Karın ağrısı guruldama

  • Hocam yaş 27 E.Benim mide bağırsak sorunların var.3 4 sene önce de olmuştu.o zamanlar çeşitli kan(hbg biyo eliza sedim hormon testleri,batın usg, ilaçlı tüm batın bt yapıldı hepsi normal.Onun dışında endos.ve kolonoskopi de yapıldı kolonoskopi normal endoskopi;mide antrum karpus hiperemik ödemli.Hocam 2020 sonlarında çölyak testleri(hepsi negatif)ve endoskopi yapıldı.endoskopi antrum karpuz hiperemik ödemli.Bulbus,duedenum2.segment normaldi.Biyopsi raporu;Hp orta miktarda,inflamasyon hafif aktivasyon hafif.Atrofi,in.metaplazi yok.Bu yıl şubatta farklı olarak makatta kaşıntı ve akıntı bazen karında kramp tarzı bir sorun oldu.Dr gittiğim el muaynesinde makat çatlağı olduğunu söyledi ve ilaç verdi.Kullandım geçti ama diğer şikayetler düzelmedi farklı hastnelere gittim hbg,biyo, serum alt ast crp gibi çeşitli testler yapıldı.bunlar normal bir demir 193 çıktı(takviye kullandıgım için)birde demir b.kapasitesi186.Dr aynı zamanda sigmoidoskopi yaptı buda normal,internal hemoroid dışında.şikayetler göbek altında hafif ağrı karın içi sesler şişkinlik devam edince bide fazla stresli kafaya takan birey olduğum için10 gün önce farklı hastanede g.cerraha gittim.Dr herşey yapılmış kolonos gereksiz fmf testi yapalım dedi ben fmf yanında kolonoskopi de yaptırdım.Hocam k. sonucu kolonda yer yer gayta mevcuttu görüldüğü kadarıyla çekum,çıkan kolon,transvers kolon,inen kolon,sigmoid kolon normal.Tanı internal hemoroid.Dr sorduğumda ben temizliğime talimatlara çok dikkat ettim ilaçları kullandm,tuvaletimi su olarak yaptım nasıl gayta olabilir diye Dr barsakların yavaş çalışıyo o yüzden bağırsaklarınla ilgili hiç bir sorun yok dedi.Benim size1.sorum bağırsakların yavaş olması böyle şeylere sebep olabilir mi?ve gayta olan yerler cihaz ile hava,suyla temizlenip görülmesi sağlanabilir mi?Yada sağlanmış mıdır?(böyle olgularda kolon görülsede rapora yazılması gereken bir bilgi mi?2. Sorum da çok çeşitli testler yapıldı bişeyleri anlamak için yeterli midir?cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun öncelikle bir selam asgari nezakettir. lütfen bana kısaca sadece şikayetleriniz ve şikayetlerinizin açken mi yoksa yemek sonrası mı da çok rahatsız ettiğini, uykudan uyandırıp uyandırmadığını ve büyük abdestle azalıp azalmadığını yazar mısınız?

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam meraba iyi çalışmalar sorum sınırı aştığı için bazı yerlerden kısaltmam gerekti işin aslı yazdığım selamı da silmiştim kusura bakmayın bu yüzden.Ve ilginiz cevabınız için ayriyeten size minnettarım.Hocam benim şikayetim şubattan bu yana ilk karında anlık kramp elle masaj yapınca düzelen sonra hafif ağrı genelde bazen sol karın altında bazen de üstünde ağrı ve batma buna eşlik eden yemekten sonra şişkinlik ağızdan yoğun gaz çıkarma isteği kısa bağırsak sesleri.bağırsak seslerinin ardından gaz çıkarma isteği oluşuyo ve sesli çok gaz yada sessiz az bir gaz çıkarıyorum.genelde tokken oluyo bu şikayetler.Şikayetlerim hiçbir zaman uykudan uyandırmadı(karın ağrısı ishal olup ani tuvalet ihtiyacıyla yada ateş vs) ama normal uyku düzenimin (12 1 de yatmama rağmen) dışında uyanıyorum bu aralar sabah erken 6 7 de falan.Ve bazen sabah uyandığımda karında gaz şikayetiyle sancı gibi ama bu gaz cıkarmakla yada tuvalete çıkmakla düzeliyor.Ama bağırsak sesleri açken de bir müddet devam ediyor kimi zaman ve stresli ve kaygılı olduğum zamanlar artıyor.Birde hocam ben açken daha rahat gaz çıkarıyorum ayakta otururken her konumda ama tok olduğumda uzanırken daha rahat çıkıyo gaz bunun dışında daha az çıkıyo.bunu anlamış değilim.Bunlar için sigmoidoskopi kolonoskopi yapıldı 20 gün önce bunlar internal hemoroid dışında temiz.dr birde fmf testi istedi herşey yapılmış ona bakalım diyerek sonuç çıktı ama henüz doktora gösteremedim.kan testleri biyokimya yada tiroid böbrek karaciğer testleri ve crp yapıldı onlar da normal. 3 yol önce kontrastlı tüm batın bt yapılmıştı oda normal sınırlarda.Hocam bunların kötü bir hastalıgın belirtisi olma ihtimali nedir çok stres yaptım.Cevabınız için şimdiden cok teşekkür ederim varolun.ilk selamsız başlangıcım için de özür dilerim.Hayırlı ramazanlar.

