Kilo alımı

  • Merhaba Arzu Hanım, Yemek yeme ve hareketle ilgili hiç bir değişiklik olmamasına rağmen bir ay içinde beş kilo aldım. Tiroid fonksiyon değerlerim normal sınırlar içinde ancak antikor değerleri çok yüksek. Açlık kan şekeri ve üç aylık kan şekeri ortalama değerleri de normal. Birden bire kilo almanın nedenleri ne olabilir? Daha başka hangi testleri yaptırmalıyım? Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba fulya hanım, ileride tiroid fonksiyon bozukluğu yaşayabileceğiniz için sürekli takip yapılmalı.ancak insülin direnci de bunlara neden olabilir. bu nedenle yükeme (ogtt) testi veya açlık, tokluk şeker ve insülinler bakılmalı; bu da ani kilo alımı yapabilir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Boy uzaması

    Kızım 2005 doğumlu boyu 1.56 boyunun kısa olduğunu düşünüyor.boyu daha fazla uzarmı teşekkürler hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz bezi

    Hocam merhaba 28 yaşımdayım prolaktin seviyem 39 çıkınca doktorum beni mr a yolladi ve bezin sol yarisinda karotis arter bakan yüzeyde 2 mm boyutta sadece kontrasli serilerde geç fazlarda seçilebilen ve bu nedenle vaskuler yapini parsiyel volum ya da küçük bir mikroadenoma ait olup olmadığı kesin sa...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 5 yas kız çocuğu erken ergenlik

    Çok teşekkürler ilginiz için, bu süreçte ergenliği yavaşlatmak için biz neler yapabiliriz, paketli gıdaları, mevsiminde olmayan meyve sebzeleri, fast foodu kestik. bir de lavanta yağının ergen ergenliği tetikleyebilecegini okudum , kullandığımız dezenfektan lavanta yagi iceriyirmus, bunu da attı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 5 yas kız çocuğu erken ergenlik

    Evet, bayramdan sonra hemen götüreceğiz, peki erken ergenlik teşhisi kondu, nasıl bir süreç bizi bekliyor, her ay iğne yapılacak galiba, kaç yıl bu şekilde iğne devam edecek ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipogonadizm

    Hipogonadizm hastasıyım sustanon kullanıyorum eskiye göre cinsel istekte daha çok artış olduğunu hissediyorum. bu ilaç hormon seviyelerinde düzelme sağlanır mı sağladığı taktirde meni akışı olur mu saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Büyüme ve gelişim

    Hocam merhaba ben 18 yaşına yeni girdim boyum 178 geçen sene 176 boyundaydım.ellerim benden kısa ve uzun olan arkadaşlarıma nazaran daha küçük bu benim gelişimimin devam ettiğini mi gösteriyor cevaplarsanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 5 yas kız çocuğu erken ergenlik

    Merhaba, 5 yaşındaki kızımın sol göğsünde hafif şişlik fark ettım, dokununca ağrıyormuş. çocuk endoktrine götüreceğiz en kısa zamanda . ama sormak istediğin erken ergenlik olabilir mı, tüylenme yok. son zamanlarda mevsiminde olmayan meyveleri çok yedi, sebebi olabilir mı ? bur de arada baş ağrısı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağzımdan kan gelmesi

    Iyi günler hocam. benim sorunum; büyük tuvalet sırasında genizimi içime çekip tükürünce ağzımdan kan geliyor. kan taze kırmızı renk de tükürük içinde. balgamım, öksürük, kusma yok. 1 yıl önce burun polip ameliyatı oldum. ameliyat olduğum dr. 2 kez gittim muayene oldum kan testi istedi birşey yok de...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tanıya göre şeker hastasimiyim?

    Nuri hocam iyi günler. normal doğum öncesi yapılan testlerim de doğum raporunda diyabetes mellitus tanımlanmamış komplikasyonları olmayan yazıyor. benim rutin tahlillerimde açlık kan sekerim 70 iie 95 arası çıkarken glikozile hemoglobin hba1c hplc ile sonic değeri 5 diyor hocam. ben bu degerlere gö...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mchc düşüklüğü

    Çok teşekkür ederim evet diğer tüm degelrriii normal

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Matofin kullanımı

    Hocam prediyabet teşhisim var 25 yaşındayım kilom normal. matofin 500 mg verildi. bir hafta akşam yarım sonra sabah aksam tam kullandım ama tama geçince çok kötü oldum mide bulantısı ve karın ağrısı oldu. glukofen 1000 mg değiştirmiştik bu ilacın da dozu artınca aynı etkiyi verdi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo alamıyorum

    Merhaba ayşe hanım. 28 yaşındayım 1.59 boyundayım kilom yıllardır standart 46 kg dan yukarı çıkmıyordu. bu pandemi döneminde çalışmadığımdan hep evdeydim 1 yılda 39 kilo oldum. zaten kilo alamıyordum daha çok vermeye ve iştahım kapandı. çok fazla uykum geliyor hiç enerjim yok fazlasıyla unutkanlaşma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gizli şeker hk.

    Hocam merhabalar. yaşım 33 boy 175 kilo 80. başka bi işlem için yaptırdığım kan testinde açlık glikoz değerim 107 çıktı. (referans aralığı 74-106). e nazıdan daha önce yapılmış kan testlerime baktığımda 9 kere glikoza bakılmış 3 kere fazla çıkmış diğerlerinde normal değer çıkmış. şeker hastalığı açı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Merhaba yusuf bey ben dogum yapali 2.5 ay oldu. gebelik döneminde tsh hep 10'un altında t4 normaldi. dogumdan 2 ay sonra t4 ve tsh ikisi de düşüktü tsh 0,039 cikmisti bir endokrinoloji bölümüne gittim tahlil sonuçlarım bu sefer tsh 46 referans araligi 0,27-4,22 t4 3,13 araligi 9,3-17 t3 0,99 araligi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir, d vitamini, wbc neden düşer? beslenmemde dikkat etmem gereken neler...

    Merhaba hocam, 5 ay önce covid belirtileri göstermiştim fakat test yaptırana kadar negatif çıktım tüm ailem pozitif iken onlara baktım. temaslı olduğum halde herhangi bir ilaç da verilmediğinden covid hapları kullanmadım. sadece ailemdeki kişilere verilen c vitamininden içmiştim. yaklaşık iki ay önc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x