Kemik iliği sonucumu değerlendirebilir misiniz hocam ?

  • SONUÇ: kemik iliği biyopsi metaryelinden hazırlanan kesitlerde kemik trabekülleri arasında yeterli sayıda kemik iliği mesafesi izlenmiş olup bu mesafeler hastanın yaşına göre hafif hiperselülerdir.mesafelerde eritrositer, myelositer seriye ait hematopoietik hücreler yanı sıra hipolobüle megakaryositler izlenmiştir. İmmünohistokimyasal incelemede myeloperoksidaz ile myeloid seri elemanları, glikoforin a ileeritrosit seri elemanları boyanmıştır. myeloid/eritroid seri oranı 1/2 dir. CD3 ile yer yer agregat oluşturan artmış satıda T lenfoid hücre, CD20 ile az sayıda B lenfoid hücre boyanmıştır. CD61 ile normal sayıda megakaryositler boyanmıştır.CD34 ile boyama olmamıştır. Retikülün histokimyasında fokal grade 1 lif artışı saptanmıştır. TANI: DİSMEGAKARYOPOEZ BULGULARI GÖSTEREN HAFİF HİPERSELÜLER KEMİK İLİĞİ yaşım 27 hocam hgb ve hct degerlerim yüksek cıkıyor polistemiden şüphelenilmişti. hgb 17.9 hct 52 jak 2 negatif sigara kullanmıyorum.TESEKKÜRLER HOCAM.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, hafif de olsa hücre artışı ve eritroid seride artış görülüyor. polistemi ön tanısı varsa bu yönde tahliller tamamlanmalıdır. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam tesekkür ederim ilginiz icin.Dalak boyutumun normal olduğu söylendi tabi buna 3 sene olmustur bi daha bakilmadi ilik biyopsiside 3 senelik hocam tekrarlayabiliriz demislerdi suan icin hgb hct yükselince flebotomi yapiliyor coraspin kullanmami bol bol su icmemi söylediler.flebotomilerimin 4 5 saat sürdügü oluyor kanimin cok koyu oldugu igne girdigi anda pihtilasma oldugunu söylediler 11 12 kez girdiler alamadilar en son zorla yarim ünite alabildiler ama pihtilasma testlerinde sorun olmadigi söylendi.diger degerler şu sekilde Wbc 8.97, rbc 6.21, mpv 9.73,mcv 85.2, baso sayısı 0.06, eos sayısı 0.08, plt 431, ferritin 2.1, demir 11, b12 409, faktör7 92.7, faktör5 homozigot normal, faktör2 homozigot normal, epo 10.8. Hocam benim merak ettigim biyopsi sonucunda bi sıkıntı var mi sordugumda doktorum bisey söylememisti bi de tekrar bir ilik biyopsisine gerek var mi ?


Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Reaktif lenf nodu

    Merhaba hocam biz üç ay önce oglumuzsun koltuk altında beze farkettik yaklaşık üç ay oluyor yumusak ve hareketli olduğu için doktor fazla onemsemedi üç ultrason çekildi belli aralıklarla anormal bı büyüme yok iki hafta önce ultrason çektirdik bugün kontrol ettiğimde sanki birazcık büyümüş gibi geldi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi kansızlik

    Hocam merhabalar.13 yaşındakı kızımda feritin,hemoglobin,demir eksikligi çıktı.sabah aksam ac kan ilacı kullanıyoruz.kızıma dokundu.karin agrısı,bulanti,mudede yanma basladı.bıraktık önerebileceginiz başka bir kan ilaci olabilirmi.burda ilac ismi vermeyin dedikleri icin yazamadım.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Aydın Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefes alamamak esnemek

    Hocam yaşım 24 4 ,5 gündür nefes darligi hissediyorum yani esneme gereği duyuyorum durmadan evde pulse oksimetre cihazı var ölçüm yapıyorum 95 96 97 arası sürekli değişiyor parmağımda değerler dün sabah ölçtüm 90 ölçü bir ara sonra yukarı doğru çıktı acaba doğru mu ölçüyor normalde midem rahatsız b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ali Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 1 aylık bebek

