Karaciğerde sıkıntı var mıdır

  • AST 131 ALT93 kızım 41gunluk karaciğerinde sıkıntı var mıdır doktor sonucu Pazartesi bakacak

  • ALANİN AMİNOTRANSFERAZ (ALT) (SERUM/PLAZMA) 113 U/L H(5 - 35) 09.09.2021 ALKALEN FOSFATAZ (SERUM/PLAZMA) 438 U/L H(50 - 162) 09.09.2021 AMİLAZ (SERUM/PLAZMA) 10 U/L L(22 - 125) 09.09.2021 ASPARTAT AMİNOTRANSFERAZ (AST) (SERUM/PLAZMA) 157 U/L H(5 - 35) 09.09.2021 BİLİRUBİN, TOTAL (SERUM/PLAZMA) 1,50 mg/dL H(0,3 - 1,2) 09.09.2021 BİLİRUBİN, DİREKT (SERUM/PLAZMA) 0,34 mg/dL H(0 - 0,2) 09.09.2021 GAMMA GLUTAMİL TRANSFERAZ (GGT) (SERUM/PLAZMA) 214 U/L H(5 - 38) 09.09.2021 KALSİYUM (SERUM/PLAZMA) 10,6 mg/dL H(8,6 - 10,2) 09.09.2021 KREATİNİN (SERUM/PLAZMA) 09.09.2021 PROTEİN (VÜCUT SIVILARI) 53 g/L L(64 - 83) 09.09.2021 TAM KAN SAYIMI (HEMOGRAM) 09.09.2021 KREATİNİN 03.09.2021 KAN ÜRE AZOTU (BUN) 15.0 mg/dL L(16.6 - 48.5) 03.09.2021 ASPARTAT TRANSAMİNAZ (AST) 131 U/L H(0 - 32) 03.09.2021 ALANİN AMİNOTRANSFERAZ (ALT) 93 U/L H(0 - 33) 03.09.2021 TAM KAN (HEMOGRAM) 03.09.2021 BİLİRUBİN, DİREKT (SERUM/PLAZMA) 13.41 mg/dL 0,30-1,20 05.08.2021 BİLİRUBİN, DİREKT (SERUM/PLAZMA) 0.78 mg/dL 0-0,20 05.08.2021 daha çok tahlil yaptırdık ama daha doktora gidemedik sarılık yüzünden bu değerler yüksek olabilir mi


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sarılık direkt bilirubin

    Hocam merhaba . benim 25 günlük bebeğim var 36+3 de doğum yaptım. biz sarilikla ilgili bir şeyden suphelenmedigimiz için doktora goturmedik . 25 günlükken kontrole goturdugumuz zaman dr sarılık var dedi. bazı testler yaptı. bu testler sonucunda 1 hafta sonra gel mama ver tekrar bakalım dedi. sonuçla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wilson hastalıgı

    Saygı deger hocam ilginiz, alakanız için çok tesekkur ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Reha Artan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alkol alerjisi

    Kolay gelsin hocam 30 senedir alkol alırım hergün 3 senedir içmiyorum rahatsızlıktan dolayı deyil 24 sene sonra çocuğum oldu bende bıraktım sorum şudur 1 ay önce 2 kadeh rakı içtim amanın çarpıntı kızarma daralma nefes acayip dr gittim tam kan röntgen ultrason la dalak böbrek karaciğer akciğer mide...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Levent Kurşun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer enzimleri

    Merhabalar, oğlum 8 aylık. karaciğer enzimlerinden ast:93 ve alt:135 çıktı. doktorumuz haftaya tekrar kan tahlili istedi. sorunumuz ne olabilir. cmv virüsü için test yaptırmalımıyız. başka neler önerirsiniz.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Reha Artan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini

    Merhabalar 1.5 yaşında kızım var bacakları parantez şeklinde önce çocuk doktoruna götürdüm d vitaminine baktılar röntgen çekti normal gayet dedi özel bir hastanede ortopedi doktoruna götürdüm röntgen çekti detaylı oda normal dedi.kilosu zayıf belki gelişim geriliği olabilir dedi kafam daha da karışt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri

