Karaciğer büyümesi

  • Hocam merhaba yardıminiza ihtiyacımız var ultrasonda; karaciğer hafif artmıştır 165 m dalak büyümesi hafif artmıştır 135mm ve safra kesesinde kolesterol kristalller var bunun için mr girdik sonucu aynen yazıyorum: karaciğer sağ lob kraniokaudal boyutu 16cm boyutu orta hatta 16. 5 ölçülmus olup artmıştır karaciğerin konturleri parankim sinyal intensite dağılımı tabi olarak izlenmiş olup karaciğer içerisinde yer kaplayici lezyon veya patolojik sinyal intensite değişikliği saptanmamistir. intrehapatik ve eksrahepatik safra yollarının genişlik ve konfigurasyonlari doğaldır safra kesesi boyut ve konturleri muntazam izlenmiştir kese limunal içeriği tabi olup. Kalkül ile uyumlu dolum defekti saptanmamistir. Dalagin büyüklüğü konturleri lokalizasyonu parankimal sinyal intensite doğaldır pankreasin uncinatte proçesi kaputu korpusu ve kuyruğunun boyut kontur parankim sinyal intensitesi doğal izlenmistir. Her iki böbreğin lokalizasyonu büyüklüğü tabidir pelvikalisiel sistem genişlikleri doğaldır her iki surrenal bezin büyüklükleri konturleri parankim sinyal intensite tabidir. batinda serbest sıvı yada patolojik lenf nodu saptanmamistir üs batina yönelik alınan diffüzyon Gürüntulerinde kısıtlanmış diffüzyona ait gurunum izlenmemistir. Hocam lütfen yorumlarmisiniz hasta 23 yaşında ve zayıf.

  • Doktor Cevabı:

    Ultrason bulgularında hafif büyüme mevcut eğer kan değerleri de normal ise sadece takip öneririm geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam merhaba. bu mr raporuna göre safra kesesinde ve dalak da problem guruyor musunuz!?? bide hocam kan değerleri normal ama sadece geçen sene aşırı terleme ve kusma ile acile gitmiştik o zaman amilez yüksek çıkmış doktor o gün bize bısey demedi fakat karaciğer büyüklüğünü fark eden doktor bunuda bize ayirca söyledi ve bunu karaciğerle iliskilendiriyor. Yani şimdilik tek. Belirti oda geçen sene olmuş fakat bizim doktor safrayi alabilirizde dedi gastroloji doktoruda mr göre safra kesesinde sorun yok dedi.

  • Doktor Cevabı:

    Safra kesesinde problem yoksa operasyona gerek yok ancak ayrıntıları doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tıpta kesinlik

    Hocam affınıza sığınarak son bir şey sormak istiyorum. yani gebelik vücudun neresinde olursa olsun abdominal de olsa karaciğerin altında da olsa pelviste de olsa kan testi ne kadar geç yapıliırsa yapilsin daima pozitif mi olur

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciger hastalığı

    Iyi günler hocam doktorun babama verdigi rapor üst mediastinal düzeyden geçen kesitlerde tetkike dahil olan tiroid glandı, normalden büyüktür. aorta, ana pulmoner arter ve dalları, pulmoner venlerin kalibrasyonu olağandır. kalp kompartmanları ve perikard olağandır. özefagus, özefagogastrik bileşke...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dalakta kist hidatik

    Hocam merhabalar, bana 9 cm dalakta kist hidatik tanısı kondu ve dalağımın alınması gerektiği söylendi. acaba dalağımı kurtarma ihtimali yok mudur?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sabahları kalkınca yorgunluk kaslarda güçsüzlük

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarı dışkı

    Merhaba hocam ben yaklaşık 1 aydır sarı dışkılıyorum kabız ya da ishal olmuyorum günde 1 ya da 2 kere çıkıyorum ama dışkım genelde sarı renk oluyor absürt bir şey de yemiyorum sebebi ne olabilir 2 ay önce endoskopi , biyopsi , ultrason , gaytada kana bakıldı ama bunlar mide bulantım ve demir ilacı k...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kist hidatik

