Kendini tekrarlayan saçma düşünceler

  • Merhabalar hocam 24 yaşındayım ve 3-4aydır tekrarlayan düşüncelerden rahatsızlık duyuyorum. Böyle aynı düşünce bozuk plak gibi beynimin içinde dönüp duruyor. Ve bu düşüncemin gerçek olma ihtimali %1 bile değil ama ben o korkuyu düşünmeden duramıyorum. Bir ara kendimi rahatlatmak amacıyla asla yapmam gereken bir yönteme başvurmuştum. Bu rahatlık en fazla 5-10dk falan sürüyor sonra aynı düşünce içime korku salıyor ve hareket tekrarlanıyordu ve bu döngü şeklini alıyordu. Bu rahatlama yönteminin takıntıya dönüştüğünü fark edip bıraktım. 1aydır düşüncelerim ne kadar rahatsız edici olursa olsun rahatlama yöntemine baş vurmuyorum. Ama düşünceler peşimi bırakmıyorum. Ah ne kadar güzel bu gün hiç düşünmedim diye istemsiz sevinirken o düşünce tekrar sinsi bir yılan gibi beynimin içine düşüyor. Sabah ilk kalktığımda o düşünce akşam aynı düşünce çok bunaldım. Geçmişe dönüp baktığımda bu düşünce hep ufakta olsa varmış ama hiç umursamamışım gibi hissediyorum ve şimdi benden intikam alıyormuş gibi susmuyor. Ve içimdeki korkunun benim değil küçükken duyduklarımdan kaynaklandığını bilsemde yaptığımın yanlış ve düşüncelerimin saçma olduğunu bilsemde bu düşüncemden vazgeçemiyorum. Psikolojim altüst durumda ne yapacağımı bilemiyorum destek alabilecek imkanım şu an için yok onun için Benim size sorum bu düşüncelerden kurtulmak için ne yapabilirim. Nasıl bir yol izlemeliyim. Düşünceleri susturmanın bir yolu var mıdır? Ne olur yardımcı olun...

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba bir ara umursamıyordum demişsiniz. demek ki umursamayabiliyorsunuz. umursamazsanız şu an tehlikeli olacağına inanıyor olabilirsiniz. bu bir düşünce, ben düşüncemden ibaret değilim. sıradan düşüncelerin gelip geçmesine nasıl izin veriyorsam yine yapabilirim ve bana ne kadar tehlikeli, anlamlı ve önemli gelirse gelsin bu sadece zihnimin kimyasal bir işlevinin ürünü... mantığını kabul edip, yaşamınıza aktivite katın.. meşguliyetlerinizi artırın. bunu, düşünmemek, zihninizi dağıtmak i̇çin yapmayın. meşgul olmak bir ihtiyaç olduğu i̇çin yapın. hiç bir düşünce size zarar veremez. i̇yi akşamlar dilerim..

    tarihinde cevapladı.

İzmir Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gebe kalmak istemiyorum

    Hocam merhaba bende yara var ilac kullanıyorum ve alerşik astımın var ilac kullanıyorum doktorum hamile kalmamalısın tehilkeli demişti ama bir buçuk aydır adet olamıyorum korkuyorum kaldıysam ne yapabilirim eşimde istemiyor bende benim sağlığım daha önemli önce benim sağlıklı olmam gerekiyor psikol...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reflü hastası olduğumu öğrendim ilaçlar hiç fayda sağlamıyor

    Hocam ben yaklaşık 1 yıldan fazladır sürekli olarak boğazımın ağız içimin yandığını hissediyorum ayrıca endoskopı oldum mide kapakçığımın zayıf işlev görmediğini söylediler hocam maddi durumum gerçekten kötü bursada gurbetçi çalışıyorum vede bu hastalıktan çok muzdarip bir haldeyim lütfen yardımcı o...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekstrasistol ve kalp ekosu hk.

    Afksendiyos bey öncelikle kıbrıstan selamlar, sizi bu platformda görmek büyük bir onur. ben 24 yaşındayım ve 1 sene önce(haziran) eko sonucum: kalp boşluklarım normal, 1 my ve mitral prolapsusu, perikard effizyon izlenmedi, aort ve mitral kapakta dejeneratif değişiklik, ef %83.fs%43 , lv sistolik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mutsuzluk sorunu

    Merhaba hocam. benim hiçbirşeyden mutlu olamama hep gergin ve sıkılgan bir halim var. son 2 yıldır böyle oldum. önceden oldukça neşeli aktif ve hayatı yaşamayı seven biriyken bambaşka biri oldum. sorunumun çözümünü sizde bulma şansım varmıdır acaba. yada bu bir sorun mudur ? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Psk. Dan. Aslıhan Demirtaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genel kaşıntı ve testis lezyon

