Karacıger ulstrason rapor sonucu : hepatobılıer usg: kc uzun aksı 13.5 cm o

  • Karacıger ulstrason rapor sonucu : hepatobılıer usg: Kc uzun aksı 13.5 cm olup normaldır.parankım ekopaternı mınımal gransler paterndedır. Homojen olup solıd yada kıstık kıtle lezyons ızlenmemıstır. Hepatık ve portal ven yapıları dogaldır. Safra yolları ve safra kesesı normaldır. yapılan testlerde alt degerım 0-55 olması gerekırken benım 100 143 101 cıktı genelde yuksek ben suan 7 haftalık hamıleyım ve bulantılarımdan dolayı metpamıd kullandım TSh 0.043 0.27-4.20 FT4 1.47 0.932-1.710

  • pekı bu hamılelık bu degerlerle sonlandırılmalı mı?? yanı ılerde daha kotu sonuclar cıkarmı?* bırde ben hıpertroıt hastasıyım troıde baglı oldugu soylendı.cunku hamıle kaldıgımdan berı ılacı kesmıstım sonra bır anda karacıger enzımlerı yuksek cıktı ne yapmalıyım ne karar vermelıyım bılmıyorum yardımcı olursanız yol gosterırsenın sevınırım cok bırde ben kktc de yasıyorum burda 1 tane gastroenterolojı uzmanı var oda benı hastası olarak kabul etmedı hamıleyım dıye yanı ortada kaldım

  • Doktor Cevabı:

    Karaciğer enzimlerini yükselten 30-40 tane sebep var. hipertoiddide olabilir, pre-eklampsi de olabilir başka şeylerde olabilir. önceden olan karaciğer hastalığı hamilelikte devam ediyor olabileceği gibi hamilelik sırasında ortaya çıkan karaciğer hastalıklarıda bu enzim yükselmelerini yapabilir. siz iyisimi akdeniz üniveristesinde (antalya) gastroenteolojiye gidin orada ne olduğu anşalısın ona göre hamileliğin nasıl gideceği size söylensin.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

.
x