Karaciğer enzim yüksekliği

  • Sayın hocam merhaba. Tekrar rahatsız ettiğim için özür dilerim. Öncelikle tüm sorularıma büyük bir içtenlikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu kez sorum kendimle ilgili. Şimdi sayın hocam, benim düzenli olarak kullandığım belli ilaçlar var. Allopurinol 300 mg/gün, finasteride 5 mg/gün ve daflon 500 mg x 2 / gün şeklinde. Hatırlatmam gerekirse 180 cm boyunda 95 kilo ağırlığında 38 yaşında bir erkeğim. Prediyabet, karaciğerde grade-1 hepatosteatoz, bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik dışında sağlık sorunum bulunmamakta. Ben bir müddet ilaç kullanımına ara vermiştim bundan 4 ay önce ve o tarihte yaptırdığım check up programında karaciğer enzimlerinden ALT : 52 (0-50), AST : 28 ( 0-50) ve GGT : 20 (0-50) çıkmıştı. Trigliserid normaldi. Total Kolesterol ve LDL kolesterol de hafif yüksekti herzamanki gibi. Rutin biyokimya ve hemogram normaldi. Sonra şikayetlerim artınca ilaçlara tekrar başladım. Ocak ayında yaptırdığım tahlillerde ise ALT : 102(0-50), AST : 48 ( 0-50) ve GGT : 51 ( 0-50) çıktı. Öte yandan ilk defa trigliserid düzeyim de yükseldi. Trigliserid : 225 (0-200) çıktı. Tabii 4 ay içinde ben 92 kilodan 95 kiloya çıktım. Bir de tahlil öncesinde 2 gün süre ile tahin pekmez ikilisini biraz fazla kaçırdım. Açıkçası bu konuda kafam karıştı. Bu enzim yükseklikleri yanlış beslenme ve kilo almaktan mı kaynaklanıyor yoksa ilaçlardan mı kaynaklanıyor ? Çünkü bu ilaçlar genelde beni rahatlatan ve tolere edebildiğim ilaçlardı. Epeydir de kullanmaktayım. İlaç bilimi konusunda uzman bir bilim insanı olarak değerli vaktinizi ayırıp bir yorumda bulunursanız çok memnun olurum. Çünkü tahlilleri isteyen hekim dahil kimse neyin ne olduğunu maalesef bilmiyor ve birçoğu daha allopurinolün ne için kullanıldığından bile habersiz maalesef. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Saygılar.

  • Doktor Cevabı:

    Yaşar bey karaciğer enzim yüksekliğiniz bu bulgularla, kilo artışı, prediyabetik tablo ve karaciğer yağlanmasına bağlı olmaktadır. ilaçların etkisine uymuyor. karbonhidrat tüketimini azaltmanız, tempolu yürüyüş yapmanız en uygun yaklaşım olacaktır. hayırlı günler..

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciğer hastalıkları

    Gunaydın hocam benim yaşın 27 karaciğer yaglanma ve büyüme var garede 3 ultrason sonuç kan degelerim cok yüksek alt 350 ast 160 ggt 180 insülin 200 hepetit ler temiz korunaklıyım diyetisyen tedavi gördüm sonuç alamadım gastroenteroloji doktor gitdim benle dalga geçdi bana niye geldin sen saden sir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek kanseri

    Hocam babamın yıllardır süren karaciğer sirozu var. diyetine dikkat ediyordu ilerleme yoktu.yaklaşık 1 ay önce böbreklerinde 7 cm e yakın kitle tespit edildi.doktorlar kanser dedi direk zaten.dediklerine göre yayılmamış ama ameliyatta belli olacak asıl.şimdi ameliyat olacak ama hem siroz hem kanser...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakkı Perk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer siroz

    Hocam merhaba. babam mide kanaması geçirmişti ve ara sıra da gastrit problemi oluyor. aşağıdaki tahliller birkaç gün önce yapıldı.doktor ülser başlangıcı demiş. sizin değerli görüşlerinizi rica ediyorum. saygılarımla. usg: karaciğer normal boyutta olup, değerlendirilebilen kısımlarda parankim eko...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hepatit b siroz başladı mı

    Hocam hepatit b taşıyıcısıyım hbv dna:105,alt ast ggt normal afphiç ilaç başlanmadı daha:12ile 14 arasında değişiyor. dinamik mr da tag2 de 5 6 7 segmentte minimal 1 er tane 3 tane kis mevcut, safra kesesinde 3 adet polip,kolonoskopi normal, endoskopide amrumda minimal anjiyodisplazi mevcut. dışkıla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Meral SÖZEN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta kırmızı noktalar ve damar belirginleşmesi

