutlak değerleri de yardımcı olabilir. bunlar elinizde olan sonuçlar. diğerlerini sonra önerebilirim. saygı ve sevgilerimle

  • Diyabet tipi nedir

    Hocam eşim 38 yaşında,2015 ten beri şekeri var.iki aydır beta... ve mato... kullanıyor.stresten dolayı şekeri yükseliyor.diyetine dikkat ettiğinde açlık şekeri 220_250 civarı.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Bu sonuçlara göre bence hastanızın insülin tedavisine geçmesi gerekir.



  • Kolesterolyuksekligi

    Soru kolesterolyuksekligi hocam saygılar benim ve eşimin son tahlil sonuçları şöyle benim hdl 40 ldl140, trig238 tkol229 hbac1 5.6 ldlyi düşünemiyorum gergin sabah10zeytin haftada3gyumurta bir tatlı kaşığı keçiboynuzu özü yiyorum önemli zararları varmı eşim hdl ,58 ldl170 trig86 tkol224 hbac 5.4 kol...

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Meltem Arslan

    Dyt. Meltem Arslan

    Öncelikle çok geçmiş olsun. kolesterolünüzü düşürmek için beslenmeyi desteklemek adına haftada 3-4 gün 30-45 dakika yürüyüş yapabilirsiniz. beslenmede yağ gruplarından doymuş yağ yerine zeytinyağı, çiğ badem-çiğ fındık, ceviz tüketmenizi tavsiye ederim. günde 4-6 öğün beslenmeye dikkat edin, ara öğ... Cevabı gör

  • Diyabetik vakada mactel-2 hastalığı

    Sayın hocam merhaba. annem 163 cm boyunda 80 kg ağırlığında 56 yaşında ve 10 yıldır tip-2 diyabet geçmişi olan bir hasta. açlık kan şekeri 130 mg/dl ve tokluk kan şekeri ise tüketilen karbonhidrat miktarına göre değişmekle birlikte ortalama 250 mg/dl seviyesinde. a1c seviyesi ise %7 civarında...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Seyhmus Arı

    Doç. Dr. Seyhmus Arı

    Hastayı muayene etmeden bu hastalık ile ilgili tanımlamalar ve değerlendirme yapmam doğru olmaz. geçmiş olsun.

  • Diyabet tipi nedir

    Merhaba hocam, eşim şeker hastası.tahlil sonuçları şöyle; biyokimya uygunsuz çıkan değerleri; glukoz 282 mg/dl kolestrol 226 mg/dl trigliserid 246 mg/dl ldl kolestrol 142 mg/dl açlık kan şekeri:316 mg/dl (74-106) ggt:33,5 (8-61) elisa+hormon testleri; 25-hidroksi vita.d: 15,88 ng/ml insulin (açlık)...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Hastanın yaşı, kaç yıldır diyabet olduğu, ilaç kullanıp kullanmadığını bilmediğim için sorunuza sağlıklı bir yanıt vermem mümkün değil. bu testlerin tip i , tip ii, lada tipi diyabet ayrımı ve hemokromatozis için istendiği anlaşılmaktadır. sonuçları hekiminizin yorumlaması daha uygun olacaktır.



  • Sizce ne sıklıkta check up yaptırmalıyım ?

    Sayın hocam merhaba. rahatsız ettiğim için özür dilerim. bilgilerimi hatırlatmam gerekirse 180 cm boyunda 95 kg ağırlığında 38 yaşında yetişkin bir erkeğim. preklinik diyabet, bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik, karaciğerde grade 1-2 arasında değişen hepatosteatoz ve hemanjiom, ciltte çil...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Başçı

    Prof. Dr. Ali Başçı

    Herhalde en dikkati çekici durum prediyabetik oluşunuz. obez belki değilsiniz ama kilo fazlanız var vki 29 civarında. daha ideal kiloya gelmeniz gerekir ki diyabetiniz aşikar hale gelmesin . bir bakıma genel check up kadar kilo takibi göbek çevresi ölçümü daha bile önemli. olasılıkla karaciğer yağla... Cevabı gör

  • Penis boyu ve erken boşalma

    Merhaba sayın hocam hayırlı akşamlar yaşım 23 tip 1 diyabet hastasıyım 1 aylık evliyim bir sıkıntım üzerine danışmak istiyorum penis boyum 11 cm ve erken boşalıyorum eşim zevk almıyor hem penis boyunu büyütmek hemde erken boşalma sorununu çözebilmek için ne tavsiye edersiniz nasıl bir yöntem tavsiye...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Güven Aslan

    Prof. Dr. Güven Aslan

    Erken boşalma için ilaç tedavisi verilebilir. penis boyu için değerlendirmeye göre karar vermek lazım

  • Kataraktlıgoz

    Kataraktgoz 59yasindayim sol gozde katarakt var -12 sag da -10 miyopi vartıp2 dıyabet hastasıyım hbac1 5.5 amelıyat olmamda sakınca varmı bugun doktora muayene oldum ama doktor ameliyattan sonra miyopi oldugu icin risk oldugunu soyledi goz kurulugu var tear natural free 6*1 verdi sizin onerebileceg...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Kadir Erdoğan Er

    Uzm. Dr. Kadir Erdoğan Er

    Katarakt ameliyatı kararı vermek için birtakım değerlendirmeler gerekmektedir 1.görme kaybı derecen 2.ameliyattan beklentin? 3.kataraktın durumu/derecesi 4.optik disk/makula ve perifer retinanın ameliyata elverişli olup olmadığı 5.beraberinde ek göz hastalığı olup olmadığı..-glokom,üveit,makulo... Cevabı gör






.
x