Kanser tedavisinde beslenme

  • merhaba ben 46 yasında meme kanserine yakalan bir hastayım. ailemde genetik olarak bulunmamaktadır. kanser hücresini birinci evrede farkettik ve hemen sağ göğsüm alındı. su an kemoterapi tedavisi görüyorum. beslenme konusunda sizden yardım almak istiyorum sorumu cevaplandırırsanız cok sevinirim. şimdiden teskkurler...

  • Doktor Cevabı:

    Sayın ayşe durmuş, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. yaşınız genç olduğu için mutlaka ek tedavi yapılması istenecektir. benim beslenme konusunda doğrudan bir önerim yok, yediklerinizin doğal olmasına özellikle dikkat edin. kemoterapi özellikle kaynak tüketecektir, o nedenle iyi beslenmeye dikkat edin bu yeter. saygılarımla yavuz dizdar

    tarihinde cevapladı.
  • Öncelikle soruma cevap verdiğiniz için Çok teşekkür ederim. kemoterapi sürecinde Polen, çörekotu vb gıda tüketmemde sizce bir sorun var mıdır hocam? Tekrar teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Ayşe hanım merhaba, bence bunda bir soru yok, ama tüketim miktarını makul düzeyde tutun, yani önerilen dozu geçmeyin. saygılarımla yavuz dizdar

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Radyasyon Onkoloğu uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Paratiroid hormonu yüksekliği

    Hocam annem 65 yaşında 5 yıldır evre 2b meme ca tedavisi görüyor. kitle içinden alındı koltuk altında 1 tane lenfte met çıktı uzak met yok. kt rt aldık 5 yıldır femara kullanıyoruz. tsh t4 t3 bunlar normaldi. özellikle radyoterapiden sonra 6 aylık kontrollerimizde tsh yüksek çıkmaya başladı. 4,9 üst...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Biyopsi meme ca

    Yanlis anladiniz. biyopsi yapilirken igneyle parca alinirken cok kotu bir koku gelmis ve mikrop kapmis tümör demiş doktor. zaten biyopsiden sonra benim elim degdi bende mikrop kapmis bir tümör elime mikrop bulaşırtırmıs ya da virüs bulaştırmıs olabilir mi ? diye merak ettim.eve geldik buz koymak ici...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Pelin Basım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Biyopsi meme ca

    Merhaba öncelikle soruyu okuduktan sonra iptal etmemenizi rica ediyorum bir çok doktor iptal etti sebebini bilmiyorum. benim bir yakınıma meme kanseri teşhisi kondu. memeye biyopsi yapıldı. kalın iğne ile. yapıldığı gün eve gidince buz koyun dendi. eve gidince buz koyduk lakin benim parmağını onun...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Pelin Basım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mastektomi sonrasi ameliyat

    Hocam merhaba. 2018 mayıs ayında meme ca teşhisi aldım.gerekli tedavi süreçlerinden sonra sağ göğsüm tamamı ve lenflerim alındı(30 09.2018) .alınan göğsüm yerine protez konularak deri genişletme yapılıp hemen hemen 1 yıl sonrasında tekrar ameliyat olacağım söylendi.benim size sormak istediğim daha ö...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Avni Hakan Ölmeztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Memede mr sonucu

    Her iki memede sol memede iç katranda lobüle konturlu 10×6mm boyutlarında kistler mevcuttur.sol meme dış katranda göğüs ön duvarı komşulugunda 4mm çaplı düzgün konturlu nodüler lezyon mevcut olup parankimal intramammarian left nodu lehine yorumlanmıştır. sol meme üst dış katranda irregüler konturlu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme usg sonucu

    Hocam, eşimin annesi daha meme ca geçirdi ve genetik test sonucu "herhangi bir genomik değişiklik tespit edilmemiştir" şeklinde çıktı. fakat bu sonucu almadan 1 hafta önce yapılan meme ultrasonda: "fm:?? her iki memenin cilt, cilt altı yağ dokusu doğaldır. sol memede büyüğü saat 5 hizasında aerolaya...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Gamze Kızıltan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Meme usg sonucu

