Kansızlık kolesterol

  • Hocam saygılar, eşim şeker hastası, son sonuçları size danışmak istiyorum. 53 yaşında, trıg 126, t kolesterol 219, ldl 144, hdl 50, hbac1 5,6, wbc 4,08, tsh 0,98, t3 2,73, t4 0,91, hgb 12,5, hct 37, demir 67, demir bağlama 312, ferritin 4,5 bunda hata olabilir mi? Folik asit 2,52, B12 1070, aso 33, rf 6,2, crp 0,006, bu sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz, kansızlık olabilir mi? Diğer tam kan sayım sonuçları normaldir, öneriniz için teşekkürler, kolesterol ilacını 3 aylık dönemde hiç almadı, es kolesterol ılacına tekrar baslayayımmı dr oıckın omega3 unu gunde 1 tane alıyorum zararı olurmu

  • Doktor Cevabı:

    Hangi ilaclari kullandigini bilmemizde yarar var. tahlil sonuclari buyuk oranda normal olmakla birlikte bir takim tuhaf sonuclar mevcut (laboratuarın referans verileri ile degerlendirmekte yarar var). kan demir duzeyi dusuk gorunuyor, bu bakimdan hekiminize basvurmanizda ve gerekli incelemelerin yapilmasinda yarar var. kolesterol düzeyi bir seker hastasi için yüksek , dolayısıyla kolesterol ilacını kullanması ve egzersiz yapması yerinde olur (hekiminize danışmak kaydıyla ). gecmis olsun.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • 25-hidroksi d vitamii

    25-hi̇droksi̇ vi̇tami̇n d 5.96 ng/ml l(30 - 100) kolesterol 207 mg/dl h(20 - 200) crp, nefelometri̇k 8.5 mg/l h(0 - 5) ldl kolesterol 133 mg/dl h(60 - 130) hocam aşırı yorgunluk gçözlerimi dahi açamama sikayetleri için vermiş olduğum kan tahlil sonucunda yukarıdaki sonuçlar norma...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Antibiyotik ve kan değerleri i̇lişkisi

    Merhabalar. yaklaşık 1 senedir kalbimde çarpıntı oluyordu. ara ara da aritmi belirtilerini taşıyordum. sanki kalbim yarım saniyede ritmini değiştiriyor gibi hissediyordum. çok içmesem de kahveyi ve çayı tamamen bıraktım. belki bunlardan kaynaklıdır diye. geçmeyince doktora gitmeye karar verdim. ka...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterol yüksekliği

    Mch 26,7 pg (27 - 34) mchc 30,4 g/dl (32 - 36) kolesterol 209 ldl 126 trigliserid 213 hdl 40 glukoz 98 insülin 9.8 b12 225 hba1c 4.9 hocam kan değerlerim bu şekilde çıktı matofin xr 1000 mg kullanıyorum, kolesterolüm her zaman yüksek çıkıyor 20 yaşından beri yaşım 25 olmasına...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Unutkanlık

    Iv kontrast madde enjeksiyonu yapılmadan aksiyel planda 2.5 mm kalınlığında kesitler alınmıştır. bulgular ; bilateral serebral hemisferde, subkortikal beyaz cevherde nonspesifik hipodansiteler izlendi. ayırıcı tanıda migren, vaskülit veya mikrovasküler anjiopatiye bağlı değişiklikler düşünüldü. b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok korkuyorum hocam yorumlar mısınız lütfen

    Hocam merhaba bugün aile doktoruna gittim tahlil yaptırdım sonuçlarım şu şekilde aspartat aminotranferaz ast serum plazma 59 demir 46 üre serum plazma 11 mgl alanın aminotranferaz alg serum 101 c reaktif protein 1.4 kolesterol 230 glukoz 136 gaitada gizli kan aranması pozitif değer normal diğer dege...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardım.edin hocam korkuyorum

    Hocam merhaba bugün aile doktoruna gittim tahlil yaptırdım sonuçlarım şu şekilde aspartat aminotranferaz ast serum plazma 59 demir 46 üre serum plazma 11 mgl alanın aminotranferaz alg serum 101 c reaktif protein 1.4 kolesterol 230 glukoz 136 gaitada gizli kan aranması pozitif değer normal diğer dege...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil sonuçları hakkında

    Hocam merhaba bugün aile doktoruna gittim tahlil yaptırdım sonuçlarım şu şekilde aspartat aminotranferaz ast serum plazma 59 demir 46 üre serum plazma 11 mgl alanın aminotranferaz alg serum 101 c reaktif protein 1.4 kolesterol 230 glukoz 136 gaitada gizli kan aranması pozitif değer normal diğer de...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin mr raporu

    Merhaba hocam doktor randevusu uzun zamandır bulamadigim için size yazmak istedim baş ağrısı için mr cekindim, t1a serilerde normal gri cevhere göre izointens, t2a serilerde hiperintens karakterize nonspesifik sinyal intensite kayıtları izlendi( vaskülit, demiyalinizan plak, gliozis) takibi önerilir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit yüksekliği

    Hocam iyi günler tsh değeri 76.14 çıkmış bütün belirtileri var yaş 49 erkek birçok değerde problem var kansızlık kolesterol b12 eksikliği tavsiyeniz nedir ilaç kullanmıyor daha önceden levotrion kullanıyordu şimdi kullanmıyor

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili

    Merhabalar size az önce yazmıştım demir değerimin düşük olduğunu sizde tam kan tahlinini yazmamışsınız dediğiniz için en son kan tahlili yaptırdığım sonuçlar midemde gastrit ve safra reflüsü olduğu için kan ilaci alamıyorum sonuçlarım şu şekilde (referans dışı olanlar) ferrittin referans aralığı 13...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhabalar en son kan tahlili yaptırdım midemde gastrit ve safra reflüsü olduğu için kan ilaci alamıyorum sonuçlarım şu şekilde (referans dışı olanlar) ferrittin referans aralığı 13-150 değerim 4 ldl kolesterol referans aralığı 70-130 değerim 60 rdw-cv referans aralığı 11.5-14.5 değerim 16.4 hemoglo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhaba hocam rutin olarak kan degerlerime baktirmaktayim kendimi bildim bileli kansızlık sorunuyla ugrasiyorum midemde gastrit ve safra reflusu oldugu icin demir ilaci alamiyorum size en son yaptirdigim tahlil sonuclarini (referans disi sonuclari atiyorum) ferittin referans araligi 13-150 degerim 4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili

    Merhaba hocam rutin olarak kan degerlerime baktirmaktayim kendimi bildim bileli kansızlık sorunuyla ugrasiyorum midemde gastrit ve safra reflusu oldugu icin demir ilaci alamiyorum size en son yaptirdigim tahlil sonuclarini (referans disi sonuclari atiyorum) ferittin referans araligi 13-150 degerim 4...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mr degerlendirme

    Her iki frontal bölgede, sol pariyatel bölgede, periventriküler beyaz cevherde nonspesifik gliozis ile uyumlu birkaç adet t2-flai̇r sinyal intensite artış odağı izlenmektedir. yazilmis ne anlama geliyor sebebi belirsiz yuz felci gecirdi sonrasi mr bu oldu on iki gun sonra cekildik

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yorgunluk, ağırlık

    Merhabalar, benim sorum şöyle... son 10 yılım kilolu geçti. hep 90-100 civarındayım kilo olarak. bende genel olarak bir ağırlık oluyor. bazen çömelip doğrulayacak enerjim olmuyor. bedene dayalı bazı işler de yaptım ve işteyken de o zaman aşırı yorulma oluyor. bu kadar açıklama yeter diye düşünüyorum...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x