Karaciğer yağlanması

  • Hocam selamlar geçen sene yapılan batın usg sinde Kara ciğer yaglanmasi grade 1 'di yaklaşık bi buçuk ay önce yapılan batın usg sinde yine grade 1 idi bundan iki hafta önce yapılan batın usg sinde grade 2 yağlanma dedi şeker, kolestrol , felan yok bende göbek çevrem yağlı ama 2 yıldır kilo alımı oldu birazda haraketten uzak kaldım Yeni yapılan test sonuçlarım ALT referans aralığı (0-55) değer:17 U/L AST refarans aralığı (0-40) değer:16 U/L Hocam yorumunuz için şimdiden teşekürler

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun us'de grade 1 veya 2 demesinin çok önemi yok. bu subjektif, bakan göze göre değişebilen bir şey. önemli olan yağlanmanın varlığı. kaç yaşındasınız? alkol alıyor musunuz? ailenizde şeker hastası var mı? açlık kan şekeri, hb a1c, trigliserid, hdl kolesterol ve ürik asit değerlerine bakıldı mı?

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam çok teşekürler 27 yaşındayım 90 kilo 180 cm boy alkol almıyorum ailemde annemde babamda şeker yok anne annemde şeker var di hocam 2 yıldır hazır besleniyorum biraz son 2 yıl içinde kilo aldım zaten Açlık glukoz **** referans aralığı (70-100)/ hbA1c degeri :5.74 referans aralığı(4.5-6.5)/ tr**** mg HDL kolestrol :40.0 mg / ürik asit :4.59 mg / alt :17 / ast :16 Hocam tahliller bu şekil de nasil goruyorsunuz duzebilecek bi durummu ne yapmami onerirsiniz spor ve diyete basladim ..kullanmam gereken ilac varmi bana ilac vermediler neler önerirsiniz nasıl bu durumu geri cevirebilirim .. Hocam saygılar...

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun kilo fazlalığı var ve açlık kan şekeri 100'ün üzerinde (bozulmuş açlık glikozu). ultrasondaki karaciğer yağlanması ile birleştirince insülin direncinden (metabolik sendrom) bahsedebiliriz. bu aşamadaki tedavisi düzenli egzersiz ve düzenli beslenme (yaşam tarzı değişikliği) ile kilo vermek, ideal kiloya gelmek ve tabi ki bunu korumaktır. işlenmiş gıdalardan mutlaka uzak durmak gerekir. karbonhidrat ve yağı kısıtlı tüketmek, meyveyi günde bir porsiyondan fazla yememek gerekir.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam selamlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekür ederim Hocam bende insulin direncine bağlı mi kc yağlanması oluşmuş insulin direnci bağlı olmuşsa napabilirim kilo vermek, spor ,egzersiz yapmak zayıflamak şekere dikkat etmek ve kilo yu korumak bunlar uyarsak bu hastalığı yenebilirmiyim yapılacak en iyi şey dediklerinizi yapıp uymak mi ilaç kullanmama gerek varmı yok sa en iyi ilaç diyet ve kilo vermek mi Hocam yakında evleneceğim bu konu üzerinde bundan dolayı çok duruyorum sağlık herşeydir kötü bi hastalığa ilerlermi ilerisi ne olur diye kendi kendime soruyorum durmadan Anlayışınız için çok sağolun hocam saygılarr..

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun evet bu insülin direnci ile ilişkili ve yapılması gerekenleri yazdım. düzenli egzersiz ve ideal kiloda kalmak hastalığı ortadan kaldırmasa da şeker, tansiyon gibi hastalıkların ve bunlara bağlı komplikasyonların görülmesini veya komplikasyonların gelişmesini engelleyebilir

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam teşekürler peki bu Kara ciğer yağlanmasından kurtulabilirmiyim bu yağlanma kötüye gidermi nash olurmuyum daha sonrası siroz

