Kas kasılmaları

  • Hocam anlımda, şakaklarda ve üst çenede gerilme ler ile birlikte kalpte de aynı şikayetler sonrası çarpıntı olup nefesim daralıyor kalpte mn my çıktı anjiyo ve eps işlemi yapıldı bir sorun çıkmadı ama Dr kasların için egzersiz ve spor yap dedi operasyon öncesi kan testlerinde kas enzimlerin yüksek çıktı bide hocam benim çoğunlukla dizlerimde kaslar ağrıyor neden oluyor sıkıntı oluşturur mu spor yapın diyorlar ama hocam belli bi mesafe gittikten sonra başta çeneye ve kalbe kasılmalar olup nefesim daralıyor bayılacak mış gibi oluyom kalbte gögüste ve beyin mr dahiliye muayene oldum nasıl atlatırım bu süreçi hocam şimdikten teşekkür ediyorum hocam yaş 25 kilo 50 sigarayı 8 ay önce bıraktım

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. çok geçmiş olsun. kas enzimleri yüksekse lütfen "kas hastalıkları" ile ilgilenen bir nöroloji doktorunu görün öncelikle. selamlarımla

    tarihinde cevapladı.

Ankara Fizik Tedavi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Romatoid artrit

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam annem tahlil yaptırdı / crp 31.9 çıktı referans aralığı0-5/ sedimentasyon 37 çıktı referans aralığı 0-20 / birtakım vitamin eksiklikleri söz konusu hocam b12 d vit. gibi. kolesterol 262 ref. aralığı 50-200 . annemin el parmaklarından bazıları baya davul gibi şiş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit ilaçları kilo yapar mı?

    Merhaba hocam. 24 yaşında romatoid artrit hastasıyım. şu an metoart con iğne, folbiol, salazopryn ve plaquenil kullanmaktayım. ancak bu ilaçları kullanmaya başladığımdan beri kilo artışı ve kilo vermemde durma söz konusu oldu. diyet ve spor yapsam da kilo verememekteyim. acaba ilaçların kilo artışı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Merhaba hocam annem romatoid artrit hastası şuan himura iğne kullanıyor. en son ocakta doktora çıkmıştı raporla birlikte doktor bu iğneyi verdi hocam ocaktan beri kullanıyor covid dolayısı ile doktorada gidemiyor zaten iğneleri raporla veriyorlar eczaneden; biliyorsunuzdur. ocak ayından beri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lutfen bilginldrmenizi bekliorm

    Sa hocam 29 ysndym hastaneye bu aralar gidemedim sizden ricam tahlilil sonuç nun anlami nedr merak ediorm kreatinin kurum adı sonuç 0.55 sonuç birimi mg/dl referans değeri 0,6 - 1,2 romatoid faktör (rf) (nefelometrik) kurum adı sonuç

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Merhaba hocam annem 51 yaşında yaklaşık 3 yıldır romatoid artrit hastası. ilk 1,5 yıl biraz emtheaxe tablet, plaquenil falan kullandı ama annemde göz problemleri oldu yan etki olarak. daha sonra başka bir doktor metoart iğne ve arava yazdı annem 1 sene bunları kullandı ağrıları ve deformeler baya dü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İrfan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Merhaba hocam annem 51 yaşında yaklaşık 3 yıldır romatoid artrit hastası. ilk 1,5 yıl biraz emtheaxe tablet, plaquenil falan kullandı ama annemde göz problemleri oldu yan etki olarak. daha sonra başka bir doktor metoart iğne ve arava yazdı annem 1 sene bunları kullandı ağrıları ve deformeler baya dü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Romatoid artrit

    Merhaba hocam annem 51 yaşında yaklaşık 3 yıldır romatoid artrit hastası. ilk 1,5 yıl biraz emtheaxe tablet, plaquenil falan kullandı ama annemde göz problemleri oldu yan etki olarak. daha sonra başka bir doktor metoart iğne ve arava yazdı annem 1 sene bunları kullandı ağrıları ve deformeler baya dü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Methotrexate ebewe muadil ilac

    Çok teşekkür ederim izzet bey.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Methotrexate ebewe muadil ilac

    Hocam iyi günler annem eski bir hastaniz. kendisi romotaid artrit için methotrexate ebewe 2.5 mg kullanıyor fakat piyasada bu ilaç bulunmuyor. bunun yerine kullanacagi muadil bir ilaç var mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • El bileklerinde iltihap

    Hocam babam için yazıyorum kendisi 60 yaşında mesleği marangoz bir aydır el bileklerinde şişme ve şiddetli ağrı var öncelikle ortopedi uzmanına çıktı sinir sıkışması söylenerek nöroloji uzmanına yönlendirdi fakat ordanda sonuç alamadık zorla bir ağrı kesici yazılarak gönderildi güneşe çıkınca ağrıl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ana test pozitifliği

    Merhabalar hocam kısa bir zaman önce ürtiker yaşadım doktor ferritin eksikliğine bağlı olduğunu söyledi ferritinim yükselince durumumda da düzelme oldu ancak yine de detaylı testler istendi araştırma hastanesinde.gözümde de bir bağışıklık hastalığı mevcut nadir görülen.aynı zamanda erken başlangıçlı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgilendirme

    Hocam günaydın.annem 3 yıl gibi bir süredir iltihaplı eklem romatijması tedavisi görmekte.son dönemde parmaklarındaki ağrı ve acı çok şiddetlendi ilac tedavisini hiç aksatmıyoruz ama pandemi nedeni ile 4 aydır mevcut ilaçları kullanıyoruz.bir arkadaşım sizi tavsiye etti ne yapmam gerekir hasta kabul...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili

    Hocam öncelikle iyi günler dilerim. boğazımda ki lenf bezi için dahiliye ye gitmiştim ve doktorum bir takım testler istedi boyun usgm e bakıldığında her şeyin normal olduğunu söyledi işlemi yapan kişi kan örneklerim de bugün internete düşmüş bende sizden öğrenmek istedim kan ve idrar tahlillerim yaz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahliller crp

    İyi günler bünyamin bey, kardeşim bir kaç gün sonra romatoloji doktoruna muayeneye gidecek, gitmeden önce tahlillerini yaptırdı (kan örneği verilen hastane ve romatoloji doktoru farklı ilçelerde, hastanelerde) fakat doktorunun sle ile ilgili olarak istediği kan tahlillerinden crp yapılmamış ancak...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hyzaar, böbrek fonksiyon

    Hocam annem ra hastası ve anti tnf olan orencia abatecept, arava, kullanıyor. tansiyon için ise doktorumuz hyzaar yazdı bugün. 10 yıla yakındır kreatini 1.2-1.4 arasında,sodyum,potasyum normal. üre normalin hafif üzerinde.idrar tahlilleri ise temiz.bu ilacın böbrek fonksiyonlarına herhangi bir zarar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Arif Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x