Kilo

  • Merhaba. Benim sorunum giderek doyma hissimi kaybetmem.152 boyunda 55 kiloyum. 30 yaşındayım. Özellikle bu gunlerde surekli yeme hissi var.insulin direncim yok. Ne yapabilirim

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba doyma hissinizi sağlayacak size bir kaç öneri. 1. beyaz ekmek tüketmeyin. 2. az az sık beslenin. 3 ana ve 3 ara öğün tüketin. 3. bol su için. özellikle suyu güne yayın. 4. sebze-meyve tüketiminizi artırın. 5. basit şeker tüketimini çıkarın. bunu hemiçeceklerden hem de tatlılarda yapın. 6. yemeğe su ve salata ile başlayın. 7.tarçın çayı ve yeşil çay tüketin. kolay gelsin

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Boy sorusu

    Hocam merhabalar. yaşım 15. boyum 1.80, kilom 72. annem 1.66, babam 1.72. anne tarafım genel olarak uzun baba tarafım ise kısa. boyumun 1.85 olmasını istiyorum sizce o kadar olur mu? çok kafaya taktımda.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reflü ağız kokusu

    Öncelikle merhaba ben endoskopi oldum ve reflü olduğum ortaya çıktı 4-5 ay önce midemden parça alındı patolojiye yollandı fakat heliko vs bakteri saptanmadı ancak benim 7/24 olan ve hiç geçmeyen ağız kokum var aç karnına olan esom40 mg ilacımı da kullanıyorum fakat koku hiç gitmiyor dişçiye ve kbb d...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Muhammed Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ihtimali

    Doktor hanım merhaba 28nisanda yasanmıs bir iliski üzerinden 50 gün gectikten sonra gebelik varsa ultrasonla görülebilir mi? net sonuc alır mıyım? idrar testleri negatif cıkıyor ancak kabızlık sorunu yasıyorum ve karnım şiş haliyle ama normal bi şişlik gibi gelmiyor bana..48 kiloyum ve cok belli edi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Morlukları

    Merhaba haşemato hastalığım var ilaç alıyorum. son 6 ayda kilo kaybım oldu yaklaşık 6-7 kilo dahiliye dr testler yaptı bir sorun görmedi istemsiz bir zayıflama (akşamları 20 dk yürüyorum) ayrıca 6 ay öncesi ilk fark ettiğim bacaklarımda ve bir kolumda anlamsız morluk sonra yeşile dönme en son sarı r...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayrettin Kundur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Matofin kullanımı

    Kilom normale inmedi,sadece 10 kilo verdim,10000 adım da atmıyorum,ömür boyu kullanacak mıyım matofini?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kreatinin kinaz degeri

    Hocam merhaba dokuz bucuk aylik bebegimin ck degeri 490 cikti ast 50 alt normal seviyede. ck degeri biseylerdn suphelenmek icin cok mu yuksek hocam bu drum normal de olabilir mi . endiseleniyorm. cocugumun gelisimnde anorml bi durum yok basini tutuyor desteksz oturuyor yattigi yerden kalkip otura...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yahya Kemal Yavuz Gürer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gizli şeker

    Merhaba hocam heyet raporu için aç karna kan verdim ve e nabızdan baktıgımda glukoz değeri 123 yazıyordu ve referans aralıgından yüksekti. gece 11 gibi makarna ve baya ekmek yemiştim. ama ondan sonra bişey yemedim sadece su içtim. sabah 9 gibi kan verdim. i̇nternetten tesadüfen baktıgımda gizli şeke...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Hocam boyun ve ense terlemesinden şikayetçi bir de bu aralar tansiyonu yükseliyor bazı günler.en fazla 160 geldi.normalde tansiyonu yükselmiyordu anormal değerler bu şikayetleri oluşturur mu? hb1ac ye göre ort glukoz hba1c (ıfcc) glukoz açlık i̇nsülin homaır tiroid b12 değerleri idrar tahlili...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cerazette ve etkisi

    Merhaba.5 gündür cerazette kullanıyorum.95 kg olmamdan dolayı internette etkisinin çok az olduğunu okudum.bu bilgi doğrumu acaba.kiloma göre tam koruma ne zaman sağlanmış olur? ve birde covid aşısı cerazettenin etkisini azaltırmı

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sarı sulu kaka

    Merhabalar hocam kızım 3,5 aylık anne sütüyle besleniyor günde 3-4 defa miktar olarak çok sarı sulu şekilde kaka yapıyor. kakasının kıvamının sulu olması normal mi kakasının yağlı olduğunu bakarak anlayabilir miyiz teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pcos lh fsh oranı

    Hocam merhabalar. 2.5 yıldır çocuk istiyoruz. adetin 2. günü fsh 8.47 lh 15.79 prolaktin 19.45 estradiol 41.82 tsh (normalde hipotroidi hastasıyım ilaç kullanıyorum) degeri 0,09 t3 ve t4 de sıkıntı yok. ayrıca adetin 21. günü progesteron 0.33 çıktı ve insülin direnci mevcut. bu tahlillerde bi sıkınt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İştahsızlık ve zayıflık

    Merhabalar hocam 5 yaşında oglum var zayıf ve genellekle iştahsız bir çocuk geçen hafta doktora götürdük kan degerleri düşük çıktı doktorumz kan ilacı çinko ve vitamin şurubu yazdı bu ilaçlar etki edet mi yoksa farklı bir bölümde götürmemiz gerekir mi şuan 17 kilo 5 yaşında

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Matofin kullanımı

    Hocam insülin direnci teşhisi ile matofin kullanıyorum 1 yıldır,şuan kan şekerim normal çıkıyor,bu matofini 1 yıl kullanmak yeterli midir?bir süresi var mı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Okan KUZHAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Matofin kullanımı

    Hocam insülin direnci teşhisi ile matofin kullanıyorum 1 yıldır,şuan kan şekerim normal çıkıyor,bu matofini 1 yıl kullanmak yeterli midir?bir süresi var mı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ameliyatı

    Mide ameliyatına da giriyor musunuz acaba ben sizden randevu aldım uygun muyum ucretsız olabılır mıyım diye kontrole gelmek istıyorum da 29 yasında 170 cm 155 kiloyum

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Serkan Ademoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x