Kilo almıyor 9 aylik

  • Merhaba kızım 9 aylik bizim 4 aydır kilo almam sorunumuz var ben şöyle aciklayim Nisan ayında kilo almamaya başladı sonra Mayıs'ta aldı ve hazirandan veri şu şekilde almamaya başladı Haziran ayında almayınca biz doktora gittik doktor Nisan ayında almamış normal dedi 1 ay alamasi bizde tamam dedik ve evimize geldik 1 ay sonra gittiğimizde 7900 düşmüştü 8000 kilodan doktor AA bu olmaz işte dedi kan idral testi yaptı kan damlasını arttırdı ve çinko başladı biz eve geldik ilaçlara basladik yemeğe başladı sonra 1 hafta sonra ishal başladı çok kötü amip kisti cikti 1 hafta o öyle sürdü saha sonra ayı foldurup gittiğimizde 7900 den 8200 çıkmıştı ondan 1 kaç gün sonra yani gen ay çok yuksek ateşi oldu ama asla düşmüyor ondada 6 . Hastalık olmuş o ayı bitirip üstüne buay gittiniz de yine 8150 grama dusmustu ve doktor normal dedi geçen ay normal olmayan ey nasıl bu ay normal ve anne sütü alıyor en azından emdigini alması gerekmiyor mu ek gıdayı çok yemiyor ve doğduğundan beri kilo alımı şöyle Aralık 24 2019 3200 boy 48 kafa 38 Ocak 24 4900 subat 24 6300 Mart 24 6900 nisan ayı almamış Mayıs ayinda 7740 olmuş hazirandada 8 kilo olmuş o aydan beri almamış yani benim ne yapmam gerekiyor acaba

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.kilo alımı duran çocukların detaylı muayene ve tetkiklerinin yapılması gerekmektedir.bunun dışında ilk 1 yıl esas kiloyu anne sütünden alır, anne sütünde azalma varmi ona bakmak gerekir takviye mama baslanabilir.ayrica ek gıdayı 9-12 aylarda maksimum günde 3 defa 1 er çay bardağı kadar vermek gerekir.ek gıdayı fazla veriyorsak o da kilo almayı yavaşlatır.son zamanlarda çok fazla enfeksiyon geçirmiş,enfeksiyon döneminde iştahsızlık ve kilo alımının duraklamasi görülebilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam sütüm var tabiki ilk zamanlardaki gibi değil bende ilk baslardaki gibi dikkat etmiyorum ama ne olursa olsun sonuçta günde 4 -5 sefer emiyor emdigini alması gerekmiyormu hocam kaç aydır aynı ve mama baslanabiliyormu 9 aydan sonra bu çocuk kaç aydır benden emdigine kilo almıyor ne yapalım hocam tesekkurler


Mersin Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bitmek bilmeyen kırmızı kabarcıklar

    Hocam merhaba 14 günlük 39 larda seyreden ateş sonrası 9 aylık bebeğimde değişik kızarıklık ve döküntüler başladı avil,allerset prednol kullanıldı geçmiyor ürtiker,ürtikeryal vaskülit deniyor kesin olmamakla birlikte ne yapabiliriz kayseri’den yazıyorum teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Faruk DEMİR

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas hastalıgı

    Cevabınız için çok sagolun hocam. peki konjenital muskuler distrofi olmuş olsaydı, bu patoloji sonucunda belirtmezmiydiler. çünkü okuduğum kadarıyla bulgular non-spesifik yazıyor. eğer kas hastası olsaydı belirgin bir tani konmazmiydi. saygılar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yahya Kemal Yavuz Gürer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gece emzirmesi

    Iyi gunler hocam, oglum 4 aylik, gunduzleri 2-3 saatte bir emziriyorum geceleri, ne zaman uyanirsa bazen 4 bazen 6 saat kadar uyuyor. gelisimi normal. geceleri bu kadar uzun surede emzirmem dogru mudur? tesekkur ederim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şadi İdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipotiroidi

