Karaciğer sorunları

  • Merhaba. Nisan ayından beri vücudumu çok dinliyorum. Sorunlarım ani bi gece ishali ve titreme ile başladı. Bunun devamındaki süreçte ishal kabız geçişleri, sık geğirme, karında şişlik hissiyatı oluştu. Devamında özellikle geceleri ortaya çıkan ve ağırlıkla bacakta seyreden ağrısız kas seğirmeleri yaşadım. Bu aşamada boyun ağrısı, el ve ayakta karıncalanmalar gibi belirtilerim oldu. En çok rahatsız olduğum durum ise sırtüstü nefes darlığı yaşamamdı. Nöroloji doktoruna göründüm emg ve kan tahlili yapıldı. Emg normal çıkarken kan tahlilimde ise b9, b12 ve d vitamini eksikliği teşhisi kondu. Kilo alımımdan ve genetik faktörden dolayı şeker ve karaciğer değerlerimde aşırı olmasa da yükseklik hep vardı, yine çıktı. İnsülin direncim yüksek, alt değerim 73,ldl 132, trigliserid 202.Gaitada kan vs tespit edilmemişti, yaşım da 25.Aldığım b12 ve folat takviyeleri sonucu bu belirtilerim azaldı. Ancak yeni bir durumdan şikayetçitim bunun devamında. Karaciğere yakın bölgede öncelikle karıncalanmaya benzer bazı hisler ara ara oluşmaya başladı. Son dönemde ise yorgunlukta veya derin nefeste her zaman olmasa da bazen karaciğere yakın ağrı hissi oluyor.Sanki bir dolgunluk hissediyorum. Yüzüstü yatarken gerek sol gerek sağ tarafta sanki kaburgalarımın altı bana baskı yapıyor gibi hissiyatlar oluşuyor.Yüzüstü yatarken de nefes darlığı yaşıyor olmam eskisi gibi olmasa da hala bir miktar devam ediyor.Beni en korkutan durum ise 4 5 aylık bu süreçte 2 kez dışkılama sonrası peçetede kırmızı taze yaradan çıkmış gibi kan görmemdi.Dışkımı çok inceler oldum, bu durum 2 kez gerçekleşmiş bile olsa psikolojimi kötü etkiledi.Bir kanser durumu söz konusu olabilir mi, yoksa 1-2 senelik periyotta fazla kilo almış olmam(180 cm boy, 110 kg), insülin direnci gibi konulardan dolayı şikayetlerim oluşuyor olabilir mi? Psikolojik olarak beni hastalık hastası olmaya sürükleyen bir süreç oldu. Yeri geldi covidden, yeri gelsi ms'ten, şimdi de kanserden korkuyorum. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba bu şikayetler nedeniyle kanser düşünülmez. hemoroid, fissur vb bir sorun da dışkıda kan ile birlikte olabilir. evham yapacak bir şey yok. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam teşekürler peki bu kara ciğer yağlanmasından kurtulabilirmiyim bu yağlanma kötüye gidermi nash olurmuyum daha sonrası siroz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam selamlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekür ederim hocam bende insulin direncine bağlı mi kc yağlanması oluşmuş insulin direnci bağlı olmuşsa napabilirim kilo vermek, spor ,egzersiz yapmak zayıflamak şekere dikkat etmek ve kilo yu korumak bunlar uyarsak bu hastalığı yenebilirmiyim yapıl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sedimantasyon yuksekligini

    Sayin muamner hocam ben 2018 yilinda sedim65 crp19 ciktigindan bana caoada orf dr ct pet yaptirdi malignitele uyumlu fgd tutulumu saptanmamistir.hocam 2019 yilinda sodyum dusuklugunden kinusma bizuklugunu oldu hastaneye yaptim hocam orda butun ne varsa tahlilerim yapildi irdada sedimantasyon 80 crp...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil hocam lütfen hepsini okuyun

    Hocam tamam çok sağolun diyet egzersiz kilo verme ile gizli şeker düzelir mi yaşım 20 akş 105 matofin kullanmama gerek varmi doğal yolla kirabilir miyim direnci

