Kansızlık bu belirtilere neden

  • Ferritin değerim 6 hgb 11 olduğu icin ferrosanol sabah bir akşam 1 olmak üzere günde 2 kez, 6 ay kullanmam söylendi. B12 kullandım yanında folik asitle newlife plus.. 2 ay boyunca.. 6 aya girerken birden karacigerimde pit pit seyirme oldu bi kac kez kalbimde boynumda kafamda yanma hissi uyusma tansiyon yüksekliği hissetim, 15/ 10 du , sonra düştü kan ilaçlarını bıraktım.. bu 3 4 gün sürdü ayakta duramıyordum iştahsızlık bağırsak hareketliliği vardı. Ardından kan tahlili yaptım ve sonuçlar bu Çıktı dr a gidemiyorum. Sizce bu nedendir? Ve ne yapmalıyım kan ilacıni bırakmak dogrumudur ? Çok teşekkür ederim. Tansiyon neden yükselmiştir 40 yaşındayım kansızlık dışında hiç bir rahatsızlığım yok. Kadınım. Son tahlillerim bunlar Glikoz 116, Ferritin 103, hgb 14,2, plt 307,hct 41,7 demir 131, b12 1064, demir baglama 316, ggt 18 crp 4 ilk defa kanim bu kadar yükseldi basimda dönme ve hafif bulantim var normalmidir

  • Doktor Cevabı:

    Mcv kaç? demir ilacını kaç ay kullandınız? tansiyon sabah uyanınca normal ise tansiyon hastası değilsiniz

    tarihinde cevapladı.
  • Mcv 85,8 tam 6 ay kullandım hocam günde 2 defa, sabahları normal tansiyonum normale döndü ama boynunda kalbimde hafif yanmalar var kalbime baktirmistim 6 ay önce kansizlikla alakalı çarpıntım vardi bir de karaciğerim de hafif bir batma alt 15 ast 16 ggt 18 kanim fazlalastigindan dolayı mi ilk defa bu kadar depom doldu ne yapayım çok cok teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Değerleriniz normal. demir tedavisini bıraktıktan 3 ay sonra ferttin ve kan sayımı yaptırınız. kansızlığın geri gelip gelmediğinden emin olmak için.

    tarihinde cevapladı.
  • Canım hocam hayırlı bayramlar, kafamda dolgunluk hissi var boynunda da yanma başladı ağzımda demir tadı bu normalmidir ne yapmaliyim


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kansızlık bu belirtilere neden

    Canım hocam hayırlı bayramlar, kafamda dolgunluk hissi var boynunda da yanma başladı ağzımda demir tadı bu normalmidir ne yapmaliyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık bu belirtilere neden

    Mcv 85,8 tam 6 ay kullandım hocam günde 2 defa, sabahları normal tansiyonum normale döndü ama boynunda kalbimde hafif yanmalar var kalbime baktirmistim 6 ay önce kansizlikla alakalı çarpıntım vardi bir de karaciğerim de hafif bir batma alt 15 ast 16 ggt 18 kanim fazlalastigindan dolayı mi ilk de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Hocam kolay gelsin 4 aydır sol gögüsümde sol tarafımda hiç geçmeyen bi agrı var agrısından yatamıyorum kalpten gedicem sanıyorum kalple ilgili bseyde hiçmıyo bt toroks ilaçlı ilaçsız onlardada bsey cıkmyo ama cok ağrıyo neden bu ağrı'lar lütfen yardımcı olun

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan degerindeki dusus ve dalak buyumesinin nedeni

    26.02 de hastaneye yattik hemoglobin7.8hematokrit21.4 lokosit1.63eritrosit 2.59 trombosit228notrofil0.76lenfosit 0.59 sn4 unte kan takviyesi yapildi hemoglobin7.5hematokrit21.9 lokosit1.35eritrasit2.52trombosit230notrafil0.24lenfosit0.87 anti trombinlll 64.65 12.02 de 2 unite kan takviyesi yapilmis...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pectus ameliyati

    Merhaba hocam ben de pectus excavatum var ayni zaman da 27 derecelik skolyozum var.pectus amelıyatı olursam skolyozum artar mı? nuss yada ravitch yontemlerinden hangisi ile ameliyat olursam skolyozum icin avantajli olur ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Msd byopsi

    Merhaba hocam ben 24 yaşındayım 4 sene önce mds teşhisi kondu 2 hafta önce yine biyopsi yapıldı sonuçlara bakabilir misiniz bu sonuçl- ortalama %100 oranında sellülarite gösteren kemik iliği. - ilik hasta yaşına göre hipersellülerdir. - miyeloid/eritroid seri oranı normal sınırlardadır (m:e=3/1)...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yanlış tanı! aort topuzu sadece steteskoplamı anlaşılır

    İlgileriniz için çok çok teşekkür ederim efendim!

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pektus kunduraci

    Merhabalar ben pektus kunduraci gogsu ameliyati oldum 3 ay oldu iyilesemiyorum.haliyle iyilesemedigim içinde işimden ayrildim.ne yapmaliyim lütfen bilgi verin

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yanlış tanı! aort topuzu sadece steteskoplamı anlaşılır

    Selamlar! ben iş başvurusu için akciğer filmi çrktirmek istemiştim.çıkan filmde aort topuzuna benzer bir büyüme görüldüğünü söyleyen filmi çeken görevli bu bir kardiyoloji doktoruna gitmem gerektiğini söyleyince bende aynen devlet hastanesinin kardiyoloji doktotuna gittim ve tekrsr film falan çektir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol kaburgadan ses gelmesi

    Sayın hocam sonucumu bulamıyorum ama aklınıza gelebilecek tüm tetkik leri yaptırdım hatta 9 ay içinde 3 defa tomografi cekildim enson 2 hafta once siz akciğer denmi şüpheliniyorsunuz hocam gerekirse tekrar çektiririm ilginiz için çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kaburgadan ses gelmesi

    Slm hocam sol kaburgamda arasira agri hissediyorum ve huzursuzum. sirt üstü yatar vaziyette iken migdem ile kaburgam arasina kaburga kemigine cok yakin bolgeyi iceriye dogru elimle bastirdigimda iceriden parmak kitlamasi gibi ses geliyo sanki orada baloncuk var ve patliyor sonra tekrardan olusuyor g...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kaburga ağrısı

    İyi akşamlar erkan bey futbol maçında düştüm üstünden 1 hafta geçti sol kaburgamda ağrı başladı bastırınca acı oluyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Göğüs ağrısı

    Merhaba hocam benim sağ göğsümde sisme var farklı doktorlara gittim temografi cektrdm röntgen cektrdm utrasyonda baktm herşey temiz çıktı ama ağrı ve kemikteki siskinlik hala gecmedi agrida genellikle anı harekette oluyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs büyütme

    İyi günler hocam,benim sol göğsüm sag göğsüme göre baya bir küçük.bunu bi ilacla veya kremle büyütme sansim varmi acaba ??

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonucu

    Hocam benim billurubin yüksekliği ve rdw yüksekliği problemim var.son iki üç senedir hep yüksek çıkıyor daha önceleride yüksek olabilir ama iki senedir dikkat çekici durumda.billrubin son yaptırdığım testlerim total billirubin ref değeri 0,2-1,2 benim değerim 2,31 direkt billirubin ref değeri 0 -...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x