Kistik nodul

  • doktor bey 17 yasindaki kizimin tiroit ultrason sonucu soyle sol lobda 3x4 mm capinda kistik nodul izlendi bilateral posterior subkapsuler alanlar spongioz gorunumde izlendi doppler incelemede belirgin vaskularite artisi izlenmedi yaziyor ayrica sag 40x9x16 mm sol 36x11x14 mm parankim eko paterni dogal doktor bey t3 t4 ve tsh kan tahlili sonuclari normal aralikta cikti senede bir kere ultrason kontrolu dediler. size sormak istedigim bu sonuclarda inemli bir durum varmi acaba kafama takilan ultrasonda bilateral posterior subkapsuler alanlar spongioz gorunumde ne demek onemlimi acaba senede bir kez kontrol yeterli olurmu


Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yardimci olur musunuz lutfen

    Hocam merhaba yas 35 bayanim.rutin bir kan tahlili sonucu tsh degerimin 10 oldugunu gordum.daha once hic boyle anormal olmamisti.diger kan degerlerim normal.sizce hemen doktora gidip arastirilma baslansin mi.bir sure bekleyeyim mi.nedeni ne olabilir acaba bu yukselisin.tesekkurler.

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Erdal Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Burun akıntısı

    Ayşen hanım iyi günler dün gece yatmadan önce burun akıntım ve boğaz ağrım başladı sabah ise burnumun içi yanıyordu ve yanaklarım ağrıyor hâlâ boğaz ağrım akşama doğru geçti ama hâlâ burun akıntım ve burnumun içinin sızlaması yanması devam ediyor 2 kere nurofen içtim bu bir grip midir? yoksa covid b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi devamli

    Hocam peki bu devamli boylemi olucak ben sürekli demir ilacımı kullanicam bu zararlı degilmi senede bir ferinject kullaniyim ozmn hocam iyi aksamlar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikligi devamli

    Hocam merhaba 36 yasinda erkeğim demir eksikliğim var ferritin 10 bir türlü yukselmiyor sadece fernject yukseltiyor endoskopi ve kolonoskopi oldum her hangi bir kacak yok dediler hemoroidde yok başka ne gibi rahatsızlık olabilirki dusuyor demir hgb 13 hocam demir de 50

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Halüsinasyon görmek

    Hocam ben 17 yaşındayım hashimoto tiroiditi teşhisi kondu, yakın zamanda hormon değerlerin bozulacak dendi. 6 aydır kontrole gitmedim ama en son normaldi hormonlarım. ben 1 aydır neredeyse her gün halüsinasyon görüyorum hocam, hashimoto hastalığıyla herhangi bir alakası var mıdır?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tehlikeli bir durum mu

    Merhaba ayşen hanım iyi bayramlar 🌸 hemogram kan tahlili yaptırdım 25 yaşında kadınım yalnız 3 değerim anormal sanırım yorumlarsanız çok sevinirim; lym normal değer 1.20-3.20 arası benim ki 3.24 mchc normal değer 31.5-35.0 iken benim ki 31.3 rdwc normal değer 10.0-15.0 iken benim ki 18.4 hocam bun...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Papiller troid eutrox

    Hocam merhabalar. troidlerim alındı.eutrox 125 hafta içi haftasonu 100 lik aliyorum.bgun kan değerinde tsh 0.15 cikti.t4 1.30 cikti tsh dusmus.bu önemli bir sorun mu? yani ilaçlarımin dozu mu değişmeli ? i̇laçla giderilebilir bisey midir? tesekkur ederim..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği ve tedavisi hk

    Sayın hocam tsh tahlili sonucum 4.07 çıktı tedavim nasıl olucak benim hastalık belirtilerin mart ayında yüksek tansiyon ile çıktı ve tansiyonun 17/10 oldu ve 2 saat sürüyor ara ara tansiyonumun 19/10 kadar çıkıyor ve acile gittim kardiyolojiye yönlendirdirler kardiyolojiye gittim beni 4 ay takip ett...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh tedavisi ve yüksekliği hakkında

    Sayın hocam tsh tahlili sonucum 4.07 çıktı tedavim nasıl olucak benim hastalık belirtilerin mart ayında yüksek tansiyon ile çıktı ve tansiyonun 17/10 oldu ve 2 saat sürüyor ara ara tansiyonumun 19/10 kadar çıkıyor ve acile gittim kardiyolojiye yönlendirdirler kardiyolojiye gittim beni 4 ay takip...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroidit, hashimato tiroidi

    Hocam merhaba, ses kısıklığı, yutma güçlüğü, ağız kokusu ve ağız içi sekresyonda artış sebebi ile kbb polikliniğine başvurmuştum. ailemde hashimato tiroidi öyküsü bulunmakta. boyun us sonucum şu şekilde: submandibuler beler normaldir. tiroid her iki lobu normal büyüklüktedir. i̇sthmus kalınlığı norm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyunda şişlik

    Hocam merhaba ben şiddetli saç dökülmesi,adet gecikmesi ve boynumda ele gelen şislik icin doktora gittim ,sonuclar şu şekilde sizde yorumlarsanız çok sevinirim ft3 3.83 ft4 1.12 fsh 1.56 anti tpo 306,80 anti tg 15.86 ultrason istmus kalınlık 5,6 mm ölçülmüş olup normal sınırlardadır. tiroid glandı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    İyi günler doktor bey,21 yaşında bir kadınım. mayıs ayında kan testi yaptırdım. prolaktin(60,84) ve tsh (6,37) hormonlarım yüksek çıktı. 1 ay boyunca günde 1 kez levotiron 25 mg kullandım. tekrar test verdiğimde değerlerim normale dönmüştü ancak doktor kullanmaya devam etmemi söyledi. değerlerimin y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Antibiyotik gaz

    Hocam merhaba. 2-3 gündür gün içinde saatte birkaç kez ara ara 5 saniye kadar girip çıkan karın ve belime vuran bir ağrı mevcut. bazen birkaç saat hiç olmuyor. halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma, ishal, kabız gibi şikayetlerim yok. dün doktora gittim, doktor elle muayene yaptı ve karnımı dinledi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaz sorunu

    Ayşen hocam selamlar. ben uzun süredir dışkı problemi yaşıyordum. sürekli ishal ve parça parça dışkı oluyordu. bunun için bir uzmana muayene oldum ve birçok test yapıldı. vitamin testleri haricinde bir sorun çıkmadı. i̇laçlarımı düzenli kullandım ve şu an herhangi bir dışkı sorunu yaşamıyorum. fakat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Evlilik öncesi yapılan testte talasemi şüphesi

    Merhaba 22 yaşında bir kadınım. yakın zamanda bir kan testi verdim. hba0 değerim referans aralığı %75-100 iken 89,2 geldi aile hekimim talasemi taşıyıcılığı olabileceğini söyledi. dahileyeye gittiğin de demir,demir bağlama kapasitesi, ferritinim düşük olduğu için demir eksikliği anemisi olduğunu söy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x