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun hastalığınızın adı irritabl bağırsak sendromu (ibs). bu kalın bağırsağın fonksiyonel hastalığıdır. fonksiyonel hastalıklar aynı zamanda bağırsak-beyin etkileşimi bozukluğu olarak da adlandırılır. yani stres, üzüntü, korku vb durumlar şikayetleri tetikleyebilir. bu hastalıkların kötü tarafı kronik olmalarıdır ancak kanser dahil başka hiç bir hastalığa dönüşmezler. şu anki şikayetleriniz de kötü hastalık düşündürecek şikayetler değil. isterseniz meteospasmyl kapsül 3x1, trankobuskas tablet 1x1 (yatmadan önce) kullanabilirsiniz, kullanırsanız üç hafta sonra tekrar yazarsınız.

    tarihinde cevapladı.
  • ok teşekkür ederim hocam ilaç tavsiyenizi dikkate alıcam.Hocam benim danışmak istediğim bir kaç şey daha var kafamı kurcalayan müsade ederseniz.Benim geçen sene saç dökülmesiyle dermotoloğa başvurduğumda MCV 77.6 referans aralığı 80-97, vitamin D3(25-OH)14.9 referans aralığı 25-80, B12 ise 186 referans aralığı 187-883 düşük olarak çıktı.Bunların sebebini anlamak için Dr bana endoskopi yaptı,işlemde mide antrum karpus ödemli bulbus ve duedenum 2.segment normaldi.sonuç olarak gastrit ve hp enfeksiyonu çıktı.Bunun ve hp enfeksiyonu için üçlü antibiyotik tedavisi kullandım ayriyeten vitaminler içinde ilaç kullanarak bunu normal seviyelere yükselttik.En son yapılan testte demir 103 b12 457 birtek folik asit 2.6 düşük olarak çıktıve onun için ilaç tedavisine başladık.Benim öğrenmek istediğim vitamin düşüşlerinde eğer tedaviye olumlu sonuç olmazsa mı altında patolojik bir sonuç aranır? Hocam son olarak benim kolonoskopiyi tekrarlamama gerek varmı sizce?(son kolonoskobimde kolonda yer yer gayta görüldüğüyle ilgili) Yada ek tetkikler yaptırmalı mıyım bu sorunlar için? Hocam verdiğiniz ve vereceğiniz cevaplar bizim için çok kıymetli. Allah razı olsun

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun yapılan tetkiklerde önemli bir patoloji yok. tekrar tekrar test yaptırmanıza gerek yok.

    tarihinde cevapladı.
  • eşekkür ederim Sayın hocam.böyle bir platform aracılığı ile insanlara yardım etmeniz akıllarındaki sorulardan kurtarmanız ve aydınlatmanız çok değerli biz hastalar için.Allaha emanet olun


Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Dışkılama değişikliği

    Hocam merhaba yaşım 33 1 aydır yumuşak dışkılamam mevcut aslında ilk başlarda şekilli daha sonra gazla birlikte hızlı ve yumuşak şekilsiz dışkılama ile son buluyor genelde her sabah dışkılarım başka hiçbir şikayetim yok bunun içim kolonoskopi önerir misiniz yada önemli bir patolojik bulgu düşündürü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonoskopi sonucu

    Hocam son bişey sormak istiyorum size yazdığım biyopsi sonuçlarında bi sorun varmı ve babam bidaha ne zaman kolonoskopi yaptırmalı acaba

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Batinda yaygin yag

    Sayin degerli hocam ben ben tum baton tomigrafimi cektirdim ilacli orda boyle birsey okudum batinda yaygin yag izlenmistir bu ne demek hicam tehlikeli bir seymi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolonoskopi sonucu