    Hocam, annem meme ca geçirdi.genetik test sonucu "herhangi bir genomik değişiklik tespit edilmemiştir" şeklinde çıktı. fakat bu sonucu almadan 1 hafta önce yapılan meme ultrasonda: "fm:?? her iki memenin cilt, cilt altı yağ dokusu doğaldır. sol memede büyüğü saat 5 hizasında aerolaya 1 cm mesafede 6...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme basi akintisi

    Hocam merhabalar....annem şuan 63 yasinda...2018 yilinda %21 blast sayisi ile mds raeb-t tanisi aldi.....2018 haziran'da allojenik kemik iligi nakli oldu....nakil sonrasi 1.5 yilimizdayiz...kimerizm testlerinde %100 uyumlu...tam kimerizm'de...kullandigi herhangi bir ilac yok....ama nakil sonrasi uzu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik iligi nakli sonrasi meme ca??

    Hocam merhabalar....annem şuan 63 yasinda...2018 yilinda %21 blast sayisi ile mds raeb-t tanisi aldi.....2018 haziran'da allojenik kemik iligi nakli oldu....nakil sonrasi 1.5 yilimizdayiz...kimerizm testlerinde %100 uyumlu...tam kimerizm'de...kullandigi herhangi bir ilac yok....ama nakil sonrasi uzu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Meme usg sonucu

    Hocam, annem meme ca geçirdi.genetik test sonucu "herhangi bir genomik değişiklik tespit edilmemiştir" şeklinde çıktı. fakat bu sonucu almadan 1 hafta önce yapılan meme ultrasonda: "fm:?? her iki memenin cilt, cilt altı yağ dokusu doğaldır. sol memede büyüğü saat 5 hizasında aerolaya 1 cm mesafede 6...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Pelin Basım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü

    Hocam annem 65 yaşında 5 yıldır evre 2b meme ca tedavisi görüyor. kitle içinden alındı koltuk altında 1 tane lenfte met çıktı uzak met yok. kt rt aldık 5 yıldır femara kullanıyoruz. 5 yıl önce çekilen pet ctde tiroid sağ alt bölgede aktivite göstermeyen 14x12 mm boyutlarında adenomumuz vardı. tsh t4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme ca patoloji

    Hocam ben size birşey danışmak istiyorum. şu an annemin son tsh değeri 7.6. t3 t4 bunlar normal. son iki yıldır 6 aylik kontrollerinde tsh neredeyse hep yüksek çıktı. calsiyum seviyesi de normal sinirin 1 tik ustundeydi su an osteocare adlı ilaci biraktigindan normal sinirlara düştü. onkoloji uzma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Makat catlaği

    Mrb hocam ben doğum yapalı 12gün oldu ve makatta catlak olustu kendiliğinden gecermi önerebilceginz krem vs.brsey varmı cok canım yanıyor.😢

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinirlilik

    İyi günler. 6 yıl önce meme ca nedeniyle ışın tedavisi oldum. 5 yol tamoksifen kullandım. ilacı bir senedir kullanmıyorum. tedavi sürecinde ya da sonrasında herhangi bir psikolojik önermedi doktorlarım. kendime şöyle bir dönüp baktığımda son senelerde baya sinirli ve agresif birisi oldum. işın ya da...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme ca

    Mrb hocam ben 30 yaşındayım.2018 temmuzda meme ca tesrisi konuldu.2 evre koltuk altı sıçrama yok.8 kur kemoterapi 33 seans işin 1 yılda koruyucu herceptin aldım.öncesinde meme alınmadı sadece tümörlü bölge temizlendi.ailemde meme ca yok. genetik test yapıldı. brca1 de heterojen mutasyon cıktı.brca2...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fatih Ağalar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x