Kansertedavisi

  • evvelki cevaplarina tesekkur kemoterapi yapilirken kemikerimrsi raporu olan bir hasta bunfan kotu etkilenirmi kolon kanseri konusunda yayinladiginiz makaleleti nadil okuyabilirim kemoterapi sonrasi kontrler sadece onkolomu yapar yoksa genelcerrahmi simdiden tesekkurler kemoterapi sonradi nasil bir tedavi yapilabilir

  • Doktor Cevabı:

    Kemik erimesi tedavisi birlikte yürütülebilir. kemoterapinin bir onkoloji uzmanının nezareti altında yapılması gerekir. makalelerime web sitemden ulaşabilirsiniz. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Meme kanseri

    Merhaba hocam sorumu cevapladiginiz için size cooook teşekkür ederim ...annem erken evre meme kanseri memenin içerisindeki kitle alındı 4kur kemoterpi gördü invaziv duktal karsinoma grade 3 hormonal duyarlı ... menopoza uzun zamandır girdi ...annem 6yildir femera kullanıyor .. sizce bu ilacı ne zama...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfoma sorular

    Sayın hocam selamlar. projem için bir kaç genel sorum var cevaplarsanız çok sevinirim. 1-lenfoma olmuş bir lenf bezi bazen reaktif lenf bezleri gibi ağrı ve sıcaklık hissi yapabilir mi? yani submendibular bölgede lenfoma olmuş bir lenf bezi, ağızda beyaz aft yarası çıkınca ağrı ve yanma yapabilir mi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yavaş seyirli lenfoma

    Saygıdeğer hocam merhaba. küçük bir sorum var. yavaş seyirli lenfoma gençlerde (20li yaşlarda) görülür mü? bu hastalık genelde hangi yaşlarda görülür? saygılarımla.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İrritabl bağırsak sendromu

    Hocam merhaba. ben göbek deliği çevresinde gaz sancısı, arada midede ağrı ve yanma şikayeti ile doktora gittim. ağrılar bazen göğsü sıkıştırır cinste oluyordu. bir dahiliye hekimine göründüm. tam kan sayımı, ailede pankreas öyküsü olduğu için amilaz testi, demir tutulumlarına vs. ve tüm batın ultras...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfadenit

    İyi günler, biontech 1. doz aşısı olduktan birkaç gün sonra sol köprücük kemiği bölgesinin alt kısmında lenf bezi şişikliği ( sağ sola kayan ) fark ettim.aşıdan önce var mıydı bilmiyorum. aşı olmamdan 33 gün geçmesine rağmen lenf bezim yok olmadı. büyüme de olmadı. ultrason çekimi yapıldı. ultrason...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam son 3-4 yıldır kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor hatta e nabız'dan baktım 2015 yılında verdiğim bı kan tahlilinde 13 çıkmış 1hafta sonra 8lere düşmüş..genellikle hemog...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanda ldh yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfadenopatiler

    İyi günler, ağustos başı biontech aşısı oldum. biontech aşısı olduktan 5 gün sonra sol köprücük kemiği bölgesi altında lenf bezi şişikliği farkettim. fakat aşıdan önce var mıydı yok muydu bilmiyorum. aşının üstünden 31 gün geçmesine rağmen lenf bezim kaybolmadı. lenf bezimde büyüme gözlenlemedim. u...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide,ankreas,böbrek

    Esim mide kanseri bir yıl tedavi gördü iyiye giderken 3 kez pıhtı attı kollarina bobreğine beynine sağ tarafa kemo terapiye ara verildi o süreçte midedeki kanser tekrarladi ve pankreasda da kitle gözüktü o kitle safra kanalina baskı yaptı kanal genisledi aşırı mide bulantisi ve kusmayla yeme ve iç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Testis kanseri hk

    Merhaba sezai bey ben antalyadan yaziyorum yardımcı olursanız sevinirim benim kardeşim non seminom embiryonal karsinom testis kanseri 2. evre 4 kür kemo aldı temiz çıktı üzerinden 9 ay gecti kontrolleri de iyi idi ama bu sefer cea 3.66 afp sı 3. 1 tekrar nüks mü etmiş demek oluyor allah korusun non...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi

    Hocam iyi günler sağ tiroid lobunda 10×6 mm boyutunda hafif hipoekoik heterojen solid nodül saptandı sizce tehlikeli midir ayrıca safra kesemde 21 mm boyutunda 2 adet taş varmış ne yapmam gerekiyor yaşım daha 20 ameliyat olmalı mıyım ikisinden de?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfadenopati

    Hocam, 40 yaşında 1.85 boy 65 kg. boyun lenflerimle ilgili 5 yıl önce hematolojiyede gittim bir sorun yok dendi. ancak dün boynumu elimle muayene ederken her iki tarafında dışarıdan belli olmayan ağrısız kaygan yapıda şişlik fark ettim, bu gün kbb doktoruna giderek muayene oldum. usg yapıldı. sonuç:...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanser şüphesi

    Merhaba doktor bey.mayıs ayında gastroenteroloji bölümüne gittim midemdeki rahatsızlıklar nedeniyle. endoskopi yapıldı, ultrason yapıldı. doktora gittiğimde en son kilomdan 6 7 kilo vermiştim. endoskopide gastrit, yüzeyel 5mm çapında ülser ve helicobacter pylori tespit edildi. 1 aya yakın sıkı bir d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Dirican

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda sorunlu değerler !

    Merhaba hocam, geçen hafta işyerimin genel sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış. 1 ay öncesine ait kan tahlilimde sorun yoktu ancak işyeri için yapılanda sorunlu olanlar şu şekilde mcv ortalama eritrosit hacmi 98.9 normal aralı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Selülit mi dir

    Hocam peki affınıza sığınarak soruyorum, kitle gibi bir şey olsaydı ya da yumuşak doku kanseri usg de çıkarmıydı ? 1 sene de kendini belli edermiydi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x