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Haluk Yeşilbağdan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam çok teşekürler 27 yaşındayım 90 kilo 180 cm boy alkol almıyorum ailemde annemde babamda şeker yok anne annemde şeker var di hocam 2 yıldır hazır besleniyorum biraz son 2 yıl içinde kilo aldım zaten açlık glukoz degeri:101 referans aralığı (70-100)/ hba1c degeri :5.74 referans aralığı(4.5-6...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil hocam lütfen hepsini okuyun

    Hocam matofin kullanmama gerek varmı diyet egzersiz kilo verme ile gizli şeker geçer mi p1abc 5.6 sınır akş 105

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Haluk Yeşilbağdan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer yağlanması

    Hocam selamlar geçen sene yapılan batın usg sinde kara ciğer yaglanmasi grade 1 'di yaklaşık bi buçuk ay önce yapılan batın usg sinde yine grade 1 idi bundan iki hafta önce yapılan batın usg sinde grade 2 yağlanma dedi şeker, kolestrol , felan yok bende göbek çevrem yağlı ama 2 yıldır kilo alımı old...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil hocam lütfen hepsini okuyun

    Hocam çok sağolun göründüm zaten ama sizin görüşünüz de önemli ama en son ultrason yaptırdım diğer hastanede yanlış ölçülmüş herhalde karaciğer grade 1 den daha az hatta rapora bile yazılmadı dalak da 12 çıktı gizli şeker için illa matofin e gerek varmı diyet egzersiz kilo verme ile düzelir mi ve....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Haluk Yeşilbağdan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil hocam lütfen hepsini okuyun

    Hocam bu matofin ilacı faydalı olur mu ilaca bağımlılık oluşmaz demi ve ara sıra küçük çikolata bisküviler zararı olur mu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Haluk Yeşilbağdan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil hocam lütfen hepsini okuyun

    Açlık kan şekerim 105 hb1 ac 5.6 çıktı insülin açlık 19.47 gizli şekerim varmı önlenebilir mi ne yapmam lazım yaşım 20 110 kiloyum doktor prediyabet dedi ama hb1 ac 5.7 nin altında yinede gizli şekerim varmı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Haluk Yeşilbağdan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil hocam lütfen hepsini okuyun

    Hocam merhaba yaşım 20 kilom 110 geçen sene karaciğer yağlanması vardı grade 2 biraz da kolesterol 199 du alt 68 ast 35 di bu yıl geçen gün tekrar tetkik yaptırdım kolestrol 206 ldl 123 hdl normal çıktı alt 42 ast 31 çıktı ama ultrason da hala grade 1 2 yağlanma çıktı ve dalak 135 kk büyüme çıktı ka...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Haluk Yeşilbağdan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğerde lezyon

    Merhaba hocam sizle konuşmuştuk sizle konuştuktan sonra ben ultrason çektirdim hocam sadece bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim — hocam 2016 da çektirmiştim segment 7de 9x6 mm segment 1 de 7 mm çapında homojen ile uyumlu olarak değerlendirilen hiperakoik lezyonlar izlemiştir. hocam buda geçen ha...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğerde lezyon

    Merhaba hocam yaşım 25 bel ağrısı için gittim ultrasonda karaciğerde bunlar çıkmıştı şimdi kontrol içim gittim önemsiz dediler ama ben fazlasıyla pimpirikliym yardımcı olursanız çok mutlu olurum 2016 da çektirmiştim segment 7de 9x6 mm segment 1 de 7 mm çapında homojen ile uyumlu olarak değerlen...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer siroz

    Henüz siroz değil mi? hocam allah razı olsun, dünden beri 1 gram uyku uyumadım bize görür görmez siroz dediler. üstelik ileri evre dendi. sonra raporu okuyunca fibrozise mi siroza mı dediler diye delirdik tüm gün. altında yatan nedeni araştırıyoruz sonra tedaviyi konuşacağız dediler. sizin bu süreç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer siroz

    Hocam patoloji raporunun tamamını istemiştiniz büyüğü 1.6 küçüğü 1.3 cm uzunluktaki kahverengi 2 adet trucut biyopsi materyalidir. t2p1k örneklendi. mikroskopi: kesitlerde karaciğer mikroanatomik yapısının kısmen korunduğu görülmektedir. parankimde yağlanma "confluent" nekroz izlenmedi. yer...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x