Kibas papil ödem

  • Hocam iyi günler şiddetli baş ağrısı için sürekli muayenelere gittim fakat teşhis konulmadi. Bı sure sonra çift görmeye basladim ve hastaneye gittiğim de bütün emarlar kan testleri yapıldı ve hepsi temiz çıktı papil ödem kibasa bağlı oluşmuş ve boş denilen sıvı alındı diazomid ilacına başladım bu ikinci ayın ilk ay göz arkası iyi olduğu 2. Evre de olduğu söylendi ilaca devam ediyorum. Fakat şu başımın içinde ki sesler arada bı geliyor bu tam olarak ne zaman iyilesecektir? Tavsiyeniz nelerdir

  • Doktor Cevabı:

    Kafa içi hipertansiyon dedidğimiz bir hastalık bu. bir gurup hastamızda kullandığınız ilaç işe yarıyor ve sorunlar çözülüyor. ancak bazı hastalarımıza basıncı sürekli düşürebilmek için şant ameliyatı yapmamız gerekiyor. o nedenle takip edilmeniz önemli. şimdilik geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkürler hocam bu hastalık için sigaranın bı etkisi var midir ?

  • Doktor Cevabı:

    Sigara genel olarak vasokonstürüktör olduğu için etkilidir. daha çok a vitamini, oral kontraseptif kullanımı suçlanmakla beraber çoğu zaman sebebini bulamıyoruz.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Beyin Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Emg als konusu

    Merhaba hocam sag olun öncelik ile sorum su olacaktı norolijik muayenede als tespit edilebilir mi hekim tarafından teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yeşim Abanoz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Allodini hastalığı

    Hocam norologa gıttım eeg cektı bısı cıkmadı duxet 30 mg verdı sızce kullanmalımıyım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sibel Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neyim var?

    Handan hanım merabalar. benim devamli sayilacak beynimin sağ tarafında anlımın sağ köşesinin biraz daha ilerisinde ağrı var. özellikle telefonu yaklastirinca daha da artiyo. stresli bir gün de bu ağriyi arttiriyo ki ben kaygılı biriyimdir arada bazen böyleyken de unutkanlık olabiliyo biraz . bu baş...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol bacak ağrısı ve atma

    Hocam merhaba. tek hızlı cevap veren sizsiniz sanırım sevgilerimle. ben 21 yaşındayım. son bir haftadır sol arka bacağımda kas tutulması gibi bir ağrı ve bacağımda pıt pıt atmalar oluyor her iki bacağımda da. ortopedi doktoruna gittim şikayetlerimi anlattım kan testi ve romatizma testi yaptı. rf tem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrar kacirma

    Hocam merhabalar , yetişkin bir insanda geceleri idrar kaçırma nedenleri nelerdir ? bu durum hangi rahatsızlılafda ortaya cikar ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta sersemlik ve dengesizlik hali kas güçsüzlüğü

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kafada sersemlik hali

    Hocam merhabalar 3 aydan fazla süren çok yoğun stresli bir dönemim oldu ve hala devam ediyor. bunun sonucunda mı oldu yoksa baska bi sebebi mi var bilmiyorum. 1 ay önce falan önce bacaklarda sonrasında sırt ve kanatlarda kas ve eklem agrıları yaşadım bunlar 4-5 gün sonra geçti sonrasında kafamda bir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diş gıcırdatma

    Merhaba hocam. oğlum 6 yaşında 4 yaşından beridir uykuda dişini gıcırdatıyor.çocuk doktoruna götürdük. istenilen bütün testleri yaptık bulunduğum yerde de çocuk endokrine götürdük. hiç bir problemin olmadığını söylediler. nörolojik olabilir diye video çektim nöroloğa götürdük hiç bir sıkıntı olmadığ...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uyku bozukluğu

    İyi günler hocam. bebeğim 8 aylık. 32 haflalı doğdu. doğduğunda solunum yoktu müdahale ile yğunbakım kuvözde onbeş gün kaldı. sorunu ise uyumaması. gece ve gündüz uykuya direniyor. heryolu denememize rağmen uykusu geldiği halde gözleri nin kapanmasıyla sıçrayarak açıyor gözlerini yada daldı derken a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Uluç Yiş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Durumum çok mu kötü

    Merhaba. 10 yıldır önce çift görme, yüzde uyuşma şikayetim oldu. muhtemel ms dendi. mr da renk tutulmuş oldu. tetkik sürecini o zaman yarım bıraktım. bu sene tekrar mr çektirdim. mr raporu aşağıdaki gibidir: bulgular: sol orta serebellar pedinkül santralinde 11 mm çapında, kontrastlanmayan pl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Esasniyel tremor ve vucut segirmesi

    8 aydir esansiyel tremor hastasiyim doktorum hastaligimi takibe aldi dideral 40 mb kullaniyorum gunde 1 adet.kafamda ellerimde ayak parmaklarimda titreme var tum vucudumdada segirme var ama doktorum hic test yapmadi neden acaba segirme icin test varmi? dideralinde hic faydasini gormuyorum.daha etkil...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Clonex şizofren?!!!!!!!

    Merhaba hocam size denizliden yazıyorum lütfen yardım edin annem 64 yaşında 1 sene önce epilepsi teşhisi kondu lamictal rexapin kullanıyordu sonra unutup dalgınlıklaıirı başladı dozy verdiler(doz ayarlaması olarak) lakin son 4 ayda ne yerinde durabildi ne bizi durdurdu önce boşluklara bakmaya halisy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fikret Poyraz Çökmüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vücudumun tüm her yerinde kas seğirmeleri

    Hocam size bunu soylemeyi unuttum kollarima vurunca veya herhangi bir yerime baski uygulayinca illa orada kesin bi seğirme oluyor belki bu şekilde bir tanı koyabilirsiniz, birde profesyonel görüş derken ne yapmam gerekiyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sibel Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjim mi var

    Teşekkürler hocam peki bu durumda hapsiramiyorum diye sık sık hasta olur muyum grip nezle gibi? nörolojik bir sebep olmasından korkuyorum böyle bir şey olabilir mi? son sorumda illa hapsirma gerekli mi? iyi günler dilerim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zafer Köksal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik sinüzit

    İyi günler hocam. başımda dolgunluk hissi (eğilince daha çok), şikayetler oluşunca ışığa hassasiyet, sol gözümde yarım saate yakın ağrı, sinir damarlarının sertleşmesi ve alnımda ağrı,sıcaklık hissediyorum. yaklaşık 1 yıldır var. her gün olmakla birlikte şikayetlerin değişkenliği, şiddeti, sıklığı f...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x