    Hocam merhabalar apandisit ameliyatımdan sonra iyileşmem uzun sürdü sürekli bir enfeksiyon sürekli bir ağrı psikolojim bozuldu. ameliyat oldugum gün korkudan elim ayağım titredi hastane fobim oldugu için. o günden beri 3-4 haftadır özellikle bel altı kasık testis kalça baldır uyluk kemiğim gibi yerl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Apandisit sonrası gaz

    Hocam tekrar merhaba , akut apandisit lap.amel.2hafta sonra sağ alt kadran ağrım oldu bastırmayla oluşan.usg ve bt yapıldı gaz ve apandisit lojunda min.ödem görüldü.ödem için cipro kullanıldı.sonraki 2 kan testininde crp 2 civarı çıktı ve hemogram dahil tüm testler normaldi.cuma günü ameliyatımın 6....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sorunun devamı

    Hocam merhaba teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için ancak iskemik atak geçirmiş olabilirsiniz diyorsunuz ve ben nerede okusam iskemik atak geçirenlerin büyük bir inme geçirme olasılığı çok yüksek yazıyor hocam gerçekten psikolojim bozuldu nasıl bir yol izlemem lazım ekopirin dışında hiçbir şey...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Akçay Övünç Özön

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düşüncelerimi nasıl başka yöne aktarabilirim?

    Öncelikle merhaba, bu konuda bir devlet hastanesinde psikiyatrist il görüştüm fakat dediği çalışmayı gerçekleştiremedim. bir de buradan danışmak istedim. geçtiğimiz aralık ayında annem büyük bir nöbet geçirdi ve sürekli araştırmalar testler yapılıyor ve bir sonuca bağlanamadı. rahhatsızlıkları halsi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Kl. Psk. Aydın Erincik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoroit ameliyatı

    Merhaba çağrı bey. ben bundan tam 27 gün önce hemoroit ameliyatı oldum kocaeli de bir özel hastanede. 2 iç, 1 dış meme alındı dedi doktorum. fakat son zamanlarda kanamam başladı bana göre fazla tabi ama doktorum normal diyor. ağrım sizim yok hiç bı sekilde, zor da olsa o günleri atlattım ama kanamal...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Çağrı Tiryaki

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol kol ve sol yüz uyuşması

    Mrb hocam kolay gelsin 4 eylül'de kolumdan başlayıp sol yanağıma doğru uyuşma oldu ve sn.yeler içinde geçti sonrasında kolumda bişey yok ama sadece yüzümde bir keçeleşme kaldı ben çok üstünde durmadım ertesi gün çok daha hafif bi daha oldu ve ben stresten diye düşündüm çünkü baya stresli bir dönem y...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Akçay Övünç Özön

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Apendisit ameliyatı kesi yeri sertlik

    Hocam merhaba,akut apandisit lap.amel.2hafta sonra sağ alt kadran ağrım oldu bastırmayla oluşan.usg ve bt yapıldı gaz ve apandisit lojunda min.ödem görüldü.ödem için cipro kullanıldı.sonraki 2 kan testininde crp 2 civarı çıktı ve hemogram dahil tüm testler normaldi.cuma günü ameliyatımın 6.haftasına...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Teknoloji̇ bağimliliği

    Vb ailenin tek çocuğu olan oğlum bu sene lgs'ye girecek , aşırı telefon , bilgisayar ve tv bağımlısı.uyku ve yeme- içme düzeni bozuk , ergenliğe girdi. anne ve babaya karşı gelme , şiddete başvurma , küfür söyleme gibi istenmiyen davranışlarda bulunma , derslerine çalışmama,ödevlerini gece geç s...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Bora Küçükyazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kızlık zarı

    Hocam merhaba ben adetliyken vajina girişine parmağımla baskı yaptım ve ıkındım ıkınırken parmağım sanki bir et parçasına takıldı içeri girip tırnak bölgeme baskı oldu takıldığı için adetli olduğum için kan gelip gelmediğini bilmiyorum kızlık zarım bozulmuşmudur parmağı sonuna kadar sokmadım hocam...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Hocam merhaba 28 yaşındayım ilk gebeliğimdi herşey yolunda gidiyordu 16+4 haftalık gebeydim. gece karnımda basınç ve agrılarım vardı sabaha geçmişti ama vajinamda bi dolgunluk hissi vardı kanamam falan hiç olmamıştı. sonra vajinama baktıgımda ordan bişeyin çıktıgını gördüm doktora gittim açılmam olm...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anal fissür

    Hocam merhaba, benim 3 aydır akut fissürüm oluşup iyileşiyor. ağrı asla yok cam çıkarma hissini sadece bir kere yaşadım genelde batma olunca fark ediyorum ameliyat sonrası gelişen kabızlık durumundan dolayı çok sık tekrarladı maalesef. proktoloji alanında uzman bi doktora gittiğimde ağrı olmadığı iç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x