Karaciger büyümesi kolestrol

  • Karaciger büyüklüğü 178mm (hepatomegali) parankim eko düzeyi grade I hepatosteatoz lehine yükselmiştir Hepatik ve portal venler normal genişliktedir İntrahepatik safra yolları normal genişliktedir Koledok normal genişliktedir Dalak büyüklüğü konturlari parankim eko paterni normaldir Pankreas değerlendirilebilen kesimlerinde sonografik olarak normaldir pankreatik kanalda dilatasyon saptanmamıştır Her iki böbrek büyüklüğü konturlari parankim kalınlığı ve ekojenitesi normaldir Toplayıcı sistem dilatasyonu veya taş saptanmamıştır Mesane konturlari duvar kalınlığı ve lümeni normaldir Uterus ve her iki adneksiyal loj normaldir İntraabdominal serbest veya sınırlı sıvı birikimi saptanmamıştır bununla beraber **** tr**** ****

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba çok geçmiş olsun. yağlı karaciğer daha çok obezite, metabolik sendromda görürüz. kilolu musunuz. glukoz yüksek çıkmış. bir an önce sağlıklı beslenme diyeti yapıp normal kiloya inmek gerekir hayırlı günler dilerim

    tarihinde cevapladı.

Ankara Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Şah damarinda darlik,trigliserid yüksekliği

    Hocam iyi günler,babam 73 yaşında 20 yıldır hipertansiyon tedavisi görüyor,hafif şeker yüksekliği var yıllardır trigliserid yüksekliği,hdl düşüklüğü var.hocam 2 yıl önce şah damarında %60 darlık tespit edildi,tomografi raporu;damarsal yapılarda yaygın aterosklerotik plak oluşumlarına bağlı olarak lü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Total testesteronum

    Hocam merhabalar 20 yaşında bir erkeğim. total testesteronum 414.45 ng çıktı. bu deger 20 yaşında erkek için düşük mudur?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte karaciğer yağlanmasi

    Merhaba şu anda 12 haftalık hamileyim ama gebelikten önce karaciğer yağlanması başlamıştı tahlil yaptırdım şu anda var ne yapabiliirm bebeğime zararı var mıdır bilgi lütfen

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolestrol gizli şeker

    Merhaba 2 yıldır trigliserid ldl yüksekliğim var.2018 yılı değerlerim kolestrol:278 trigliserid:492 ldl:176 2019 yılı değerlerim kolestrol:299 trigliserid:233 ldl:187 2020 yılı değerlerim trigliserid:207 ldl:182 bunların yanında açlık şekerim de bu yıllar içinde 95-103 arasında ayrıca ferrit...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trigliserid

    Selam aleyküm hocam merhaba. benim trigliserid yüksekliği sorunum var . bir türlü care bulamadım. şiddetli baş ağrısı koldan bacakta uyuşukluk yüzde uyuşukluk kalpte uzun süreli ağrılar ve birdefa spazm yaşadım. diyet de verilmedi. bana yardımcı olurmusunuz bu konuda . trigliserid >323. hdl 33...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Beyza Köse

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolestrol yüksekliği üre ve ferritin düşüklüğü

    Merhaba 5 yıldır ferritin ve üre düşüklüğü yasıyorum bununla beraber son 2 yıldır sürekli kolestrol ldl hdl ve trigliserid yüksekliği mevcut bun7n için hemotoloji bölümüne gitmem gerekir mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sonuçlarım

    Merhaba hocam hipotroid ve haşimato troidi var troid için 25 miligramlık levetron kullanıyorum bir yıla yakındır ama kontrollerimi yaptıramadım.bunlardan önce hormonlarda sürekli sıkıntı oldu kortizol estradiol yüksek çıktı ve karaçiğerde büyüme ve böbrekte 4*5 cm kist var bunlarıda doktoruma göster...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekkigi

    Menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2283764) soru kolesterolyuksekkigi menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2279233) soru kolesterolyuksekligi menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2277907) soru kolestetolyukseklıgı tahlilde hdl40ldl140trig237tkol230 ldlyi trig dusuremiyorum hafyada3yumurta hetg...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Renin direkt

    Hocam iyi aksamlar bana tansiyon için herseyim temiz çıktı o dönemde en yüksek destekcim sizdniz hakkınız ödenmez ama hocam renin ile renin /aldosteron aktiviteesi arasında fark var ben renin direk ve aldosteron yaptırdım asistan dr böldü ama hesaplayamdi buda normal gelir felan dedi sonra plazma re...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Enzim yüksekliği

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 94 kg ağırlığında 38 yaşında bir erkeğim. glikoz tolerans bozukluğu, santral obezite, bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik ve karaciğerde hemanjiom dışında bir sağlık sorunum bulunmamakta. benim sorunum devamlı yüksek seyreden karaciğer enzimleri. batın usg...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nuray EVRİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir ve bazi kan degerleri

    Hocam merhabalar kan sayimim normal ama serum ve depo demirim referans araliginin altina dusmus biraz. duzenli olarak demir takviyesi aliyorum gunluk ortalama 30mg civarinda. bunun haricinde demir ilaci vs kullanmam gerekir mi acaba? ikinci bir sorum 230(

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam değerli görüşlerinize

    Hocam iyi günler bugün kan tahlilleri yaptım anormal çıkan sonuçları yorumlayabilirmisiniz hocam crp (sbyeni)5.2 ref. aralığı 0-5. vldl kolesterol 68.4 referans aralığı 0-30, crp türbidimetrik 0.52 referans 00-0,5.hdl kolesterol 35.6 referans aralığı 40-70.kolesterol 225 ref. aralığı 0-200. triglis...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligi

    Menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2269039) soru kolesterol sorunu kolesterolyuksekligo menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2265684) soru kolesterolyuksekligi kolestetolyuksekligi saygilar son tahlilde hdl40ldl140trig237tkol230 ldlyi trig dusuremiyorum hafyada3yumurta hetgun7,zeytin her sabah...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Beyza Köse

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekkigi

    Menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2279233) soru kolesterolyuksekligi menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2277907) soru kolestetolyukseklıgı tahlilde hdl40ldl140trig237tkol230 ldlyi trig dusuremiyorum hafyada3yumurta hetgun7,zeytin her sabah dogal hindistan cevizinden bir tatli kasigi iciyoru...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyulseklıgı

    Tahlilde hdl40ldl140trig237tkol230 ldlyi trig dusuremiyorum hafyada3yumurta hetgun7,zeytin her sabah dogal hindistan cevizinden bir tatli kasigi iciyorum unutkanliga iyi geliyor bu doz zarari varmi oneriniz yokmu nasil beslenebilirım kabızlık halinde epsom tuzu bir cay kaşığı suda eritip ıcıyorum za...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x