Kist hidatik ameliyatından sonra 2 kere tekrarlaması normal mi lütfen yardm edin??

  • merhaba hocam annem 6 ay önce kist hidaik rahatszlığından dolayı ameliyat oldu 3 ay geçtikten sonra tekrarladı iğne yardımıyla aldılar 3 ay geçmeden yine oluştu bu sefer ameliyat oldu.bu böyle devam mı eder normal mi yada yanlş yapılan bşyler mi var yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Yağmur hanım öncelikle geçmiş olsun. kist hidatik hastalığı ekinokok parazitin kaynaklanmaktadır. bu parazit vucutta farklı yerlere yerleşebilir anacak sıklıkla karaciğere yerşim gösterir. bu kisttin 5 değişik evresi vardır bu evrelere göre de tercih edilen tedavi yaklaşımları mevcuttur. perkütan dediğimiz iğne ile boşaltma erken evrelerde uygundur operasyon ise daha ileri evrelerde genellikle tercih edilir. bu kisttin bir özelliği karaciğerde parazit yerleştikten bir süre sonra ortaya cıkmasıdır. nüksleri(tekrarlar) %4-%10 arasındadır. bu hastalıkta yaşadığınız gibi birkaç kez ameliyat bazen karşılaşılabilen bir sorundur. tedavide bir yanlış olduğunu düşünmüyorum. böyle sürecekmi sorusuna ise kesin bir cevap vermek zor.

    tarihinde cevapladı.

Denizli Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gastrik bypassa elverişli miyim?

    Evren hocam merhaba. ben bir süredir gastrik bypass ameliyatını araştırıyorum ancak 1,58 boyunda ve 85 kiloyum. eklem ağrılarım, mide sıkıntılarım var ve obezite tip 1 grubuna girdiğimi öğrenmiştim bir kaç ay evvel. ancak kilonun daha fazla olması ve sağlık problemlerinin daha kritik olması gibi yaz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Evren Dilektaşlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sosyal fobi

    Merhabalar hocam 24 yaşındayım hukuk öğrencisiyim.son yıllarda kafamda kurup büyüttüğüm bi durum var. insan içinde konuşurken sesim titriyor nefes nefese kalıyorum ve rezil oluyorum. derste bi metin bile okuyamıyorum hoca bana söz verecek diye ödüm patlıyor. küçüklüğümde böyle bişey yoktu lisede bil...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelik ve kaşıntı

    İyi günler. ben 23 haftalık hamileyim yaklaşık 2 hafta önce vücudumda kaşıntılar başladı. bacağımın üstünde, kollarımda ve karnımda. cildiye doktoru kurdeşen dedi ve krem tarzı ilaç yazdı. kullandım ve geçti. benim asıl sorum bu kaşıntılar demir ilacı kullanmaya başladıktan sonra başladı. ben de ila...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ece Uslu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Doğum kontrol

    Merhaba hocam.. benim dedemde ve iki erkek kuzenimde tromboz hastalığı var. bende doğum kontrol hapı kullanmayı düşündugum zaman trombofili panelime baktirdim. faktör 5 leiden mutasyonu heterozigot çıktı. bazı doktorlar kullanma dedi bazıları kullanabilirsin dediler. 23 yaşındayım alkol sigara vs. k...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Melek Ekici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer büyümesi

    İyi günler hocam.17 yaşındaki oğlumu karın ağrısı şikayetiyle doktora götürdüm. kan tahlili yapıldı enfeksiyon olduğu söylendi.ilaç verildi.karın ağrısı geçti .ultrason sonuçları şöyle ; karaciğer boyutları artmış olup sağ lob cc 165 mm ölçülmüştür .intrahepatik safra yolları karaciğer sol lobda bel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İletişim bilgileri

    Muammer hocam iyi günler. benim annem yaklaşık 2 yıldır karaciğer rahatsızlığından dolayı size kontrol oluyordu. ismi fatma koptagel. 6 ayda bir kontrol oluyor ve tekrar kontrol zamanı geldi. medicalpark hastanesinden randevu almak istediğimizde web sitesinde isminizi göremedim. sizinle tekrar nası...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bt tetkiki risklimi

    İyi günler hocam.17 yaşındaki oğlumu karın ağrısı şikayetiyle doktora götürdüm.kanda enfeksiyon çıktı.ultrason sonuçları şöyle;karaciğer boyutları atmış olup sağ lob ccuzunluğu 165 mm ölçülmüştür.parankim ekojenitesi homojen ve normaldir.fokal lezyon saptanmamıştır .vasküler dağılım normal sınırlard...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas kisti

    İyi günler. annem pankreas kisti nedeniyle takip ediliyor. yılda bir görüntüleme yapılıyor. pankreas kistlerinin takibinde mr veya bt'den hangisinin tercih edilmesi uygundur? uzun süre takip edilecek hastalarda radyasyon maruziyeti açısından mr tercih edilmesi gerektiğini okumuştum. pankreas kistler...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kimse anlayamadı...

    Hiç bir doktor anlayamadı... önce gözlerim kanlanıyordu göz kuruluğu dediler sonra hızla göz altım çöktü morardı insan içine çıkamıyorum insanlar korkuyor benden . göz doktoru anlayamadı, dahiliye ve cildiye de anlayamadı ama şu an hayatım durdu ve ilerlemeye devam ediyor bütün yanağım kaybolmak üz...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yumurtalık kistleri

    Merhaba 25 yaşındayım ve yeni evliyim. adet sancılarım için doktora gittim. iki adet kistim olduğunu adet döneminde gelmemi söyledi. adet dönemi gittiğimde kistimin birinin kaybolduğunu söyledi ve kan testleri yaptı. cae değerim 1.55 , ast 12 ,ca125 391 ,afp 0.891, ca 15-3 26.13 ca19-9 107 kan değer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas kisti görüntüleme

    Teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sişkinlikk

    Hocam saygılar hürmetler. hocam benim karın bölgemde midem de aşırı derecede şişkinlik var. yani bu basit bir halden çıktı.aç karna tok karna fark etmiyor. yolda yürürken bazen bir anda bir şişiyor patliycak zannediyorum. bedenimden kopup düşecekmiş gibi oluyor. yaşım 31. 1 ay önce doktora gitmiştim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kaygı bozukluğu xanax citoles

    Çok tşk ederim hocam bende hepatit b var ozaman kullanmasam daha mı iyi 😔

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık bu belirtilere neden

    Mcv 85,8 tam 6 ay kullandım hocam günde 2 defa, sabahları normal tansiyonum normale döndü ama boynunda kalbimde hafif yanmalar var kalbime baktirmistim 6 ay önce kansizlikla alakalı çarpıntım vardi bir de karaciğerim de hafif bir batma alt 15 ast 16 ggt 18 kanim fazlalastigindan dolayı mi ilk de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas kisti görüntüleme

    İyi günler. annem pankreas kisti nedeniyle takip ediliyor. yılda bir görüntüleme yapılıyor. pankreas kistlerinin takibinde mr veya bt'den hangisinin tercih edilmesi uygundur? uzun süre takip edilecek hastalarda radyasyon maruziyeti açısından mr tercih edilmesi gerektiğini okumuştum. yılda bir bt çek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x