Karın bt tomografisi

  • YILDIRIM DoFEVZİYEğum Tarihi: 1968.05.05 Hasta No: 132145****6 T.C.No: 132145****6 TÜM BATIN BT TETKİKİNDE; İnceleme IV kontrast madde kullanılmadan gerçekleştirilmiştir. Bulgular: IV ve oral kontrast madde verilmediğinden batın içi solid organlar ve intestinal segmentler suboptimal değerlendirilebilmiştir. İzlenebildiği kadarıyla; Karaciğer normal konum ve boyuttadır. Karaciğer parankim dansitesi tabiidir. Safra kesesi normal lokalizasyonda ve büyüklükte izlenmiştir. İntra ve ekstrahepatik safra yollarına ait belirgin bir patoloji saptanmadı. Pankreas normal büyüklükte, dansitesi homojendir. Dalak normal konum ve boyuttadır. Parankim dansitesi tabiidir. Bilateral sürrenal glandlara ait belirgin bir patoloji dikkati çekmemiştir. Her iki böbrek normal lokalizasyon ve boyuttadır. Parankim kalınlıkları tabiidir. Bilateral böbrek toplayıcı sisteminde dilatasyon yada taş saptanmadı. Bilateral üreterde dilatasyon saptanmadı. Mide, ince ve kalın barsakların duvar kalınlıkları doğaldır. Barsak anslarında yaygın gaz koleksiyonu mevcuttur. Mesane konturları düzgün, dolumu homojendir. İnternal genital organlar yaş ile uyumlu görünümdedir. İntraabdominal loküle veya serbest sıvı koleksiyonu saptanmadı. Rektum doğal, perirektal yağ planları açıktır. Kemik yapılarda belirgin gross patoloji izlenmedi. Hocam merhaba, anneme yapılan karın tomografisi, güvenilirliği nedir, bağırsaklarda bir problem olsaydı burdan çıkarmıydı, kendisi 30 yıldan beri hemoroid hastası ve gaitada gizli kan pozitif çıktı, onun dışında bütün kan ve diğer tetkikleri normal endişe edecek bir durum varmıdır

  • Doktor Cevabı:

    Batın tomosu normal deniyor,gizli kan pozitif ise kolonoskopi daha doğru sonuç verir.dışkıda gizli kan değerlendirilmesinde dışkıda aşikar kan var mıydı?dışkıda aşikar kan varsa zaten gizli kan testi yapılmaz.tomosan ziyade annenizin genel durumu müsait ise kolonoskopi yapılması daha doğru sonuç verir ayrıca biyopsi yapılabilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Evet hocam kan gördüğünü zaten söylemişti ona rağmen test yapıldı. Kolonoskopiden çekinceleri var ikna etmeye çalışıyoruz. Ve son olarak hiçbi şikayeti yok hemoroid dışında ailede kanser öyküsü yok kötü bişi olsa bt yada kan değerlerinde Bi şekilde kendini belli edermiydi? Teşekkür ederiz hocam.

  • Doktor Cevabı:

    Kalın barsağın endoskop ile yapılan incelemesinde elde edilen bulgular bt de elde edilen bulgulardan daha değerlidir,yani bt son,ileri tetkiktir ve ne diyorsa doğrudur diye bir durum yoktur,hepsinin kendine göre bir değeri vardır,bt nin ayrıca kolon için ayrı yapılan bir özelliği de var,bt kolonografi,ama kolon için hiçbiri kolonoskopi kadar değerli değil(bana göre).kolonoskopide muayene bütün kolona uygulanır(tam kolonoskopi)veya yanız sol kolona bakılabilir veya rektum ve sigmoid denilen sol kolon kısımlarına bakılabilir veya yalnız anüse bakılabilir(anoskopi).hemoroid kanaması demek için bile anoskopi gerekir.gerçekten hemoroid kanaması mı,hemoroid o esnada kanıyorsa anoskopla kanama band ile veya kimyasal yöntemlerle tedavi edilebilir yani anaskopla(yalnız anüs tetkiki) hem tanı koyarsınız ve hem de tedavi uygularsınız.bt de bu imkan yok.karar sizin.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kolesterolyulsekligi

    Kolesterolyulsekligi kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum baska ne yapabilirim her...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Bursalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı enfeksiyon