    Hocam iyi günler 1 ay 5 günlük erkek bebeğim bakılan kan testinde hemoglobin 9,2 çıktı normal mi ne yapmalıyım teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Pınar Karadeniz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Glukoz * 101 mg/dl 60 - 100 < 70 mg/dl hipoglisemi 100-125 mg/dl bozulmuş açlık glukozu >= 126 mg/dl diyabet y üre (serum) 21 mg/dl 18 - 45 onaylayan doktor dış laboratuvar örnek no: 501186760107 test adı sonuç durum birim referans değerler önceki sonuçlar çalışılıyor ldl kolesterol (dire...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Zulfikar bey merhaba kıbrıstan selamlar. anneme (46) geçtiğimiz ay genel bir kontrol için tam kan tahlili testi yaptırdık. sonucen rbc 3.97 - hgb 10.7 - hct 33.0 çıktı. bunlar tahlilde düşük gösteriyor geri kalan değerler normal. ayrıca demiride 4 çıktı. aile doktorumuz demir eksikliğine bağlı anemi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerlerimde düşüklük

    Sayın doktorum bana yapılan kan tahlilinde bazı değerlerim düşük çıktı. düşük olanlar şunlar: demir 58ug/dl, demir bağlama 208ug/dl, rbc 3.62m/ul, hgb 10.5g/dl, hct 31.9 % diğer değerlerim normal. bu sonuçlara göre kansız mıyım. başka birşey mi var acaba. yorumlamanizi rica ediyorum.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Hayri bey merhabalar. geçen günlerde size yazmıştım tekrardan annem 46 yaşında ve demir eksikliğine bağlı anemisi çıktı. kıbrıstaki aile doktorumuz demir takviyesi verdi ve sanırım adet döneminden kaynaklandığından şüphe etti. 2 ay sonra tekrar tahlil yapmamızı istedi. annemin mide ya da bağırsaklar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Görmede dalgalanma

    Merhaba . annemde görmede dalgalanmalar oluyor . bu dalgalanmalara başın arkasından başlayan ve yoğunlaşan şiddetli baş ağrısıyla bulantı eşlik ediyor . yaklaşık 30 dk sürüyor . kan değerleri fe hariç normal . kronik anemi var aynı zamanda . tansiyonunda da ara ara dalgalanmalar oluyor. migreni va...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Gökçen Gökçe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kansızlık mıdır

    Muammer bey yanıtınız için çok teşekkürler zaten annemin ferritin değeride 4 çıktı ve dediğim gibi bu tahlilleri yaptırmak için kan verirken aylık rahatsızlığı vardı. kıbrıstaki aile doktorumuz demir eksikliğine bağlı anemi deyip ferrozinc hap verdi. fakat doktor bey ben araştırdığım kadar sindirim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği anemi

    Yener bey merhaba, kıbrıstan selamlar. anneme (46) genel bir kontrol için tam kan tahlili testi yaptırdık. sonucen rbc 3.97 - hgb 10.7 - hct 33.0 çıktı. bunlar tahlilde düşük gösteriyor geri kalan değerler normal. ayrıca ferritin değeri de 4 çıktı. burada tanıdık bir doktora gösterdik ve demir eksik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ldh yüksekliği

    Mrb hocam 5 yaşındaki kızımın kan tahlili yapıldı ve pediatri doktorumuz kan sonuçunda ldh 416 çıkması ve kansızlık problemi nedeniyle bir hematoloji uzmanının görmesinin iyi olacağını söyledi.kan ilacına başladım bugün ama ldh seviyesinin yüksek çıkması tehlikeli mi yoksa kansızlıktan dolayı mı yü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kansızlık mıdır

    Doktor bey merhaba, anneme (46) genel bir kontrol için tam kan tahlili testi yaptırdık. sonucen rbc 3.97 - hgb 10.7 - hct 33.0 çıktı. bunlar tahlilde düşük gösteriyor geri kalan değerler normal. internetten bu değerlerin kansızlık belirtisi olduğunu görüp telaş ettim doğrusu. bu arada bu tahlili yap...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık mı

    Doktor bey merhaba, anneme (46) genel bir kontrol için tam kan tahlili testi yaptırdık. sonucen rbc 3.97 - hgb 10.7 - hct 33.0 çıktı. bunlar tahlilde düşük gösteriyor geri kalan değerler normal. internetten bu değerlerin kansızlık belirtisi olduğunu görüp telaş ettim doğrusu. bu arada bu tahlili yap...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi

    İyi akşamlar. nice mutlu bayramlara hocam. size danışmak istedigim bi konu var.ben 5 yıldır çölyak hastasıyım diyetime uyuyorum.fakat son yaptıgm tahlillerimde ferritin 2.94,demir 38 demir baglama 347,folat 1.9 ve hgb 13 çıktı.ferritinim hep düşüktü ama en fazla 13 olmuştur tahlillerimde.dr.um fera...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x