Karaciğer enzim yüksekliği

  • Hocam merhaba bazi bilgileri eksik yazdığım için tekrar size danışmak istedim bilgilerini tekrar yazıyorum kolay gelsin kan tahlili sonucu hakkında yardımcı olur musunuz karın ağrısı şikayetim v1. Tahlilde hocam siyah kanlı ishal geçirdim demir 46 crp 1.4 ast 59 alt 101 amilaz normal trigliserid normal çıktı bunun icin flagy nidazol çipro kullandim kontrolde alt 65 ast 41 e düştü ggt crp Alp normale döndü gaitada kan görülmedi aradan 1 ay sonra hocam nidazol kullandim sık olarak 2. Kan tahlili ise Alt 130 Ast 95 Amilaz 145 kreatinin 0.92 Alkalen fosfataz 74 GGT 26 Crp0.2 Bilurubirin0.67 demir 139 dışkıda kan hafif Bld +1 çıktı hocam bu nedne olmus olabilir ultrasonda sorun görülmedi bişey yok denildi ilk tahlilde amilaz dusukken 2. Tahlilde amilaz neden yükselmiştir ast alt değerleri nedn tekrar yükselmiştir ilk tahlilde yükselen alt ast değerleri ilk tahlilin kontrolünde tekrar düşmüştü 2. Tahlilde alt ast yine yüksellmis ve bu sefer amilaz da yükselmiş ilk tahlilde amilaz yukseek deildi uzun süre nidazol kullandım bu ilaç bu değerleri yukseltir mi yardımcı olur musunuz neden olmuş olabilir bu yükseklikler neyi gösteriyor olabilir kötü bir durum var mıdır kontrole tekrar gdicem 6 7 defa ultasonda sorun olmadı kötü bir şey olma ihtimali nedir kanser vb yaş 23 sigara alkol yok hocam bu değerler neden yükselmiş olabilir

  • Doktor Cevabı:

    Karaciğer enzimlerinde dalgali yükselmeler olmuş. takip etmek gerekir, usg normal . hepatit tahlilleri, itoimmun ve metabolik değerlere bakmak gerekir. ilaçsiz bir 15-20 gün bekledikten sonra alt ast hala yüksek ise bir gastroenteroloji uzmanina görünmelisiniz...

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sağ yan ve arka kaburga ağrısı

    Hocam merhabalar, 43 yaşında bir bayanım, yaklaşık iki yıl önce midemde kronik gastrit ve 12 parmak ülseri teşhisi konuldu. ilaç tedavisi sonrası alınan gaita sonucunda sorun kalmadığını söylendi. pandemiden dolayı hocam muayene almıyor. 2 haftadır sağ sırt alt ve yana doğru ağırlarım olmaya başladı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kadir Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi ameliyatı sonrası bilirubin yüksekliği

    Hocam merhaba, 3 ay önce safra kesesi ameliyatı oldum ameliyata gireceğim zaman karaciğer enzimlerim çok yüksekti. sgpt 247 sgot 189 ve bilirubin 1.20 ameliyat sonrası değerlerim çok yavaş şekilde düşerek ilerledi fakat bilirubin sürekli yükselme gösterdi şu an ki değerlerim sgpt 35 sgot 27 ve bili...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Ufuk Uylaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi

    İyi calışmalar hocam, safra kesesiyle ilgili soru sormuştum sağolun cevap vermişsiniz yemekten sonra daha cok rahatsızlık duyuyorum fakat sabah uyandığımda da ara ara bulantım oluyor.evet gece uykudan uyandıran bıcak saplanır gibi tek bir noktada ağrım oluyor öyle ki ağrıdan sebep bi ter atma yaşıy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İnatçı ödem ve nefes darlıģı

    Merhaba hocam. daha önce usg ve kan değerlerini paylaştığım babamın 20 nisan 2021 tarihinde çekilen bt raporu: karaciğer sağ lob boyutları azalmış, sol lob lateral segment ve kaudot lob hafif pertrofik görünümde, parankim heterojen dansitede olup konturları belirgin lobule izlenmektedir. (kr karac...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi polibi

    Hocam ilginiz için çok teşekkürler kontrolumu yaptıracağım 1 buçuk sene oldu göstermiyeli

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bulantısı

    Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için.hocam bu arada yemekten 1 saat sonra göbek çevresindeki agrı sancı neyle ilişkili olabilir.sevgiler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yesil diski

    20.03.2021 tarihinde dışkı testi yapildı ggt 35 çıktı referans aralığı 0-79

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yesil diski

    Hocam merhaba karın ağrısı kramp oluyor birde yeşil diski yapıyorum neden olabilir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnatçı ödem ve nefes darlıģı

    28.04.2021 hastane adı malatya inönü üniversitesi turgut özal tıp merkezi açıklama abdomen us, tüm 26.04.2021 ac�l abdomen usg raporu bat�n yo�un gazl� oldu�undan tetkik suboptimaldir. karaci�er parankimi heterojen kabala�m�� ve konturlar� lobuledir(kr karaci�er hastal���?). karaci�er h...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fmf hastası atakları şiddetli ve fazla sürekli geçmiyen ağrısı var

    Hocam kız arkadaşım fmf hastası 23 yaşında sürekli geçmiyen ağrısı varr ayda 4-6 atak geçiriyor ama atağın şiddeti düştükten sonra geçmiyen ağrısı varr sürekli olarak dispert ilaçk kullanıyordu opocailcuam geçirdi doktorumuz 3 aydır kullanıyor ama hala aynı atakları geçmiyor sürekli ağrısı var acild...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi

    İyi günler iyi calışmalar doktor bey, bundan 5 sene önce safra kesesi ameliyatı oldum taş şikayetiyle 2 sene boyunca o ağrıları cektim.son 6 aydır yine aynı şikayetlerim olmaya başladı aynı bölgede ağrı şişkinlik sabah bulantıları sırtta ağrı safra keseside alındı ama bu şikayetlerim mideden mi kayn...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akut dispne ve aşırı ödem

    Tarih ön izleme 28.04.2021 hastane adı malatya inönü üniversitesi turgut özal tıp merkezi açıklama abdomen us, tüm rapor radyolojik görüntüler ac�l abdomen usg raporu bat�n yo�un gazl� oldu�undan tetkik suboptimaldir. karaci�er parankimi heterojen kabala�m�� ve konturlar� lobuledir(kr kara...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroit ilacı

    Merhaba hocam benim 82 yaşındaki babaannemi bir iki ayda bir kriz tutuyor sıtmalanıyor esneme geliyor halsiz düşüyor sonra 4 5 gün kendini toparlayamiyor kendisi bayağı zayıf doktora götürdük ultrason ile böbrek karaciger o bölgeye bakıldı bir şey yok kabizlik ilacı vermiş o kadar tabiki şikayetleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 düşüklüğü

    Hocam merhabalae karaciğer enzim yüksekliği ile b12 vitamini düşüklüğünin birbirikeri ile alakası var mıdır varsa ne olabilir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bulantısı

    Hocam merhaba kusma şikayetlerimi size yazmıştım sizde sağlık kuruluşuna gidin dediniz bende gittim kan ekg çekildi temiz dendi ben şikayetlerimi anlattım kustum sonra acı sarı sıvı çıkartım ve rahatladım dedim doktor endoskobi yapmadan tam teşhis koyamam dedi ama şikayetlerin safra ile ilgili dedi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x