    1)kanser riski ve tespiti amacıyla ve enfeksiyon kontrolu icin yapılacağı söylenmişti bana doğrumudur? 2)antibiyotik tedavi sonrası kontrole gittiğimde kan ve idrar tahlili verdiğimde enfeksiyonun azaldığı sonucuna verilirse ameliyat vb.işlemleri veyahut yaptırmayı önerdiğiniz tavsiyeler nelerdir?...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İshal neden bitmiyor

    Hocam merhaba gastroentoloji bölümüne gittim flagyl 3e çıkardı 2 yetersiz dedi. i̇drar testinde lökosit ve bol epitel hucre çıktı gaita istedi clostrifium diffficile ve gizli kan temiz lökosit yok eritrosit yok. raporda normal hafif yumusak diski yazıyor. ama diski çok hızlı bosaliyor gibi bi hissi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Helicobacter

    Hocam bağırsak tüberkülozu olmasın benim rahatsızlığım lenf modlarını tutarmis, bu aralar gece terlemem.fazla, tamam.hava sıcak ama yine de fazla terliyorum. şuanda helikobakteri ilaçlarım bitmek üzere halsizlik ve iştahsızlık var. bilmem ilaçlarla mi alakalı?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cea değeri̇

    Hocam merhabalar bazı sindirim sistemleri problemlerim vardı. ince dışkılama ve arada kanama 2 kez kolonoskopi ve endoskopi oldum midemde gastrit kolonoskopidede iç ve dış hemorid çıktı. doktor önemli bulgular değil deyip gönderdi. i̇çime sinmedi kendim gidip cea testi yaptırdım. 0-3.8 normal değer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda sorunlu değerler !

    Merhaba hocam, geçen hafta işyerimin genel sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış. 1 ay öncesine ait kan tahlilimde sorun yoktu ancak işyeri için yapılanda sorunlu olanlar şu şekilde mcv ortalama eritrosit hacmi 98.9 normal aralı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın ağrısı enfeksiyon

    Hocam merhabalar karin ağrısı şikayetiyle dr.gittim kan idrar ultrason tahlili yapıldı. bti incelemesi sonucunda,karaciğer parankim dansitesi diffüz olarak azalmıştır (hepatosteatoz lehine değerlendirilmiştir ). pelvik düzeyde orta hatta ve orta hattın soluna doğru sigmoid kolonda kısa segmentte duv...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda sorunlu değerler !

    Merhaba hocam, 40 yaş 65 kg. olan biriyim. işyerimin genel sağlık kontrolünde bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış. 1 ay öncesine ait kan tahlilimde sorun yoktu sorunlu olanlar şu şekilde mcv ortalama eritrosit hacmi 98.9 normal aralık 80.0 ve 93.6 arası. mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 nor...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba zülfikar hocam, geçen hafta işyerimin genel sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış. 1 ay öncesine ait kan tahlilimde sorun yoktu ancak işyeri için yapılanda sorunlu olanlar şu şekilde mcv ortalama eritrosit hacmi 98.9 no...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi 98.9 normal aralık 80.0 ve 93.6 arası. mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 normal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi:98.9 ref:80 - 93.6 mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 ref: 31.9 - 34.8 rdw-s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi:98.9 ref:80 - 93.6 mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 ref: 31.9 - 34.8 rdw-s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İshal neden bitmiyor

    Hocam tekrar merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın lütfen flagyi kullanınca karin ağrım geçti diski sayısı azaldı eskisi gibi ya sabah 1 yada sabah akşam 1er kere oluyor şu gibi değil ama çok yumuşak bu iyileşiyor belirtisi mi sizce randevu aldım ama içim rahat etmiyor bir türlü

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabızlık sorunu

    Hocam merhaba! ben yaklaşık 1 yıl önce makat çatlağı ve hemoroid ameliyatı oldum. ameliyattan önce kolonoskopi yaptırdım ve doktorum kolonoskopi sonucunun temiz olduğunu ve önemli bir sorun çıkmadığını söyledi. ameliyat olduğum doktor, ameliyattan sonra kabız olmamam için ve dışkımın sert olmaması...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Emrehan Tüzün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Makattan akıntı

    Hayır hocam bir ağrı, kaşıntı olmuyor. i̇ç çamaşırımda kirlenmede olmuyor. akıntı bazen renksiz dışkı üzerinde, bazende eğer kanamada oluyorsa koyu renkte oluyor. bazen tuvalete çıkamadığım zamanda da koyu renkte sadece akıntı akıyor. kötü bir hastalık olmasından korkuyorum açıkçası hocam. cevabınız...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x