Karaciğer lezyonu mrg incelemesi

  • Hocam merhaba geçen sene kilo kaybı şikayetiyle dahiliye ye başvurdum. batın ultrasonda karaciğerde rastlanan lezyon için kontrastlı üst batın MRG çekildi. Sonuçlarda; karaciğer sağ lob segment 6-7 bileşkesinde T2 ağırlıklı serilerde izo ılımlı hiperintens, T1 ağırlıklı serilerde izo ılımlı hiperintens silik konturlu lezyon dikkat çekmiştir. Santral skara ait hipointens alan barındırmaktadır.Takip serilerinde parankim ile izo ılımlı hiperintens karakter almıştır. Son olarak karaciğer sağ lob segment 6-7 bileşkesi düzeyinde aksiyel en geniş planda 39x35 mm olarak ölçülen lobüle konturlu fokal nodüler hiperplazi lehine benign natürde lezyon görülmektedir denmiş. Bu sonuca göre kilo kaybım mide bulantım, bacaklarda ve ağız çevresinde oluşan sararmaların bu sonuçla bir bağlantısı var mıdır yoksa karaciğer dışında başka bir sorundan mı kaynaklanır ?

  • Doktor Cevabı:

    Karaciğerde tariflenen lezyon iyi huylu bir karaciğer lezyonu. bu lezyon herhangi bir şikayete yol açmaz. başka nedenler araştırmak gerekir ve en geç 6 aylık aralarla usg ile takip gerekir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer fonksiyon testleri

    Merhaba doktor bey benim bir sorum vardı bundan bir ay once ise giriş evrakları içinde istenen testlerde alt 16 çıkmıştı bugün yapılan başka bir şeyden dolayı istenen testlerde alt 29 cıktı referans aralığı 0-40 normal ama bir ay once 16 iken şimdi 29 olmasından dolayı korktum yani 1 ay sonra tekrar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siroz karaciger

    Siroz karaciger mrblar hocam geçen sene bağırsak rahatsızlığından dolayı idrar kan usg bt tetkikleri yaptım tesadüfen karaciğerde yağlanma grade 3 ve alt 90 ast 40 trigliserid 450 ggt 150 çıktı o zamana kadar ağrı hisetmiyordum üst karında, alkol alıyordum o sıralar ve 95 kiloydum alkolü bıraktım 8...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Acar TÜZÜNER

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer enzimleri

    Testis iltihabım vardı bu sebepten kullandım.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri

    2.5 aydır antibiyotik kullanmam sonucunda normalde 20-25 ten yukarı cıkmayan alt ast değerlerim 2.5 ayın sonunda ast 54 alt 105 olmuştur ve benim 20 gün sonra mülakatım bulunmakta ne yapmamı önerirsiniz hayatımda bu zamana kadar hiç karaciğerim ile ilgili sorun yaşamadım. şuan yaşadığım tek olumsuz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wilson hastalığı teşhisi nasil olur

    Hocam merhabalar wilson hastalığının teşhisi için sırasıyla hangi test ve tetkikleri yapmak gerekir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer fonksiyon testleri

    Teseekur ederim ama yükselmesinin sebebi ne olabilir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer büyümesi ve yağlanması

    Merhaba hocam ben karaciğer yağlanması ve büyüme var korunma için hepatit b aşısı vurdular 12 sefer asi tutmadı 12 kinci seferde asi tutdu karaciğer büyümesi sınırda ve şeker hastalığı var ilaç tedavisi gördüğüm halde şeker bana sirozsa dönme ihtimali var dediler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Süheyla Kömür

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer fonksiyon testleri

    Merhaba doktor bey benim bir sorum vardı bundan bir ay once ise giriş evrakları içinde istenen testlerde alt 16 çıkmıştı bugün yapılan başka bir şeyden dolayı istenen testlerde alt 29 cıktı referans aralığı 0-40 normal ama bir ay once 16 iken şimdi 29 olmasından dolayı korktum yani 1 ay sonra tekrar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer fonksiyon testleri

    Çok teşekkür ederim peki 1 ay içinde 16 dan 29 a çıkmasının sebebi nedir hepatit vs testlerime de bakıldı yoktu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Konazol şampuan reboksetin

    Hocam psikiyatri uzmanı reboksetin 4 mg verdi. prospektüste ketkonazol kullanıyorsanız doktorunuzu bilgilendirin yazıyor. ben konazol şampuan kullanıyorum. ketokonazol reboksetinin farmokinetiğini değiştiriyormuş. şampuan formundada bu durum olur mu? deriden emilen miktar önemsizdir değil mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen bakar misiniz hocam

    Hocam karaciğer enzimlerim yüksek iken hepatit b c kas ottonium antikor testleri bakıldı içki hiç kullanmadım kan değerlerim sadece ezonofil yüksek dier demir normal b12 208 değerler normal hemotolijide kan incellettim bişey çıkmadı karaciğer enzimleri yüksek doktorum ezonofil ile karaciğer ala...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Rengin Kosif

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kaslarda güçsüzlük

    Hocam merhaba kolay gelsin hocam yaklaşık 1 haftadır kollarımda güçsüzlük var geçen seneden beri karaciğer enzimleri yüksek aynı zamanda anksiyete hastasıyım özellikle kol pazusu kısımlarında güçsüzlük var kollarımda dermansızlik var bacaklarımda da oluyor gece yatarken daha çok belli oluyor als m...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik pankreatit şüphesi

    Merbaha, 25 yaşındayım, 7 ay önce alkol kaynaklı(tahmini) bir akut pankreatit geçirdim. bu süre zarfında alkol almamaya ve sağlıklı beslenmeye dikkat ettim. ancak 2 aydır alkol alımına yine başladım, yaklaşık 3 gündür de karnımda ve bel çevresinde hafif artıp azalan ağrılarım mevcut, yemek yer yemez...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yumurtalik kisti için mr

    Yumurtalik kisti için mr çekilmiştim açıklayabilir misiniz rica etsem kontrastli üst-alt batin mr i̇ncelemesi̇nde; t1a aksiyel, koronal; t2a aksiyel, koronal;i̇vkm sonrası fat sat t1 ağırlıklı aksiyel ve koronal kesitlerin incelenmesinde : karaciğer kk uzanımı 188mm ölçüldü (hepatomegali). i̇ç yapı...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Nida Ergin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x