    Evet hocam haklısınız eksudatif alanlar tespit edildi yazıyo ben yanlış yazdım babam 50 yaşında karın ağrısı ve günde en az 50 kere makat yoluyla yellenmesi vardı bunun için kolonoskopi yapıldı doktorumuz her hangi bi sorun yok diyip sadece probiyoktik yoğurt yemesini söyledi 3 yıl sonra gel kontr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ibs ve artan şikayetler

    Vaktinizi ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonoskopi sonucu

    Hocam selamlar babamın kolonoskopi sonucunu yorumlarmısınız 160 cm uzunluğundan kolonoskop ile rektum,sigmoid kolon,inen kolon,transvers kolon,çıkan kolon ve çekum incelendi,terminal ileum entübe edildi.terminal ileum mukozasında minimal düzensizlik mevcuttu biyopsi alındı.incelenen kolon segmentler...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ibs ve artan şikayetler

    Hocam merhaba, bana ıbs teşhisi konmuştu, bir çok ilaç kullandım trankobuscas meteoplasmy gibi fakat bir etkisini göremedim. gluteni ve süt ürünlerini keserek diyet de uyguladım, bir faydasını göremedi, diyeti bıraktım. bağırsaklarım daha kötü olmaya başladıkça haşimato epilepsi, depresyon gibi prob...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabizlik hakkinda

    Sayin degerli muammer hicam ben 3ay oldu kabizim ve cik ikiniyorum yapamiyorum hocam bazen cok nadir kucuk parca halinde yapabiliryorun ida kucuj bir ikitane hocam ben diabet 2 hadtasiyim hicam ben 8.8.2020yilinda kolonskopi oldum yanliz intermal hemoroid cikti baska bisey yok yas59 bayan tekrar kol...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tubuler adenom.

    Hocam merhaba patoloji sonucumu yorumlamanızı rica ederim. makroskopik bulgular : 1-)terminal ileum:0,2-0,4 cm çapta 2 adet biyopsi materyali. 2-)sigmoid kolon:0,6x0,5x0,3 cm ölçülerinde 1 adet polip. 3-)rektum polipi:kırıntı 1 adet biyopsi materyali. patolojik tani : 1.terminal ileum,...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kabizlik karin agrisi

    Hocam mrb diskimi yapamiyorum yumusak oldugu halde yapamiyorum 33 yasindayim ve diskimdan yumurta aki gorunumu geliyorsa ve kokusu cok agir yaptigimda cok zorlandigim icin kasiklarim cok agriyor ve diskim cok ince cikiyor aklima kolon kanserimiyim falan geliyor 3 yil once gaita testi temizdi boyle b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkı şekli

    Hocam merhaba 3 haftadır genelde yumuşak kesik kesik bazen lapa gibi dışkılama oluyor genelde sabahları uyanınca günde birkez bazen akşama kaydığı zamanlar oluyor akşam dışkılama yaptığım zaman çok normal oluyor. 1 ay önce covid atlattım ilaçları kullandım favipiravir ilaçlar etkiler mi bağırsak...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabızlık geğirme

    Hocam tekrar slmlar ağrılarım hafifledi fakat dışkımda hep iki renk oluyor koyudan açığa giden tek renk değil ve bazen kalın bazen de taş gibi tek tek çıkıyor biraz evham lıyım hocam da kötü bir şey var bulamadılar diye panik yapmaktan yoruldum hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kabızlık geğirme

    Hocam o ilaçlar var kullanmaya başladım tekrar fakat sağ yan ağrım devam ediyor dışkımdada hafif incelme oldu en son ocaktaki kan degerlerimde hgb 13 ferritin 8 demir bağlama 278 çıkmış feritinin düşük olması beni korkuttu

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak problemi

    Hocam merhabalar, sağlıklı günler dilerim. ben 28 yaşında bir kadınım. şikayetlerim kronik kabızlık, ve sol yan ağrısı birlikte kasıklarımda ve sol belimde ağrı oluyor 2 aydır. göbeğim ve çevresinde de iğne batar şeklinde ağrılar oluyor. adetlerim sancılı olmazdı, bu ağrılarla birlikte artık adet dö...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabızlık geğirme

    Hocam gece kaldıran bir ağrım yok fakat geğirme ve kabızlık problemim var tam yapamadığım içinde tam rahatlama olmuyor malesef en son yaptırdığım kan testinde hgb 13 karaciğer fonksiyon testlerimde normaldi yani kötü bir şey olsa bir yılda çıkardı dimi hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x