Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Karaciger

  • merhaba hocam ben diyaliz hastasıyım ayrıcada orac hücreli kan taşıyıcısıyım antalyada böbrek nakli için tetkik yaptırdım ultrasonda minimal ince granüler tespit edildi mersinde tekrar ulrason yapıldı portal ven 15mm çıktı son 4 aylik ALT kan testi 45-44-49-60 ve 70 olarak çıktı hapatit b-ve c negatif demir tahlili yüksek, burda asistan dr. var endoskopi verdi sonuç: Alt özöfagus sfinkter gevşekliği. Hiperemik gastropasti. Eroziv duodenopati. CLO:(-) Hocam ne yapmam lazım burdaki asistan dr ilgisiz ve alakasız yeterince saglık sorunum var bir tane daha çıksın istemiyorum bana ne tavsiye edersiniz ben şehir dışında başka bir hastane var oraya gitmeyi düşünüyorum yapılması gereken tüm tahliller nedir ben yaptırıp yanımda götüreyim bana söylerseniz ben yaptırır hazırlıklı giderim yardımlarınızı bekliyorum iyi günler dilerim..

  • Doktor Cevabı:

    Sizin gastroenteroloji uzmanı ile görüşmeniz ve elinizdeki diğer tetkikler ile değerlendirilmeniz lazım( trombosit sayımı, inr değeri, albumin düzeyi vb.). geçmiş olsun. uzm.dr.özgür bahadır hisar intercontinental hospital ümraniye/istanbul

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Otoimmün hepatit

    İyi geceler hocam ben 23 yaşındayım 13 yıl önce otoimmün hepatit hastalığı geçirdim 11 yıldır da ilaç kullanmıyorum düzenli olarak kan tahlili veriyorum enzimlerim gayet iyi.bu aralar ülkemizi ve tüm dünyada riski olan k19 benim için artık bir risk faktörümü kronik hasta sayılırmıyım? cevap verirse...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi alındıktan sonra ağrı

    Hocam merhaba, 16.03.2020 tarihinde kapalı yöntemle safra kesem alındı. safra kesemde fazla yapışıklık oldugu icin ameliyatım 2 saat kadar sürmüş. ameliyat sonrasında doktorum karaciğerde sızıntı var dedi ve 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum. iki gündür safra kesemin veya karacigerimin o...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Serkan Ademoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer büyümesi

    Hocam ben 27 yaşındayım. en son çekilen ultrasonda karaciğerde yağlanma/ büyüme var dedi doktor. glukoz 108 çıktı.alt: 16, ast 16 ve ggt 30 , trigliserid 222, açlık insülin 10 çıktı. biraz kilom var. doktor bana glifor yazdı. bunu 6 ay kullanacaksın dedi. bu ilacın yan etkileri çok fazla geldi bana...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İletişim bilgileri

    Jehat bey iyi günler sizinle iletişime geçmek ve randevu almak için iletişim ve ulaşım bilgilerinizi paylaşabilir misiniz rica etsem.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Jehat Kutlay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzim

    Hocam merhaba, yaklaşık 9 yıl önce karaciğer enzimlerim çok artmıştı o dönemde otoimmun hptt olabileceğim söylendi. (yapılan testler neticesinde ege üniv.de yapıldı ana-rna yanılmıyorsam isimleri testlerin) bu dönemden sonra ara ara halsizlik ve kaşıntı yaşıyordum. geçen hafta boğazım faranjit oldu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan enzim deger yuksekligi

    Hocam 32 yasindayim kol ve bacak kas agrilari icin hastaneye gittigimde kan aldilar kan sonuclarimda enzim degerlerim alt 191 ast 236 ldh 270 ck 4918 cikti bilgi verirmisiniz.hocam tsk.ederim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerler, glukoz, alt

    Çok teşekkürler öyle yapacağız. saglıkla kalınız saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer değerleri

    Sayın hocam iyi geceler.öncelikle tıp bayramınızı kutluyorum.üç dört ayda bir karaciğer değerlerinin ölçümünü yaptırırım.her seferinde alt,alp,ast normal değerler içerisinde .ggt ise zaman zaman 70-130 değerleri arasında çıkıyor.en son (üç gün önce)yaptırdığım testte yine ggt 70 çıkmiştı.fakat son b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerler, glukoz, alt

    Merhaba , alkol ve hepatit geçmişi yok.son 2-3 aydır haftada 1 bira içiyor bazen.. boy 1.83 m ,kilo 70 kg ve 26 yaşında. bilginize, .

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemanjiom mu metastaz mi?

    Merhaba ben 49 yaşindayim. 2013 yilinda erken evre meme kanseri ameliyati oldum.radyoterapi ve hormonterapi gordum.rutin kontrollerde karacigerde 10*10mm silik kontürlü hafif hiperekoik solid nödüler mass izlendi yaziyordu.bugunki ultrasonda boyutu 20*19 boyut artışı gösteren hafif hipekojen solid l...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer değerleri

    Hocam iyi geceler.karaciğer değerlerinden alt,alp,ast normal değerler içerisinde .ggt ise zaman zaman 70-130 değerleri arasında çıkıyor.en son (üç gün önce)70 çıkmiştı.fakat son bir buçuk senedir afp değeri 11 ile 15 arasında çıkmaktadır.yine en son testte 14.90 değeri çıkmıştı.sayın hocam ayrıca be...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerler, glukoz, alt

    Doktor bey merhaba , oğlum 26 yaşında .kan tahlilinde bazı değerler referans aralığına göre yüksek /düşük çıktı. . bunlar glukoz- 72 mg/dl, kolestrol -227 mg/dl, hdl-kolestrol -68 mg/dl, ldl-kolestrol-131 mg/dl, alanin aminotransferaz( aalt) -60 u/l . bu değerler için yorumlarınızı ve gerek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemanjiom mu metastaz mi?

    Merhaba ben 49 yaşindayim. 2013 yilinda erken evre meme kanseri ameliyati oldum.radyoterapi ve hormonterapi gordum.rutin kontrollerde karacigerde 10*10mm silik kontürlü hafif hiperekoik solid nödüler mass izlendi yaziyordu.bugunki ultrasonda boyutu 20*19 boyut artışı gösteren hafif hipekojen solid l...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemanjiom mu metastaz mi?

    Merhaba ben 49 yaşindayim. 2013 yilinda erken evre meme kanseri ameliyati oldum.radyoterapi ve hormonterapi gordum.rutin kontrollerde karacigerde 10*10mm silik kontürlü hafif hiperekoik solid nödüler mass izlendi yaziyordu.bugunki ultrasonda boyutu 20*19 boyut artışı gösteren hafif hipekojen solid l...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil hocam

    Alt değeri sadece 62 çıkmıştı çok büyük bir sorun mu

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



.
x