Kaş kirpik saç dökülmesi

  • Hocam merhabalar,, ben temmuz ayında saç kaş ve kirpik dökülmesi halsizlik hiçbirşeyi yapmak istememek gibi sorunlar ile haziran ayında doktora gittim çinko b12, D ve feritinim (6) eksik çıktı apikobal dvit3 ve demir hapı kullandım b12 ile d vitaminini hallettim bi problem yok demir hala kullanıyorum 1 ay öncesine kadar 19 du... kadın Doğum da da muayene oldum tüm değerlerim (prolaktin, lh, fsh, free, total testosteron e2, 17ohp amh vs herşey normal çıktı ancak milim denecek kadar Dheas değerim yüksek çıktı endokrin doktoruna gittim 1 ay sonra o da hastane değerlerine göre normal çıktı... şunu sormak istiyorum kendimde fark ettiğim için... sabahları erken saat 7-7.30 arası uyandığımda baş dönmesi oluyor ve bu dökülmeyi sabahları hissediyorum ve özellikle aç karnına su içmeyi tercih ediyorum sonra aynaya baktiğmda kirpiklerim kaşlarım birbirinden ayrılıooo daha rahat kopuyor çekmeme gerek bile kalmıyor... gün içinde olmuyor bu dökülme... erken saatte su içmeye yada birşeyler yemeye korkar oldum... önceden kirpiklerim kaşlarım çeksemde gelmezdi 5 aydır bu şekil b12 kullanırken bir yandan kirpiklerim çıkarken bir yandan dökülüodu sanki kirpik diplerini birşey zehirliyor gibi en ufak bir iltihapta ya da arpacık ya kaşınma Yok.... sabah saatlerınde dökülmeme neden olacak şey nedir lütfen cevaplarsınız sevinirim başka hangi tetkikler yaptırmam lazım Dht kortizol acth aldesteron gibi değerlere bakılması lazım mı

  • Doktor Cevabı:

    Kullandığıniz destekler yeterli değil. sadece ölçülenlere göre davranmissiniz ve replasman yapmışsınız. oysa herbir maddenin eksikliği bir anlam ifade eder ve fonksiyona göre destek kullanılmalıdır, bu durum sizin için çok önemli ise crs yapılmasını öneririm. ölçüm yaptığınız değerler hastalığın nedeni değil sadece bozukluğun yansımasıdır. o nedenle onları duzeltmek bir anlam ifade etmez. hastalığınız artarak devam eder ve farkına varmadiginuz başka sorunlar başlar

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Lanugo tüyleri

    Hocam 18 aylık bebeğimde doğduğundan beri alın kulak ve dudaküstlerinde tüylenmeler var. kulaktakıler çok çok azaldı. ancak özellıkle alındakıler endişelenmeme sebep oluyor. hormonal bır sıkıntı kaynaklı olabılır mı yoksa yapısal mıdır? teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aldactone yasmin saatleri

    Merhaba hocam. bana aldactone 100 mg ve yasmin verildi tüylenme için. fakat ikisini aynı anda mı almalıyım ve saat kaçta almam daha iyi olur? çok teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Konjenital adrenal hiperplazi

    Hocam cevap için teşekkür ederim. hocam genetik danışmanlık aldım, doktor eşimde kah olmadığı için bebeğin hasta olmayacağını taşıyıcı olabileceğini söyledi. yinede hasta olma ihtimali var mi? hocam endokrin tedavi mi görmeliyim? yoksa kadın doğuma mı gitmeliyim tekrar ? kadın doğuma gittiğimde tekr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Konjenital adrenal hiperplazi

    Merhaba hocam. ben geç başlangıçlı konjenital adrenal hiperplazi hastasıyım. 30 yaşındayım. 2017 de tüylenme ile tanı kondu. 25 temmuzda yapılan tahlillerim totol testesteron 0.56 lh 9.54 fsh 7.03 estradiol 57 dhea so4 578 prolaktin 12.89 delta androstenedion 6.74 serbest testesteron 4.7 17 hidroksi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 8 yaşındaki oğlumun koltuk altı kıllanması

