Karaciğer

  • hocam iyi akşamlar.sorum şu: dedeme 3 ay önce gırtlak kanseri teşhisi kondu ve 29 gün ışın tedavisi gördü.tedavi biteli 10 gün oldu.tedavi sonunda karaciğer yağlanması nedeniyle ultrasyon istendi.ultrasyon sonucu aşağıdaki gibidir: BİR TANESİ PERİTONAL YÜZEYDE EN BÜYÜĞÜ 45X28MM BOYUTUNDA HİPOEKOİK-HETEROJEN SOLİD LEZYONLAR VARDIR.(METASTAZ?) bugün mr çektirdik ve sonucun perşembe günü çıkacağını söylediler.hocam anlattıklarıma bakılarak bu durumun nerden kaynaklanabileceğini merak ediyoruz.bu tümörler illa kötü huylu olacak diye bişey varmı.böyle bir hastanın ca değerlerinin yükdsek çıkması gerekmezmi? acil cevap lütfen.kolay gelsin.ilginize teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Tabi yazdıklarınla kesin bir şey söylemek zor,karaciğerde yer kaplayan oluşumlar belki eski,belki de yeni,belki iyi neden bağlı,belki de kötü.bunları ayırt etmek için ya noninaziv yöntemler (kan tetkikleri, görüntüleme yöntemleri,vs.) veya invaziv yöntemler (karaciğerde kitleden parça alınması,tanısal laparoskopi ve parça alınması gibi) kullanılır. karaciğer teknik tıp fakültesi gastroenteroloji ve radyolojide bu sorun çözülür diye düşünüyorum,geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bilirubin değerleri

    Merhabalar sayın hocam size birşey sormak istiyorum.. bugün 2 tane diş çektirdim birtanesi 20 lik yaş dişi fakat kanaması bir türlü durmadı yani aşırı kanama değil ama sızıntı şeklinde kanama sürekli tükürdüğüm için olabilir dendi..bende hastahaneye başvurdum tam kan hemogram ve kan pıhtılaşma testi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon ca pet sonucu

    Hocam görüş ve bilgilerinize çok ihtiyacım var.cevabiniz için şimdiden çok teşekkür ederim. annem 76 yaşında 8 ay önce kolon ca ameliyatı oldu , dr karaciğere metastas yapmış iki yerde olduğunu birini aldıklarını, diğerini alamadıklarını belirtti ,6 kür kemoterapi aldı. pet sonucu karaciğerde sekel...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ampuller kanser

    Doktor bey yaşım 20.halsizlik ile gittim.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,total birubin 1.47 (0.1-1.20) yüksek ,, ldh 262 (109-245) yüksek ast 17 alt 10 folat 4.19 (5.2-20) düşük üre 23 (15-45)ve pct 2.91(1.08-2.82) yüksek. tam bir ay sonra tahlil yapıldı alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilirubin değerleri

    Hocam tekrar rahatsız ettim son birşey soracaktım.. bilgisayarlı tomografi sonucumda birde şöyle bir ibare var..inguinal bölgelerde kr. lenfadenit sekeline ait olabilecek büyük kısmı 1 cmden küçük lenf nodları tabloya eşlik etmektedir.. doktorum bunla ilgili hiçbirşey demedi bu kötü birşeymi ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bir bilgi rica ediyorum

    Değerli hocam. eşim sizin şişli'deki görüntüleme merkezinin bir hastası sizden bir ricam olacak mümkünse. eşim 6 sene önce rahim kanserinden amelyat oldu komple temizlediler ne ver ne yok. sonra kemo oldu ve bitti.  6 senedir rutin kontrollerle sorunsuz devam ediyorduk. geçen haftaki kontrollerd...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cevat Bayrak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gözde sarılık

    Merhaba hocam. gözlerimin akı çok sarı. doktora gittim ve sarılık olmadığımı söyledi. ayrıca göz alerjim de yok. fakat gözlerim önceden bembeyazdı. gözlerime iyi bakıyorum. göz akımın sararması neden olmuş olabilir? teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Onur KONUK

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilirubin değerleri

    Hocam allah sizden razı olsun çok ilgilisiniz çok hızlı cevap verdiniz.. allah sizin gibi doktorları başımızdan eksik etmesin çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilirubin değerleri

    Hocam merhabalar iyi günler dilerim.. bugün iç hastalıkları doktoruna başvurdum karın ağrısı şikayetiyle.. batın bilgisayarlı tomografisi istendi. gelen sonuçlarda karaciğer yağlanması ve bağırsaklarda ibs belirtisi çıktı, pankreasım normal çıktı safra kesemde normal çıktı. 3 ay öncede usg çektirmi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Antibiyotik 24 saat sonra alkol almak

    Cipro 500 mg antibiyotik ve dikrolon agri kesici hap aldim 24 saat gecti alkol alabilirmiyom alkol vucudan kac saate a.

    Doktor Cevabı:

    Aile Danışmanı Arzu Bircan Gürel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterol yüksekliği

    Hocam merhaba eşim 33 yaşında ve karaciğer enzimleri trigiliserid kolesterolü yüksek çıkıyo ilaç kullanmıyor yediklerine dikkat etmeye çalışarak ve az da olsa yürüyüş yaparak düzene sokmaya çalıştık ama olmuyor çok fazla düşmüyor ne yapmamızı önerirsiniz ilaçsız düşüremez miyiz? ceviz suyu denedik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Köpek maması hakkında

    Sn. hocam; köpeklerin maması hakkında bir soru sormak istiyorum. irkı kangal olan köpeğimin beslenmesine özen gösteriyorum küçük kardeşim hazırladığım köpek mamasının içine benden habersiz protein tozu katmış. bu protein tozu ben spor yaparken günlük tükettiğim gıda takviyesi. yani spor yapan insanl...

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Erdi Akyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide sorusu

    Merhaba doktor bey salgın süreci öncesinde babamın ilaçlı karaciğer tomografisi çekilmişti babam 63 yaşında tekrar hastaneye gidemedik internet üzerinden rapora ulaştım mide hakkında şöyle bir cümle vardı bunu açıklar mısınız tehlikeli ,kötü huylu bir durum mu ? en kısa sürede gideceğiz hastaneye f...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer tomografisi

    Merhaba doktor bey salgın öncesi babamın ilaçlı karaciğer tomografisi çekilmişti fakat sonuçlara internet üzerinden ulaştık ilçe de yaşadığımız için tekrar hastaneye gidemedik sonuçları yorumlayabilir misiniz acil bir durum var mıdır şimdiden teşekkürler sol sürrenal gövde ve lateral bacakta büyüğü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer tomografisi

    Merhaba doktor bey salgın öncesi babamın ilaçlı karaciğer tomografisi çekilmişti fakat sonuçlara internet üzerinden ulaştık ilçe de yaşadığımız için tekrar hastaneye gidemedik sonuçları yorumlayabilir misiniz acil bir durum var mıdır şimdiden teşekkürler sol sürrenal gövde ve lateral bacakta büy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Mediastende milimetrik boyutlu lenf nodları mevcuttur.    akciğer parankim alanlarının değerlendirilmesinde; her iki akciğer üst lob apikal düzeylerde hafif plevroparankimal sekel değişiklikler izlenmektedir. her iki akciğer alt lob  posterobazal segmentlerde ince lineer fibrotik bant formasyonları...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x