Kanser ve beslenme

  • Hocam merhaba ben bir kitapta okumuştum kefir yeşilçay nar vs bunlar vucüttaki kanserli hücrelerin uzaklaşmasına yardımcı olur diye sizce ne kadar doğru gerçektende gün içinde aldıgımız radrasyonu falan azaltacak antioksidan etkili yiyecekleer içecekler varmı ?? bide bi sorum daha var sıcak su buharıda radrasyonun atılmasına yardımcı oluyormu çevremde 2 kişi kanserden öldü bende kötü etkilendim sürekli kendimi korumaya çalışıyorum.önerilerde bulunursanız sevinirim.teşekkür ederm iyi günler

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba genel olarak düzenli spor, taze meyve ve sebze, sigara ve alkolden uzak durmak yeterli. kefirden ziyade evde kendi mayaladiginiz yoğurt daha iyi. yeşil çay antioksidan özelliği ile faydalı.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kanser şüphesi

    Merhaba doktor bey.mayıs ayında gastroenteroloji bölümüne gittim midemdeki rahatsızlıklar nedeniyle. endoskopi yapıldı, ultrason yapıldı. doktora gittiğimde en son kilomdan 6 7 kilo vermiştim. endoskopide gastrit, yüzeyel 5mm çapında ülser ve helicobacter pylori tespit edildi. 1 aya yakın sıkı bir d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Dirican

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hpv bullaşma şekilleri, belirtileri

    Hocam merhaba size bir sorum olacaktı merak ettiğim. hpv her türlü korunmasız seksten bulaşır mı? örneğin oral seksle bulaaşan hpv türleri nelerdir ve de belirtleri nelerdir? internetten baktığımda dil, ağız ve boğaz cevresinde beliren siğiller şeklinde fotoğraflar vardı. biz bunu kendimizde nasıl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi:98.9 ref:80 - 93.6 mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 ref: 31.9 - 34.8 rdw-s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hpv ve tedavisi

    Hocam merhaba, iki üç sene önce vajinal kaşıntıyla gittiğim doktordan hpv olduğumu öğrendim ve siğillere dondurma işlemi yaptılar. 3 doz hpv aşısı oldum fakat dün tekrardan siğil çıktığını farkettim. yeniden çıkması normal bi şey mi, tedavisi için ne önerirsiniz acaba?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Displastik nevüs sendromumuyum?

    Sıdıka hanım tekrar merhaba size displastik nevüs sendromu'muyum diye uzunca yazı ve ardından sırt ve dernoskopi görüntülerimi atmıştım, lakin siz karşılığından, balcalı devlet hastahanesine düzenli kontrole gidiceksiniz yazdınız ben anlayamadım muğla da yaşıyorum, neden balcalıya gitmeliyim?...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sıdıka Kurul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Günlük akıntıda koyu kan lekesi

    Öncelikle merhaba, şikayetim adet öncesi veya iki adet arasında günlük akıntıda koyulaşmıs kan lekesi görmem.bazen yumurta akı kıvamında bütün gelen koyu kan renkli akıntı bazense iç çamaşırını hafif lekeleyecek şekilde.yaklasik iki yıl önce bu şikayetten doktora gittiğimde hormonlarıma bakıldı prol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon tahlili

    Hocam merhaba 29yaşında kanser hastasıyım (ewing sarkom)imminoterapi görüyorum şuan 3gebelik yaşadım biri 3 biri 5 aylık hastalandığm için aldırmak zorunda kaldım 3.olan şubatta oldu 6haftalıkkürtaj oldum imminoterapi aldığm için. sorum şöyle hocam adetim 9 gün gecikti gebelik yok hormon değerlerim...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Emrah Beyan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hpv virüsüü

    Hocam cevapların sonuna yazdığınız uyarı var ya cinsel geçişli hastalık hpv falan bunlar sivilce gibi de olabiliyor mu nasıl anlayacağız bir de cinsel temas dışında bulaşma ihtimali var mıdır

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Menopozda korunmak gerekirmi

    Merhaba doktor bey. ben 49 yaşındayım. 4 yıl önce meme ca nedeniyle önce ameliyat sonra kemoterapi tedavisi gördüm ve ilk kemoterapinin ardından adetlerim kesildi. zoladex iğneyi bir buçuk yıl önce bırakmama rağmen hala adet görmedim. ( yani 4 yıldır hiç adet görmedim) şu an sadece letu kullanıyorum...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Emrah Beyan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bütün vücütta terleme (soğuk)

    Hocam merhabalar, 20 yaşındayım 30 dakikalık tempolu yürüyüş yaptığımda sırt göğüs kasık bacak kollarımda terleme oluyor eve gelip bakıyorum resmen buz gibi hissediyorum buraları, bununla beraber başka bir belirtim yok sayılır belki nefes açlığı oda benim panik atağım ve anksiyetemin sonucu galiba.....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Önemli konu

    Merhaba hocam, benim sorum annem ve babam için. annem ve babam 50 yaşında covid aşı randevuları açıldı. annem ve babam astım hastası fakat sürekli kullandıkları astım ilacı yok. i̇kisinin de toza alerjisi var. biz sinovac aşı randevusu almak istiyoruz fakat yokmuş. sadece biontech aşı randevuları aç...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolposkopi yilda 1 yaptirilmali mi ? beklemeli miyim?

    Tesekkur ederim ticari yaklasim gibi algiladim zaten ama insan acaba mi diyor çünkü kizarik vs dedi. hocam birde bu hpv testi icin neden 5 yilda bir yeterli diyorsunuz ? tıp olarak , yani neden boyle bi genelleme var anlayamadım affiniza siginarak merak ediyorum. örneğin hpv testim negatif geldi b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolonkanseri

    Sorun kanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygilar esim2yil 3n1 teshisiyleevvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesine yuruyusune dikkat ediyor on...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta ben fazlalığı

    Hocam selamlar ben 19 yaşında erkek bireyim hocam benim vücudumda 100 den fazla ben var dermatoloji uzmanına gittim ama benim sadece 20 kadar benime dermatoskop cihazı ile baktı öbür 80 tanesine bakmadı onlarada bakması gerekmezmiydi onlarda kanser gelişme ihtimali yokmu acaba hocam bide kaç yılda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sıdıka Kurul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezi takip

    Hocam ben 1 senedir lenf bezlerinden takipteyim 1,3,6 ay artırarak devam ediyor. koltuk altlarında kasıkta var son iki ultrasonda karşılaştırdığımda lenf bezlerinin hepsinde küçülme mevcut fakat normal düzeyinde değil halen büyükler yavaş seyirli kötü birşeydir diye endişeleniyorum tedaviside yok gi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x