    Merhaba doktor bey oğlum şu an 5 buçuk yaşında. doğuştan anal atrezili ve hipotiroidili olarak doğmuştu. euthyrox 25mg ı günde 1buçuk olarak kullanıyordu. 1 aydır ilacını kullanmıyor. dün tsh testi yaptırdığımızda sonuçları şu şekilde çıkmış: t4: 0,98 tsh: 7,95 ferritin: 13 sizin yorumunuzu ç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakral çukur

    Hocam 1 aylık oğlum var.küçük bir sakral çukur var poposunda.açık değil,akıntı yok.bacakları hareketli.ne yapmalıyım? mr mi yoksa ultrason mu yapılmalı?çok tehlikeli birşey mi?hiçbir sorun çıkmama ihtimali var mı?cevaplarsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan da covid 19

    Hocam merhaba benim 28 günlük bebeğim var ve bu gün covid 19 testim pozitif çıktı ben de sağlık çalışanıyım doğum sonrası izindeyim emziriyorum nası bi yol izlemeliyim sütten bebeğe corona geçmiyor diye makale okudum bebeğime test yapılmadı yapılsa bile çok küçük olduğu için ilaç kullanılamıyormuş....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gaitada nadir lökosit

    Iyi akşamlar hocam , 5 aylik bebegimizin gaita testinde nadir lökosit görüldü yazıyor, probiyotik kullanmamıza rağmen ishal durumu geçmedi. antibiyotik kullanmalı miyiz yada normal bi durum mu ? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanli kaka

    Hocam oglum 10 aylik 2 gundur ishal ve mukuslu yesil bide nokta nokta kan vardi doktora goturdum.kaka tahlili istedi verdik sonuçlari cikmis size sormak istiyorum... gaita kültürü kültür: normal flora bakterileri üredi. wright boyası. lökosit görüldü rotavirus antijeni negatif...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Adem Canan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi zararı

    Hocam iyi günler.oğluma sinüs tomografisi çekildi.zaralarını okuduğumda çok pişman oldum.10 yıl içinde lösemi yapar yazıyordu.gerçekten öyle mi?lütfen bilgilendirirmisiz?teşekkür ederim .

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kas hastalığı

    Haklisiniz hocam wes beklemeliyizde, yani hocam hâlâ kas hastası olma olasılığı varmı. yada size göre ne olabilir bi fikriniz bi tahmininiz varmı hocam. k.bakmayin bizde endiseleniyoruz ister istemez. o yüzden sık soru soruyorum saygılar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Faruk İncecik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kıl kurdu tedavisi

    Merhaba doktor hanım 14 aylık oğlum var emziriyorum bende ve bebeğimde kıl kurdu var kontil ilacı nı ben ve bebeğim nasıl kullanabilir acaba ikimizde kullansak zararı olur mu iyi günler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan sonucu

    Merhaba oğlum 8.5 aylık 8700 gram kan tahlili yapınca mcv 73. mch 26. mchc 35. rdv 10. plt 486. mpv 5. monosit 10. eozinofil 6. üre 8. ferritin 21 çıktı bu değerleri nasıl acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sakral çukur

    Hocam 1 aylık bebeğimde sakral çukur var.ucu açık değil, akıntı yok.bebeğimin bacakları hareketli.sadece ultrason yeterli midir yoksa mr çektirmeli miyim?tehlikeli olma ihtimali yüksek midir?cevaplarsanız çok sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Faruk İncecik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sezeryan doğum

    Hocam iyi günler ncr hastanesi'nde sezeryan doğumu ne kadara yapıyorsunuz ikinci çocuk ilk sezeryan bu arada sağlık güvencem yok

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Göymen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doktor değerlendirmesi

    Wbc * 21,97 10^3/ul 4 - 12 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) y 12,2 16,3 22,6 rbc 4,85 10^6/ul 3,5 - 5,2 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 4,40 4,78 4,31 hgb * 10,2 g/dl 12 - 16 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) d 9,4 10,2 8,3 hct * 33,5 % 35 - 49 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) d 29 33 28 mc...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x