    Hocam merhabalar. yaşım 23 ve açık beyaz tenli bir erkeğim. benim uzun zamandır vücudumda, özellikle de kollarımda küçük kahverengi benler ve çok küçük kalem ucu değdirilmiş gibi görünen kırmızı noktalar çıkmaya başladı.sizce bunun sebebi nedir? ayrıca yine son zamanlarda elimdeki damarların daha da...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatıt b hbv pozıtıf

    Hocam merhabalar hocam ben hepatıt b hastasıyım 21 yasındayım kucuklukten berı var sureklı kontrol edıyordum 1-2 yıldır etmemıstım ve kılo aldım baya bı bakalım dedık gıttık hastaneye kan verdım sonucları cıktı kolesterolde var ayrıca oda yukselmıs ama hbv cok asırı yuksekmıs sonuclar su sekılde hvb...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hepatit b taşıyıcı

    Hocam öncelikle soruma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum annem 65 yaşinda ve karaciğer biyopsi için ikna edemiyorum gitmiyor.3 yada 6 ay sonra tekrar kan tahlilleri yaptirsak bu geçen sürede önemli bir sikinti yada ilerleme olurmu hastalikla 3 yada 6 ay beklememizin sakincasi varmidir.ilg...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anne sevgisi

    Hocam siroz ve hepatit b olan hastalarda bu yeni uglanan tedaviden faydalana bilirlermi doktorlar tümör karaciğeri kapladığı soylenmisti

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Cantaşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer nüyümesi

    Merhabalar safra kesemdeki taşlardan ötürü ultrasona girdiğimde karaciğer yağlanması grade 2 karaciğer büyümesi 176mm çıktı. 4ay önce sezeryan oldum 30 yaşındayım 74 kiloyum boyum 161. 1ay sonra safra kesesi ameliyatı olucam karaciğee büyümesi kötü birşeymi ne yapmam gerekir safra kesesi ameliyatınd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reflu, gaz, siskinlik

    1996 yilinda kronik hbv hepatiti teshisi kondu ve 6 ay boyunca interferon tedavisi uygulandi. 2011 yilina kadar duzenli kontrollerle izlendim. 2011 yilinda hbv dna yukselmesiyle yapilan igne biyopsisi patoloji sonucu yorumu: periportal nekroz skoru:4, konfluen nekroz skoro:2, perportal yangi skoru:3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reflu, gaz, siskinlik

    Özellikle cevabiniz icin tesekur ederim, hastaligimdan dolayi gunde bir 245 mg tenofovir disopraksil ve hiper tansiyon icin de gunde bir adet olmak uzere kandesartan sileksetil/hidroklorotiyazid 16/12,5 mg almaktayim. buna ragmen bu varisler olusmus. sizce normalmi. tavsiyeniz uzere gastroenteroloji...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit b bağlı siroz

    Hocam iyi günler babam hepatit b bağlı karaciger sirozu bunun icin uygulanacak bur tedavi varmi ne yapılabilir acaba.

    Doktor Cevabı:

    Dr. Hakan Özkul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ağrılarım arttı

    Hocam biz 25 şubat'ta size gelmiştim. ismim fatma koptagel. bana siroz başlangıcı demiştiniz. ilaç verdiniz(ursactive 250mg). 1 ay sonra kontrol dediniz. ama ilaç almaya başladıktan sonra sırtımda ve kaburgamın alt tarafında ağrıların arttı. 1 haftadır nefes darlığı çekiyorum. ne yapmamız gerektiği...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciger sirozu

    Hocam babannemde siroz cikti karni sisti su topladi daha sonra o suyu aldilar we we ilac tedavisi werdi doktor tuzu kesinlikle hic kullanilmayacak dedi we suandada bobrekleri iflaz etmis we yogun bakima aldilar doktor eger sirozdan iflaz ettiyse yasamaz ama wucutta tuz orani hic kalmadiginda su icem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit b siroz başladı mı

    Hocam öncelikle kolay gelsin. sağlık memuruyum hastane de. 32 yaşındayım, bildiğim 12 yaşından beri hepatit b taşıyıcısıyım. hbv dna takibinde iki senedir bir değişiklik mevcut. en son hbv dna:147 alt ast normal afp:13.89 geldi takibe devam edelim denildi.fakat vücudumda kaşıntı, göz kapagımda içi b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x