Karaciğer biyopsi

  • Hocam saygılar.Yaşım 41 5 yıldır hepatit b hastasıyım. 1 ay önce yapılan iğne biyopsisinde Hafif kronik hepatit, Aktivite indeksi grade 5/18, Fibrozis yok, Mikrovezikuler steatoz mevcut sonucu raporlandı. Hbv dna 25200 iu Karacigerde yağlanma ve büyüme var. Diğer kan değerleri normal. Biyopsiye göre ilaç yazılamadı takip onerildi. Yüksek dna oranım ilaçta olmayinca nasıl düşecek. İlaç için mutlaka karaciğer hasarmı görmeli. Ayrıca Karaciğerde ki yağlanma ve büyüme hepatitle alakaliysa bunlar nasıl düzelecek. Cevap verdiğiniz için Teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Sizin durumunuzda hbv dna sınırda çıkmış. biyopsi neticesinde sizi taşıyıcı kabul etmişler. taşıyıcılarda da zaman zaman hbv dna sınırın üstüne bile çıkabilir. burada önemli olan açıkçası karaciğerdeki tahribat. tabi biyopsiyi açıkçası bir insan değerlendiriyor. takiplerinizde eğer sizde problem varsa hbv dna daha da yükselecektir. şu aşamada yaşınızı da dikkate alarak sizdeki hbv dna nın daha sonra daha da düşeceğini en azından yükselmeyeceğini söyleyebilirim. taşıyıcıların tedavisi istenen yararı sağlamaz. o yüzden siz hbv dna yı çok kafanıza takmayın.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Enfeksiyon Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Enfeksiyon hastaligi

    Yanlislikla annemin dış fircasini ağzıma soktum hemen çıkardım fırçalama işlemini yapmadım enfeksiyon hastaliklari ile ilgili sorunum olur mu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer us sonucu

    Hocam kizimin ultrasonu : karaciğer normal büyüklükte idi. parankim ekosu oldukça homojendi (minimal kaba granüler ?). parankim ekojenitesi hafif derecede artmıştır (kronik parankim hastalığı ?) ne anlama geliyor?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Güven Gümüştaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer us sonucu

    Kizimin ultrasonu : karaciğer normal büyüklükte idi. parankim ekosu oldukça homojendi (minimal kaba granüler ?). parankim ekojenitesi hafif derecede artmıştır (kronik parankim hastalığı ?) ne anlama geliyor?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Sarıca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Parankim hastaligi

    Karaciğer normal büyüklükte idi. parankim ekosu oldukça homojendi (minimal kaba granüler ?). parankim ekojenitesi hafif derecede artmıştır (kronik parankim hastalığı ?) ne anlama geliyor?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ast alt amilaz yuksekligi mr sonucu

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt ast amilaz yüksekliği kontrastlı mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradadn biraz zamn geçti hocam al...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aids kapış olabilir miyim

    Hocam şüpheli ilişkimden 6 gün geçti hafif bi göğüs ciğer ağrım gibi bi ağrım var aids kapmış olabilir miyim bu kadar çabuk belirti gösterir mi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hepatit b taşıyıcılığı

    Mrb hocam bende 14 yaşından beri hepatit b taşıyıcılığı var 1.5 yıldır ilaç başlandi hbsag 400 e düştü 2 binden hbsag sıfırlanır mı sifirlanirsa hepatit b biter mi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aids olur muyum

    Hocam risk çok var mı yoksa sadece teorik olarak mı var

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Hocam merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın bi konu hakkında soru sormak istiyorum cevablar benı aydınlatrsanz cok memnun olurum şimdiden teşekkürler cinsel ilişki sonrası 3 defa test oldum en 105.gun 4.nesil combo test oldum p24antijen ve antikor a bakildi negatif konu kapanmalimi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aids olur muyum

    Penisin kök kısmında ki kılları alırken ki 12 saat geçmiş jilet kesiği gözle görülebilen hiç bir şey yok sadece keserken çok az kanadı ama gözle görülen bir şey yok hayat kadını ile korunmalı ilişkiye girdim ama kondom o kök kısmına kadar sarmadı ordan aids kapar miyim kapma olasılığım çok var mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aids olur muyum

    Ahmet hocam lütfen cevaplayın bir hayat kadını ile korunmalı ilişkiye girdim ama kondom penisimin tamamını sarmadı ve o sarmayan yeri 1 gün öncesinde penisimi jiletlerken hafif kanadı bu bir sorun oluşturur mu birde kadın kondomu ağzıyla taktı (sarmayan yer idrar bezimin altı penisimin hemen kök baş...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilirubin yüksekliği

    Merhaba, annem 50 yaşında bazı kronik rahatsızlıkları aynı zamanda taşıyıcı hepatit b hastasıdır. karın ağrısı ve kabızlık sorunu ile dahiliye bölümüne başvurdu yapılan tetkikler sonucu doktorumuz acilen gastroenteroloji ve nefroloji ye görülmesi gerektiğini söyledi bizde bu kötü bir hastalık teşhis...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x