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun yazdıklarınız bir ihtimal ve her şey yapılsa da bazen engellenemeyebilir. ancak düzenli egzersiz ve düzenli beslenme ile engellenir veya en azından geciktirilir, ihtimal çok aza indirilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam selamlar Hocam sürekli aspirin kullanımı asetilsalisilik asit (coraspin 100mg) yağlı karaciğer hastası üzerinde olumsuz etki yaparmi yağlanmayi artırırmi aspirinin Kara ciğer yaglanmasi üzerinde doğrudan etkisi olurmu varmı karaciger yaglanmasi klinigini kotuye gotururmu ben koruyucu olarak aspirin kullanıyorum sürekli kullanmaktayım sol bacak kronik dvt oldugu için hocam cewap için teşekürler Saygılarr

  • Hocam selamlar yeni yapılan test sonuçlarım alt :19 **** (referans aralığı (0-40)) **** alkalen fosfataz :69 tokluk **** hba1c:5.68 hocam şekeri yemeği yedikten 1 saat sonra olcturttum tokluk kan şekeri diğer kolestrol ve trigliserid tahlillerim normal Hocam bende ast degeri referans değerleri arasında da ama biraz üst sınıra yaklaşmış gibi normalde alt değerinden hep düşük seyrederdi şimdiye kadar yapılan testlerde ama bu testte alt değerinden ast yüksek bi önceki ast degeri 17 iken şimdi ki test sonucunun ast degeri 33 referans aralıği (0-40) böyle olması normal midir? Hocam diyet ve spora dewam ediyorum 2 ayda 8-9 kilo verdim yaklaşık

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun sonuçlar gayet iyi ama bu kadar sık test yaptırmanıza gerek yok, yılda bir baktırmak yeterli

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam teşekürler selamlar ..Hocam ben bi sitede okudum hızlı kilo vermek karaciğer yağlanması yapar karaciğerde yağlanmayi arttırır diye ben ise yaklaşık 35 günde 8 kilo vermiştim bu yazıyıda okuyunca bende şüpheye düştüm korktum yağlanmayi arttirdikmi diye doğru doktora gittim usg ve kan tahlilleri yaptirttim usg de grade 1-2 yağlanma dedi onceki raporda grade 2 idi kan tahlilleri normal hocam bende bu kilo verimi yağlanmayi artırmış olsa usg de cıkmazmı kan tahlillerinde cıkmazmı tahliller normal **** **** **** alkali f.:69 hocam tahlillerde böyle yalnız ben bi şüphede kaldım öyle..Hocam yorumunuz nedir .saygılarr ..

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun hızlı kilo kaybından kasıt bir ayda 6-8 kg'dan fazla olan kilo kaybıdır. sizin verdiğiniz kilo üst sınırda ancak normal kilo kaybı. kan sonuçlarınızda gayet iyi.

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciger degerleri

    Hocam merhabalar size ve bilgilerinize güveniyorum hocam karaciğer enzimlerim alt en fazla 225 e çıktı ast en fazla 116 çıktı bu sırada halsiz halsiz yattım ondan yaklaşık ,4 gün sonra değerler alt ,130 ast 65 e düştü halsizlik geçti hocam değerler buralarda geziyor bu halsizlik ise aniden oluyor 5...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer için allah rızası için yardım

    Hocam merhabalar karaciger enzimlerim yüksekligi araştırılıyor araya bayram tatili girdi hepatit ultrason ilaçlı mr çölyak gluten kas ottonium hepatit b c ana ama asma ca 19.9 brucellla hiv tsh negatif yağlanma yok sebebi bulunamadı doktoruma biyopsi yapalım dedim.gerek görmüyorum şu an için. dedi h...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enginar karaciğere iyi gelir mi

    Hocam merhaba karaciğer enzimlerim yüksek sebebi ise bulunamadı aşırı derecede halsizm yatınca dahi aşırı halsizlik oluyor üzerimde hepatit b c ultrason kas hiv brucella ottonium hepatit ilaçlı mr yaglanma yok ama asma gbi testler negatif sadece ast alt yüksek nedeni ise bulunamadı hocam enginar i...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hbv dna testi

    Hocam kolay gelsin daha önce kan tahlil sonucumda hepetit b olduğu çıktı sonra aktif mi pasif mi diye hbv dna testi istendi sonuç 200 olarak çıkmış anlamı nedir ve bendeki taşıyıcımı bulaşıcımı ve hepatit geçermi hocam cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri

