Kilo alımı

  • Merhaba Arzu Hanım, Yemek yeme ve hareketle ilgili hiç bir değişiklik olmamasına rağmen bir ay içinde beş kilo aldım. Tiroid fonksiyon değerlerim normal sınırlar içinde ancak antikor değerleri çok yüksek. Açlık kan şekeri ve üç aylık kan şekeri ortalama değerleri de normal. Birden bire kilo almanın nedenleri ne olabilir? Daha başka hangi testleri yaptırmalıyım? Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba fulya hanım, ileride tiroid fonksiyon bozukluğu yaşayabileceğiniz için sürekli takip yapılmalı.ancak insülin direnci de bunlara neden olabilir. bu nedenle yükeme (ogtt) testi veya açlık, tokluk şeker ve insülinler bakılmalı; bu da ani kilo alımı yapabilir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hipofiz yetmezliği

    Crs ile hipofiz yetmezliğinin neden kaynaklandığı belli olurmu hocam ve sonucunda tedavi yöntemi sonuç verir mi?benim tahminin strese dayalı olarak oluşan bir hastalik bende bu..bulunduğum ilde muhtemelen bu test mümkün değil ama en yakın zamanda sizin bulunduğunuz hastaneye gelip bu testleri yaptır...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Helipak tedavisi

    Helikobakter piylori virüs için helipak kiti kullanıyorum ama ilk gün itibari ile dıçkıda koyu yeşil ishal oldum bu bir sorun olabilirmi?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz yetmezliği

    Hocam hipofiz yetmezligi teşhisi kondu bana..ameliyat travma falan geçirmedim. ben bunu strese bağliyorum çünkü cocuklugumdan beri stresli bi hayatim oldu tekrar eski sağlığıma kavşmam mümkün mü? bana bir yol gösterirmisiniz..hayatim boyunca dışarıdan hormon almak istemiyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alp ve tsh yukseklıgı

    Çok sağolun hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyum uzayacak mı

    Merhabalar, ben 18 yaşındayım 1 72 boyundayım doğduğumdan beri süt ürünleri tüketiyorum gece yatmadan önce süt veya yoğurt yiyorum ama bunun boyuma etki ettipini düşünmüyorum. annem 1 65 babam 178 ben 172 yim bu yaştan sonra uzar mıyım genetik diyorlar genetiğe bakarsak daha 4 5 santim uzamam lazım...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kizimin gelisimi

    Hocam kizim etroks 25 mcg ilac kullaniyor 3 su anda ve hergun tam olarak kullaniyoruz su andaki degerleri soyle tsh 5.369 ft4 0.99 ft3 4.79. pct 0.162. lymph 49.2 ubc 234 inceleyebilirmisiniz rica etsem kizim 92 cm 12 kilo hocam birde

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh ve euthyrox 25 mg

    Tsh ve t3, t4 vs. dışında iyot, selenyum gibi değerlere de bakıldı. iyot iyi ama selenyum düşük çıktı. hem gıda takviyesi hem de euthyrox yazdı doktorum. aynı zamanda ben beslenmeme de oldukça dikkat eden biriyim. hamile kalana ilaca devam ederken yükselmesini de engellemek için neler yapmalıyım baş...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yumurta kalitesi

    Hocam mrb bieateron dhea kullansam sorun olurmu amh 2.9 ama az sayıda yumurta toplanıyor ve döllenmiyor o yüzden dhea kullansam sıkıntı yaratırmı zararı olurmu tşk ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy kısalığı..

    Hocam merhaba boyum 1.67 aileme göre kısa kaldım yaşım 20 boy uzatma ameliyatı olmayı düşünüyorum estetik amaçlı sizce girdiğim riske değer mi 8 9 cm uzamak istiyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh ve euthyrox 25 mg

    Merhaba. 32 yaşındayım, gebelik istiyorum. yaptırdığım tahlillerde tsh 3,6 çıkınca doktorum euthyrox 25 mg yazdı ve her sabah 1 adet kullanmamı söyledi. ilaca başlayalı 3 gün oluyor ve bende kalp çarpıntısı mecvut. ilaçla mı ilgili bilmiyorum. bir süre daha beklemeli miyim yoksa doktoruma danışmalı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sorunu

    Peki hocam hastalık nedir? bi anda oldu bu değerler. subakut tiroit dedikleri şey mi? teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sorunu

    Merhaba hocam anti tpo, tsh ve t4 değerlerinin 1 ay önceki yaptığım teste göre beraber yükselmeleri awınlamlımıdır?(önceki testte değerler normal, bunda tsh hafif yüksek, t4 yüksek, anti tpo yüksek) teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kusma şikayeti ile doktora gittik

    Oyu günler hocam 3 aylık kızım var kusma şikayetiyle doktora gittik doktor 1 ay içinde kilo az almis dedi ultrason ve kan testi istedi kan sonuçlarında bazılarında düşüklük yükseklik var bi yorumlar mısınız endiseleniyorm mchc 37.2 plt sayısı 529 ca++kan gazi 1.37 po2 49.3 tco2 kan gazi 46.3...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato ve tiroid

    Hocam halsizlik, saç dökülmesi ve çok terleme şikayetim var. bu değerlerde şans eseri alerji bölümünde ki muayenemde bulundu. bide anlamadığım tsh ve t4 1 ay önceki teste göre normal değerler içinde aynı anda yükselmesi. gittiğim bölümde başka şehirde olduğu için gitmek çok sorun. sizce nasıl bir yo...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhabalar kız çocuğum şuan 50 günlük., birer haftaya tsh ölçümleri 6-7-11ve 9 olarak degısmekte. doktorumuz ılac kullanmayı şuan uygun görmedi. sürekli takip ediyoruz., ilaç başlama konusunda fıkrınızı alabılır mıyız? t3 ve t4 normal sınırlarda.sımdıden çok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x