Karaciğer parankim

  • sayın hocam merhaba 190 boy 90 kg tip 2 seker hastasıyım. sağ böbrek kitleden dolayı alındı hbca1 6.6 olarak sonuç aldım. sorum: karaciger parankim ekojenitesi grade 2 hepatosteatoz ile uyumlu olarak artmıştır. boyutu artmış 174mm olarak ultrasyon sonucu aldım buna göre karaciğerle ilgili bir problem mi var ayrıca başka tahlil yapmama gerek varmı. **** kolestrol :200 cevabınız için şimdiden teşekkür ederim iyi günler

  • Doktor Cevabı:

    Karaciğer yağlanması var tip 2 diyabet ve kan yağları yüksekliği neeni ile karaciğer yağlanması olur. karaciğer fonksiyonlarında yüğkseklik eşlik ediyormu ? önemli olan budur. bunun için ast ,alt, ggt testlerini yapmak lazım , yüksekse karaciğer yağlanması karaciğerin işini de bozmaya başlamış demektir. yapılması gereken ; alkol kullanmamak, kilo almamak, şekerin kontrollü olası, kan yağlarının kontrollü olması ( size ilaç gerekir) , diyet , egzersiz yapmaktır.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gastrit tedavisi

    Sayın hocam özür dilerim telefondan dolayı yanlışlık olmuş.hayır hocam midemin yanması tetikliyor gaviscon antepsin panacol famoser kullanıyorum sizce bunlar bana iyi gelir mi? helikobakteri çıkarsa mi bu hastalık daha kolay tedavi ediliyor çıkmazsa mi daha iyi.endoskopi sonucum sizce kötü mu ve mi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit b değerlerinde gariplik

    Hocam tekrar merhabalar. beni hatırlarsınız muayene için de gelmiştim. sadece hbsag pozitifliği vardı. sizin önerdiğiniz gibi aşı oldum artık bekleyeceğiz. size sormak istediğim çapraz bir eşleşme olabilir demiştiniz. bende 2011 senesinde midemde helikobakter pilori bulunmuştu ve helipak tedavisi al...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lutfen yardim

    Doktor bey yardimlariniz icin cok cok tesekkur ederim cok mahcup oldum sizi yorarak. son olarak sunlari sormak istiyorum: 1. ggt 4 gunde 2 biirm yukselmesi bir anlam ifade eder mi? (128 den 130 a cikmis) 2. albumin su anda aktif astim atagi doneminde oldugum icin bronslardaki iltihaptan kaynakl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lutfen yardim

    Doktor bey diger hesabimda soru hakki yok burdan yazmak istedim. seda cebi ben. bu sabah verdim tahlilleri sonuclar cikmaya basladi ancak değişiklik yok hemen hemen aynı. fakat ilave olarak ggt de yapildi. sonuclar asagidaki gibi: alp -130 (ref deger 34-107) ast - 13 (ref deger 10-37) ggt -21...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer hastalıkları

    Merhaba hocam dün acile gitdim tansiyon yükselmesiden bana dramine 50 mg igne yapıldı hız lı şekilde damar yolundan vurdular doktor söyledim karaciğer sıkıntı var dedim kan tahlili lerim çok yüksek dedi genede igneyi vurdular ama dünden beri ayakda duramıyom karaciğer bölgesi ve baş agrısı var hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciger yaglanmasi

    Hocam merhaba bisey sorucaktim.8.aydan beri karaciger degerimde bi oynama var.son kan testimde ast 32 alt 89 ggt.36 cikti.ama 8 ayda 120 kadar cikmisti ast olan.öburleride 50 lerdeydi.9.ayda 70 indi.ama simdi 89 yükselmis.ama suan 5 haftalik hamileyim.demir ve folio ve magnesyum kullaniyorum.bide tr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Oniki bağırsakta sindirim süresi

    Selam.ben ufak birşey soracağım.bilgi verirseniz sevinirim.suda buğulama sardalya ve haşlanmış yumurtanın ayrı ayrı oniki bağırsakta durma sürelerini bana yazar mısınız lütfen? kaç saatte oniki bağırsakta sindirim bitiyor? şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit b değerlerinde gariplik

    Hocam teşekkür ederim randevu almam gerekiyor mu yoksa direk haftaiçi herhangi bir gün gelebilir miyim?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit koruyuculuk zaman aralığı

    Hocam merhabalar. hocam ben 15 ay önce kan tahlilleri yaptırdım. anti-hcv 0,06 negatif -

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hepatit b değerlerinde gariplik

    Hocam tekrar çok teşekkür ederim cevabınız için. bu dediğiniz durum neden olur peki? tatil için istanbula geleceğim bu aralar. oradan bursa'ya size gelsem yardımcı olur musunuz? hayırlı günler dilerim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Az önceki sorumun cevabına istinaden

    Tarih alt ast 26.12.2011 59 58 25.05.2013 52 54 01.08.2013 35 38 02.11.2015 63 82 05.03.2016 70 55 30.11.2017 77 63 15.05.2018 75 62 15.11.2018 50 50 24.08.2019 52 61 merhaba; yukarıda 2011 yılından beridir alt ast değerlerim mevcut. değerler bu şekilde olduğu için olabilecek bütün hastalıklarla ilg...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit b değerlerinde gariplik

    Hocam merhabalar sizi tekrar rahatsız ediyorum. geçenlerde soru sormuştum hbsag pozitif çıkıyor ama diğer testler negatif çıkıyor. anti hbs negatif, pcr hbv-dna kantitatif negatif, anti hbc igg ve igm negatif. hdv anti delta negatif, hbeag ve anti hbe de negatif. alt ve ast normal. ama hbsag bazı ha...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tüm batın usg

    Tüm batın usg  sayın meslektaşım karaciğer boyutu normal konturları  düzgündür ekojenitesi artmıştır kistik yada solid yer kaplayan lezyon saptanmadi intra ve ekstrahepatik safra kanalları normal genisliktedir safra kesesi normal boyut ve konfigürasyondadir içeriği anekoiktir kese duvar kal...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri

    Hocam merhaba annem 80 yaşında yaklaşık 1 sene önce mide bulantısı, iştahsızlık ve halsizlik şikayetleri ile yapılan bir dizi tetkik sonucunda ilaç toksisitesine bağlı hepatit geçirdiği anlaşıldı. (ast alt değerleri 1200-1300 civarlarına geldi)tedavi oldu. rutin kontrollerimiz devam etmekte. 3 ay...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit b ile ilgili

    Hocam işin içinden çıkamıyorum. hbsag testlerim hastaneden hastaneye farklı çıkıyor. geri kalan hepatit tetkikleri yapıldı hepsi negatif çıktı. hbv-dna, anti hbs, anti hbc igg, anti hbc igm, hdvigg antidelta. alt ast sürekli normal çıkıyor. doğrulamak için 1 hafta sonra özel hastanede yaptırdım hbsa...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x