    Merhabalar, oğlum 8 aylık. karaciğer enzimlerinden ast:93 ve alt:135 çıktı. doktorumuz haftaya tekrar kan tahlili istedi. sorunumuz ne olabilir. cmv virüsü için test yaptırmalımıyız. başka neler önerirsiniz.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuray Uslu Kızılkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Wilson hastalıgı

    Sayın reha artan hocam 5 yasındaki oglumu 1 ay önce genel kontrole götürmüstük karaciger enzimleri alt 288 1 hafta sonrasindada alt 416 ast 207 cikti covid 19 igm 1,2 cikti doktor cocugun covidden dolayı enzimlerinin yuksek oldugunu dusunurken cocuk gastroya yonlendirdi doktorumuz baska tahliller is...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Reha Artan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğerde sıkıntı var mıdır

    Alani̇n ami̇notransferaz (alt) (serum/plazma) 113 u/l h(5 - 35) 09.09.2021 alkalen fosfataz (serum/plazma) 438 u/l h(50 - 162) 09.09.2021 ami̇laz (serum/plazma) 10 u/l l(22 - 125) 09.09.2021 aspartat ami̇notransferaz (ast) (serum/plazma) 157 u/l h(5 - 35) 09.09.2021 bi̇li̇rubi̇n, tot...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuray Uslu Kızılkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzamış sarılık (1 ay)

    Hocam merhaba, 11 ağustos doğumlu biz kızımız var. 3300 gr ve 38 haftalık olarak sezaryen doğumla dünyaya geldi. her bebekte olduğu gibi bizde de biraz sarılık vardı. 17 ağustos'ta kapiller değeri 14,4 iken, 19 ağustos'ta 13,4 olarak çıktı. takibimizi yapan doktor artık gelmemize gerek olmadığını dü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf bezinde şişlik

    Merhaba hocam 4 yaşında oplum var 2 hafta önce 3 gün süren ateş sonrası acile gittik ve orada bademcik iltihabı olduğunı ve lenf bezlerinin şiş olduğunu enfeksiyon kaynaklıda da olabileceği ya da kötü bir hastalık da olabileceği söylendi. dünyamız başımıza yıkıldı sanki. daha sonra cocuk doltorundan...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuzhan Babacan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Otoimmun hepatit

    18 yasinda yegenimde otoimmun hepatit hastalığı var.2 senedir.. suan karaciger enzimleri yüksek diye hastanede yatıyor..pek biseyde yapilmiyo... siz bu konuda yardimci olurmusunuz bize? tsk ederim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği mi ameliyat gerekli mi görünüyor.

    Ben melek şeker bu kizimin verecegi̇ni̇z cevap i̇çi̇n şi̇mdi̇den teşekkür ederi̇m .. ege üni̇versi̇tesi̇ tip radyoloji̇ sonuç raporu cinsiyeti : kadın çekim tarihi : 16.08.2021 11:24:37 doğum tarihi : 24.02.2006 rapor onay tarihi : 16.08.2021 12:27:00 loinc kodu : 30704-1 tetkiki i̇steye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Cevap lutfen

    Merhaba sayın hocam. benim kızım 5 aylık. 05.07.2021 de yaptığım tahlilde alt:37.4 , ast:66 çıktı. 12.07.2021 yaptığım tahlilte alt:45,ast:71 çıktı. 24.07.2021 tarihinde alt:36,ast 49 çıktı. ggt,çok,crp, alp normal değerlerdeydi. hocam takip gerekli mi. çocuk gastrolojiye götürmeli miyim. teşekkürle...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciger enzim degeri

    Merhaba mahya hanım çok teşekkürler ilgilendiğiniz için ahya hanım sizin yeriniz i̇stanbul'da olduğu için ben gelemem hani gelmem çok zor da acaba sizin burada ankara'da bize önerebileceğiniz bir hekim arkadaşınız var mıdır meslektaşımız bizi doğru tedaviye yönlendirebilecek dur bir tanem dur

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti hcv sınır

    İyi geceler hocam 5 sene önce şüpheli ilişkim oldu penisimde ve vucudumda kırmızı lekeler çıkıyordu bazen cildiyle doktoru tahlil yaptı ana ifa testi 1/100 negtif çıktı anti ds dna sonuç

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x