    Merhaba hocam. 8 yaşındaki oğlumun koltuk altı kullanmasından dolayı yapılan testlerde normal dışı çıkan değerler şunlardır. 17oh prognenole steroid 4.10 kortizon 36.0 corticostorone steroid 26.12 dhydrotestostoreno steroid 0.11 çıktı diğer değerler referans aralığı içinde fakat bu değerler nor...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kaş kirpik saç dökülmesi

    Hocam merhabalar,, ben temmuz ayında saç kaş ve kirpik dökülmesi halsizlik hiçbirşeyi yapmak istememek gibi sorunlar ile haziran ayında doktora gittim çinko b12, d ve feritinim (6) eksik çıktı apikobal dvit3 ve demir hapı kullandım b12 ile d vitaminini hallettim bi problem yok demir hala kullanı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Erken ergenlikmi

    Merhaba hocam kızım 6 yaş 7 aylık özel bölgesinde tüylenme gördüm. çocuk endokrinoloji bölümüne götürdüm. kemik yaşı 7 yaş çıktı dış birimlere kan gönderdik onun sonucu hidroksiprogesteron seferi 0.31 çıktı dehidroepiandrosteron sülfat ise 102 çıktı bu seferlere göre ergenliğe girmişmidir. lütfen te...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakal koselik sorunu

    Hocam bende sakal sorunu var sakalım favorilerde kulak memesinin bitimine kadar var cenedede zayıf halde killanma var endokrinolojiye gittim sonuçlar normal çıktı total testosteron 6,32 ng/ml birde serbest testosteron 31,31 pg\ml çıktı sizce ne yapmalıyım hocam bu arada yaş 20

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakal sorunu

    Hocam benim sakal sorunum. var çenede ince kıl şeklinde favorilerde var endokrinoloji ye gittim total testesteron 6.32ng/ml serbest testesteron 31.31 pg ml cıktı normal dediler ne yapmalıyım bu arada yaş 20

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sakal sorunu ve ince olmasi

    Hocam yaş 20 sakal sorunum var favorim de kulak memesi. bitimine. kadar var cenede ince kıl halinde edokrine gittim total testosteron 6,32 ng/ml serbest testosteron 31.31pg/ml sizce ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Synacthen 0.25 mg testi

    Merhaba 17-hidroksiprogesteron 3.11 dhea-so4 =385.80 n(51-321) total testesteron 0.69 n(0-0.75) kıllanmadan dolayı synacthen 0.25 mg testi yaptirdim.igne yapilmadn önce kortizol 11.4 n(6.7-22.6) igne vurulduktan 30 dk sonra dakika sonra tekrar kan alindi.30 dk 1 defa kortizol 26.8 kortizol 21.9 kort...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon düzensizliği

    Hocam iyi günler.kızım 13 yaşında 1 yıldır ilk zamanlar düzensiz ama şimdi 3 ya da 4 aydır düzenli adat görmektedir.kıllanma da artış sebebiyle götürdüğüm doktorun yaptırdığı tahlil sonuçları.dhs-266,3 estradiol-57,2 fsh-11,5 lh-11,1 total testosteron 69,3 tsh-1,126 t4-0,864 insülin 13...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pco, aşırı tüylenme ve sivilce.

    Hocam iyi günler. 26 yaşındayım. uzun bir süredir saç dökülmesi, sivilce ve aşırı tüylenme şikayetlerim vardı, iç hastalıkları bölümüne gittim. tahliller sonunda pco tanısı kondu. aldactone 25 mg isimli ilacı günde bir defa kullanmam söylendi. 2 aydır kullanıyorum sivilcelerime etkisi yok, biliyorum...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erken ergenlik

    Merhaba hocam kızım 11yaşında birecikte doktora götürüyorum erken ergenlik sebebiyle dün itibariyle kanaması oldu size gelmeyi düşünüyoruz doktorumuzun tavsiyesi üzerine şu an tatilde olduğunuz söylendi geç kalmak istemiyorum tedirginim ne yapmam gerek size ulaşana kadar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gelişim sorunu

    Mrb hocam 10 yasında kızım var size muayeneye getirmek istiyorum nasıl randevu alabilirim veya randevusuz kabul ediyormusunuz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x