Kistik nodül

  • benim annemin radyoloji raporu şu şekildedir : Tiroid Sağ Lob Boyutları AP:12mm,**** kra**** Troid Sol Lob Boyutları AP:11mm, **** kra****'dir. İsthmus kalınlığı 2mm'dir Troid eko reflektivitesi tabii,eko dağılımı non homojendir. Sol lobda 8*5mm çapında kistik nodül izlenmiştir.Troid sağ ve sol lob içersinde solid, kistik nodüler görünüm izlenmemiştir Bu sonuca göre doktor ameliyatla parça alınıp patalojiye gitmesini söyledi.sizde bu sonuca bir açıklama yapar mısınız lütfen? Bu durumda kisti çokmu büyük ne yapılması gerek korkulacak bir durum mudur? ve annemde ara ara ses kısılmaları olmakta bundanmı kaynaklı ? şimdiden teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun annenizin ses kısıklığı yakınmalarının nodülle ilgili olması çok muhtemel değil. nodül büyüklüğü tam sınırda.10mm üzerine biyopsi öneriyoruz. 8mm için birkaç ay beklenebilir. kontrol ultrasonunda nodül boyunda artış olursa biyopsi düşünmek daha doğru olur.yine de yapılabiliyorsa biyopsinin bir sakıncası yok.geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Omurgada ganglion kisti

    Hocam lütfen yardımcı olun sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var. sol bacak ağrısı ve sol kürek kemiği ağrısı ile çekildiğim mr sonucumda. lomber mrg sonucunda aksiyal t2a segittal t1a t2a inceleme: lomber lordoz üst yarıda nispeten azalmıştır. vertebrallarda yaygın ufak osseöz sivrileşmeler end...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hashimoto hastalığı

    Hocam iyi günler annemde hashimoto var bende de olabilir mi ne yapmam gerekir?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serkan Selvi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer kanseri?

    Hocam merhaba annemi eylül ayında idrar yollarında yanma ve öksürük şikayetiyle göğüs hastalıkları ve i̇ç hastalıklarına götürdüm.kan tahlillerinde crp sinin yüksek olduğunu ve idrar yollarında enfeksiyon olduğu söylendi.ayrıca öksürük için bt çekildi. bt sonuçları şöyle; toraks bt i̇ncelemesi̇,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid lopta kistil nodül

    65 yaşındaki ananemin ultrason sonucunda; sol troid lobta üst polde iyi sınırlanmış 3,5 mm çapında kistik nodül izlendi. solda submandubuler bölgede 10 mm çapında reaktif lap izlendi. bunlar ne anlama geliyor hocam, ciddi bi durum var mıdır? napmalıyız?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğerde leke ve lap

    Hocam merhaba annemi eylül ayında idrar yollarında yanma ve öksürük şikayetiyle göğüs hastalıkları ve i̇ç hastalıklarına götürdüm.kan tahlillerinde crp sinin yüksek olduğunu ve idrar yollarında enfeksiyon olduğu söylendi.ayrıca öksürük için bt çekildi. bt sonuçları şöyle; toraks bt i̇ncelemesi̇,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer tomografisi raporu

    Hocam çok tedirginiz kaç gündür lütfen yardımcı olur musunuz? tiroid bezi sağ lob parankimi içerisinde 19mm çapında hipodens nodül izlenmiştir. trakea ve mediasten orta hattadır. ana vasküler yapıların değerlendirilmesinde; aorta çapı normal olarak değerlendirilmiştir. pulmoner arter çapı norma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodülü

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çıktı ayrıca biyops...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kavernom hastaligi

    Sonuclarim 4. ventrikül orta hatta ve normal konfigürasyondadır. serebellar hemisferler, vermis ve serebellar folya normaldir. bulbus, pons ve mezensefalon normal görünümdedir. bazal sisternler, ambiyent ve quadrigeminal plate sisternleri doğaldır. iii. ventrikül orta hatta ve normal genişliktedir....

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodül

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çıktı ayrıca biyops...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Gül Bora Makal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer bt

    İyi çalışmalar hocam. toraks bt sonucu aşağıdaki gibi: her iki meme izlenmedi (opere) her iki aksillada patolojik boyutta lap saptanmadı. trakea ve ana bronşlar normal lokalizasyonda ve lümen açık olup patolojik oluşum izlenmemiştir. kalp normal konfigürasyonda ortotopiktir. kalp odacıkları normal b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parotis lenf nodu

    Sayin hocam yasim 25 bayanim sizin degerli bilgilerinize ihyiyacim var yardimci olur musunz ? 2 ay önce sol kulak altı parotis bezinde bir kitle hisettim (sürekli dış kulak yolu iltihabı ve egzaması yaşıyorum) hemen ardından kbb ye başvurdum antibiyotik kullandım antibiyotik bitti belki biraz küçülm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Baylançiçek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu şişliği

    Sayin hocam yasim 25 bayanim sizin degerli bilgilerinize ihyiyacim var yardimci olur musunz ? 2 ay önce sol kulak altı parotis bezinde bir kitle hisettim (sürekli dış kulak yolu iltihabı ve egzaması yaşıyorum) hemen ardından kbb ye başvurdum antibiyotik kullandım antibiyotik bitti belki biraz küçülm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lomber dar kanal

    Merhaba, babam (68) bir süredir belinden,kalçasına,bacağına,dizlerine kadar inen ağrılarından şikayetçi.18 eylülde mr çektirdik. lomber dar kanal teşhisi konuldu ameliyat önerildi. aşağıdaki mr raporuna göre görüşünüzü öğrenebilir miyim? lomber lordoz artmıştır.vertebra korpus yükseklikleri tabii...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodül

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodül

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Çağatay Çifter

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x