Karaciğer yağlanması büyümesi

  • Hocam merhabalar son 3 ayda bazı sebeplerden ötürü çok alkol tüketiyordum. Son 5 gündür alkol tüketmiyorum bıraktım illeti. Göbek deliğimin sağ kısmında hafif şişlik var. Sanırım karaciğer yağlanması. Ne yapmalıyım veya durum sizce ilerlemiş midir ? ( Boyum 187 kilom 66)

  • Doktor Cevabı:

    Mehmet bey merhaba, öncelikle bir muayene olmanızı öneririm, daha sonra bazı kan testleri ve batın ultrasonu yapmak faydalı olacaktır. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam yoğun bir dönemde olduğum için pek muayeneye gelme şansım olmuyor. O yüzden buradan soruyorum kusura bakmayın. Test sonuçlarımdan bahsedecek olursak AST 19 , ALT 13 , Bilirubin 1,36 , Albumin 5 çıktı. Doktora sorduğumda bu değerlerin normal olduğunu alkolden kaynaklı olduğunu söyledi ve röntgene ihtiyaç duymadığını söylemişti. Karaciğer büyümesinin sebebi alkol olduğunu iletti. Alkolü bıraktım sigara kullanıyorum , Tek sorum karaciğer büyümesini nasıl eski haline getirebilirim ? Bunun için bir egzersiz var mıdır ? Kilom 66 boy 187 yaş 25

  • Doktor Cevabı:

    Mehmet bey sizi muayene etmeden bir şey söyleme şansım yok maalesef. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İzmir Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciper büyümesi

    Merhabalar ultrasyonda sol lob hipertrofik olup boyutu sağ loba göre artmıştır parenkim ekojetinesi homojen olup sitriktürü kabalaşmıştır ne demek doktor bey

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer büyümesi

    Merhabalar ultrasyonda sol lob hipertrofik olup boyutu sağ loba göre artmıştır parenkim ekojetinesi homojen olup sitriktürü kabalaşmıştır ne demek doktor bey

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba rica etsem tomografi sonucumu yorumlarmsınız

    Yaşım 33 yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapmam lazım ilaç veya başka bişey prostat beyi büyümesi için bi öneriniz var mı bulgular : mesane boyutları, konturları, duvar kalınlığı normaldir. lümende yer işgal eden patoloji saptanmamıştır. prostat bezi boyutları artmış , santral kesimde amorf kals...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ömer Koraş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer büyümesi

    Wbc referans aralığı 3.91-8.77 0.9 - 4 1 eylül 2021 değer 10.71 10^9/l eos% 0.3% mo# 0.56 ly% 20-50 20.7% mo% 3-12 5.2% rbc 4.03 - 5.48 5.73 10^12/l hgb 11.9 -15.4 17.0 g/dl 48.2 % 84.1 fl hct 36.2 - 46.3 mcv 80-93.6...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kaşıntı lenfoma

    Hocam merhabalar 24 yasında kadınım yaklasık 4 ay önce roaccutane tedavim bitti ama vücudumda batma tarzında çok kaşıntılar oluyor yüzüm saç dibim ayak el kısacası gerçekten her yerim aslında çok rahatsız eden kaşıntılar değil yoluncaya kadar kaşımıyorum psikolojikmi bi türlü anlıyamadım rahat uyuyo...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması büyümesi

    Hocam yoğun bir dönemde olduğum için pek muayeneye gelme şansım olmuyor. o yüzden buradan soruyorum kusura bakmayın. test sonuçlarımdan bahsedecek olursak ast 19 , alt 13 , bilirubin 1,36 , albumin 5 çıktı. doktora sorduğumda bu değerlerin normal olduğunu alkolden kaynaklı olduğunu söyledi ve röntge...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ömer Vedat Ünalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Merhaba rica etsem tomografi sonucumu yorumlarmsınız

    Yaşım 33 yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapmam lazım ilaç veya başka bişey prostat beyi büyümesi için bi öneriniz var mı bulgular : mesane boyutları, konturları, duvar kalınlığı normaldir. lümende yer işgal eden patoloji saptanmamıştır. prostat bezi boyutları artmış , santral kesimde amorf kals...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat bezi büyümesi ve böbrek taşı

    Prostat büyümesi ve böbrek taşı merhaba yaşım 31 yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapmam lazım ilaç veya başka bişey prostat beyi büyümesi için bi öneriniz var mı bulgular : mesane boyutları, konturları, duvar kalınlığı normaldir. lümende yer işgal eden patoloji saptanmamıştır. prostat bezi boyu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciger boyutu

    Merhaba hocam 1 hafta önce jandarma mülakatları için usg çektirdim. her veri için normal ve homojendir diyordu fakat karaciğer boyutu 160mm yazıyordu. 24 yasinda 175 boyunda kadınım. buna karaciğer büyümesi denilir mi? yasa ve vki ye bağlı olarak karaciğer boyutu normaldir denilebilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciger büyümesi

    Karaciger büyümesi merhaba hocam. karaciger de büyüme tespit edildi. istemsiz kilo kaybi, sarilik ,halsizlik ve kasinti semptomlarim var. biopsi yapilmaya karar verildi. sizede kan degerlerimi ve emar sonuclarimi göstermek istiyorum. mümkünmüdür?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Normalden büyük karaciğer

    Hocam merhaba, ultrason raporumu sizlerle paylaşıyorum. 22 yaşında 93 kilo 197 boyunda bir bireyim. 2 kere 5 gün arayla yapılan tahlillerde sadece demir(serum) değeri ilk tahlilde 180, ikinci tahlilde 160 çıkmıştır. ayrıca hepatit testlerim negetif çıkmıştır. endişe etmem gereken bir şey var mıdır?...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüm abdomen usg yorumu (prostat?)

    Merhaba hocam, sabahları idrar yapamama şikayeti için verilen tüm abdomen usg raporumu yorumlamınızı rica ediyorum. batın yoğun gazlı olduğundan inceleme suboptimaldir. karaciğer boyutları normal, konturları düzgündür. parankim ekojenitesi steatoz lehine grade ii artmış olup vaskülarizasyonu nor...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Şükrü Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer yağlanması

    Karaciğer büyümesi merhaba doktor bey ; 33 yaşında bir bayım.karın ve mide ağrısı ile gittiğim doktorumda kan,idrar tahlili ve ultrason çekimi yapıldı.idrar sonucunda birşey çıkmadı.kan tahlilinde pdv (10) düşük,eos#(0,69)yüksek,eos%(11,3) yüksek ,lym%(29) yüksek ıg# (0) çıkmıştır.ultrason sonucund...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnatçı ödem ve nefes darlıģı

    Merhaba hocam. daha önce babamın durumunu anlatmıştım son tahlilden sonra kan hastalığından şüphelendiler sizce bu veriler lösemi ya da başka bir kan hastalığı olabilir mi? wbc: 64,25 k yüksek, mo: 2.4 yüksek, ne:55.66 yüksek, eo: 0.81 yüksek, ba: 2.25 yüksek, ly: 4.9 düşük, ne: 86.6 yüksek, ba: 3.5...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çözülmeyen ödem ve nefes darlığı

    Aci̇l abdomen usg raporu batın yoģun gazlı olduğundan tetkik suboptimaldir. karaciğer parankimi heterojen kabalaşmış ve konturları lobuledir(kr karaciğer hastalığı?). karaciģer homojen parankim ekosunda ve konturları düzenlidir. i̇ntrahepatik safra yolları normal genişliktedir. ana portal ven ve dal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x