    Hocam merhaba ilaçlı mr da her iki ingunial bölgede reaktif boyut ve özellikte lenf nodülü olması ve sol taraflı bademcik şişmesi (uzun süre 2 seneden beri şiş ağrısız) bunlar karaciger enzimlerini yükseltir mi karaciğerde yağlanma yok ultrason temiz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte karaciğer enzim yüksekliği

    Merhaba hocam , 26 haftalık gebeyim . kan tahlillerimde alt ast git değerlerim yüksek çıkıyor(yaklaşık 2-3 katı ) , safra kesemde 3 adet polip çıktı , tüm vitamin ilaçları kesildi , ( sadece bulantı ve kusma için prilamdr kullanıyorum ) ursactive ilaç verildi enzim değerleri düştü , ilacı bırakınca...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ursovef nedir

    Hocam merhaba ursovef i sormuştum cevaplamistiniz ama bir şey anlayamadım ursovef tam olarak nedir karaciğer enzim yüksekliğne iyi gelir mi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ursovef ilacı nedir ne için kullanılır

    Hocam merhaba ilaçlı mr da sorun görülmedi ultasonda sorun yok yağlama yok hocam doktorum karaciğer için ursovef ilacını verdi karaciğer testleri de hepatit vs gluten çölyak temiz ursovef karacigere fayda sağlar mı recetesinden pek bişey anlamadım ursovef ilacı nedir hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer kist

    Çok teşekkür ederim hocam ne kadar iyisiniz hemen cevap verdiniz.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer kist

    Merhaba hocam karaciğerimde 2,5cm kist çıktı 1,5 yıl önce her yıl kontrol ettirmem gerektiğini söylediler. bu yıl baktıracaktım. fakat hamile olduğumu öğrendim tam kan sayımı yaptırdım gebelik için. gamma glutamil 66 çıktı. mono# 0,65 çıktı.kadın doğum doktorum önemli bişey olmadığını söyledi ama ka...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahllilerimde yardım eder misiniz

    Hocam tahllilerimi yorumlar mısınız 1 er hafta arayla 1. tahlil alt 130 ast 95 amilaz 145 bld +1 neu 40.4 diğer değerler.normal 2. tahlil alt180 ast 85 direk biluribin 0.24 ldh (90 240 arası) 257 amilaz 102 3. tahlil alt 175 ast 76 b12 185 4.tahlil (ursovef ilacı kullanmaya başladım) alt150 ast 86 ü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enzim yüksekligine neden olan sebeblrr nelerdir

    Hocam merhaba karaciğer enzim yüksekligi bir çok sebbei olabilir fakat hepatit testleri romatizma testleri ottonium hepatit testi antikor testi hormon testi ilaçlı mr ultrason boyutu normal çıkıyor ultrasonda normal ama enzimler yüksek ve halsizlik var bunların sebebi neler olabilir size zahmet olma...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciger değerleri enfeksiyonu

    Hocam merhaba bundan 1 buçuk sene kadar önce sevgilimin vajinasına dokunup elimi ağzima götürüp goturmedigimi bilmiyorum götürmüş olsam bile sewgilimjn hiv olup olmadigini bilmiyorum hocam hiçbir belirti ya da şikayetim yoktu hiv konusunda ama şimdi hocam bundan 5 ay önce aniden karın ağrısı ve ka...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer ilacı hakkında bilgi

    Hocam merhaba tüm karaciğer testleri hepatit hepsi romatizma hormon enzim kas kanser virüs antikor testleri yapıldı endoskopii kolonoskopi olundu ilaçlı mr cekinildi ultrason 10 defa girildi sorun yok karaciğer enzimleri dalgalı seyrediyor ast yükselip iniyor alt yükseliyor biluribin yükselip jnior...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam bu değerlere yardım edin ne olabilir

    Hocam merhaba tekrar tekrar size yazıyorum ama özür dileyerek doktorum karaciğer enzim yüksekliği sebebini bulamadı çare arıyorum hocam crp normal biluribin kreatinin alkalen fosfataz normal üre normal ggt normal kontrastlı mr normal ultrasonda karaciğer normal cea kanser testi normal hepatit b c...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x