    Mrb hocam karacigerimde sol lobda 42 mm kist var test yaptirdim pozitif cikti. suan izlemem gereken yol nedir hocam.ameliyat mi olmaliyim yoksa ilac tedavisi sonuc verir mi. burada gittigim.doktor kistin kucuk 6 ayda bir ultrasonla bakariz takip ederiz suan bisey yapmaya gerek yok dedi ameliyati te...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İshal diyare

    Hocam iyi günler 3 ayda 4 kilo tehlikeli mi geita kültürü üç kez yapıldı temiz dediler gizli kan olsa cikarmiydi tam kan sayımı pankreas karaciğer enzimleri de kanda normal üç ay içerisinde ara ara haftada bir gün iki gün ishal oluyor sonra yumuşak dışkılama yediğine dikkat edersem normale dönüyor i...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • %eo düşüklüğü

    Gittim hocam. biyopsi yapıldı. 24 saatlik idrarda bakır bakıldı. tüm otoimmun rahatsızlıklar için testler yapıldı. bir problem yok. biyopsi sonucunda hafif derecede steatohepatit çıktı. ayrıca fibroz doku yok. bir de insülin direnci var . onun dışında bir şey yok. bıy kilo endeksi 24. insülin direnc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göz içi v dişinda ödem

    Hocam merhaba. annemin sağ gözünün içinde ve dış kapaklarda ödem ve yoğun kızarıklık var. 3 4 önce kadar başlamıştı. öncesinde bu kadar yoğun değildi tabi ama sonrasında kötüleşti. doktorumuz en son yaptığı tüm tahlillerde; kan tahlilleri, mr, karaciğer , sinüs, tiroitlerde bir şey bulamadı ve ta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Psödotümer orbita nedir. tedavi yöntemleri

    Hocam merhabalar. annemin sağ gözünün içinde ve dış kapaklarda ödem var ve ağrı yapıyor. hastalık yaklaşık 4 ay önce başladı. ilk devlet hastanesinde alejik denildi hap verilip o şekilde tedavi edildi. ancak sonrasında tekraren şikâyetler devam edince ve göz daha da kötüleşince özele gittik ve do...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer kanseri

    Merhabalar hocam. eşim 42 yaşında.. 4 ay önce kolon kanseri teşhisi konuldu. karaciğere metastaz yapmış.. sizin görüşünüzü çok merak ediyorum. mr sonucunu yorumlarsanız inanın çok mutlu olurum. şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar. (hastanızın iv kontarstli üst abdomen abdomen mr tetkikinde. ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yorgunluk ve kas güçsüzlüğü

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterol

    Zülfikar bey iyi günler annem kolesterol hapı ator kullanıyor. yani kolesterol riskli bir hastalık mıdır? her gün düzenli olarak ilacını içiyor. bu pandemi döneminde kolesterol hapı kullandığı için risk grubunda mı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • %eo düşüklüğü

    29 yaşındayım. geçenlerde e nabız uygulamasından yaptığım kan tshililerine merak dolayısı ile bakarken dikkatimi çekti. 10 tahlil varsa hemen hemen 6 sonda %eo değeri referans değerinde altında. referans değer 1 ise 0.5. 07 gibi çıkmış. yada hemen üstünde 1.5 gibi. şimdiye kadar dikkat edilmedi. hiç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer kanseri

    Merhabalar hocam. eşim 42 yaşında.. 4 ay önce kolon kanseri teşhisi konuldu. karaciğere metastaz yapmış. kemoterapi alıyor fakat doktoru olumsuz bir konuşma yaptı benimle. sizin görüşünüzü çok merak ediyorum mr sonucunu yorumlarsanız inanın çok mutlu olurum. şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x