Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Kanser riski

  • Hocam öncelikle kolay gelsin. 20 yaşındayım 1 yıldır Panik atak hastasıyım ve inanılmaz fazla röntgen ve tomografi çekildim yaklaşık. 50 - 60 adet röntgen ve 30 - 35 adet ilaçlı ilaçsız tomografim mevcut. Bu rakamlara nasıl ulaşıldı hiçbir fikrim yok. Şuan çok pişmanım fakat iş işten geçti. Hayatım sağlıksız uykusuz ve iştahsız. Merak ettiğim ben bu kadar filmden sonra kanser olma oranım nedir veyahut kesin kanser olurmuyum? Bu radyasyon beni kaç yıl içinde etkiler hemen etkileyebilecek bişey mi? Birde bu saatten sonra bu etkiyi yavaşlatabilecek ne yapabilirim?. Şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Sayın doğan bey, ilk önce panik atak rahatsızlığınızı bu konunun uzmanıyla görüşüp çözünüz. bugüne kadar yaplan incelemelerin çok sayıda olması nedeniyle mutlak gerekli olmadıkça özellikle tomografik incelemşerden kaçının. sigara içiyorsanız bırakın, proteinden zengin beslenin , taze sebze ve meyveler tüketin. spor yapın. hemogram (kan sayımı) kontrolünü aile hekiminize danışarak yaptırın. selamlar.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam peki kesin kanser mi olucam? . Zaten sürekli halsizlik yorgunluk var. Kanda mon pdw rdw sürekli yüksek çıkıyor,mide bulantısı oluyor. Bide bana ne kadar sürede etki eder ortalama hani hemen olabilecek bişey mi?

  • Doktor Cevabı:

    Sayın doğan bey, kesin kanser olacaksınız diye bir cümle kurmadım. siz yorum yapmadan hekim kontrolünüzü sürdürün. selamlar.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam istemsiz korkmaya başladım internette senede 2 defa falan tomografi çektirlmesi normaldir falan yazıyor benim 30 dan fazla var üstüne bide röntgenler var. Geceleri uyuyamıyorum bunu düşünmekten.

  • Doktor Cevabı:

    Doğan bey, panik atak tedavisinde deneyimli bir psikiyatri uzmanından mutlaka yardım alınız. selamlar.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Nükleer Tıp Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Subklinik hipertroidi

    Hocam tekrardan merhaba ile baktı nodül yok biraz büyük gibi demişti.bugunde sintigrafi sonucu çıktı sintigrafi sonucu;troid bezi boyutları artmıştır. troid bezinde sol lobda belirgin olmak üzere diffüz radyofarmasötekik tutulum artışı izlenmiştir. yorum: hiperfonksiyone tiroid bezi. hocam bu sonu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Subklinik hipertroidi

    Yusuf hocam hayırlı günler hocam sorum babam 58 yaşında bu son 1 aydır bağzı şikayetleri vardı. sıcağa intölerans bunalım, kilo verme (4kg) iştah bir dönem yoktu o dönem ama şimdi iştahı iyi. 80 kilo boyu 172 halsizlik gece bunalmaları terlemeleri uyku problemleri vardı.ilk olarak genel cerrah bölüm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotroidi ve iğneli epilasyon

    Merabalar.bana 6 yıl önce hipotroidi tanısı konuldu.levotiron 50 mg kullanıyorum.annemde de olduğu için çok önemsemedik.doktor tarafından da hiçbir bilgilendirme yapılmadı hastalık hakkında.erkek tipi kıllanmam yoktu.taki yüzüme ağda yaptırana kadar.şimdi yüz bölgemde bariz kıllanmalar var.iğneli ep...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Atom tedavisi

    Merhabalar hocam, ben bir aylık gebeyim ve bir arkadasim atom tedavisi görüyürmuş. en son da bir hafta önce almış radyasyon. karşılaştığımızda bana sarıldı ve öptü. sizce bu bebeğime zarar verir mi.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser riski

    Hocam istemsiz korkmaya başladım internette senede 2 defa falan tomografi çektirlmesi normaldir falan yazıyor benim 30 dan fazla var üstüne bide röntgenler var. geceleri uyuyamıyorum bunu düşünmekten.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser riski

    Hocam peki kesin kanser mi olucam? . zaten sürekli halsizlik yorgunluk var. kanda mon pdw rdw sürekli yüksek çıkıyor,mide bulantısı oluyor. bide bana ne kadar sürede etki eder ortalama hani hemen olabilecek bişey mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhabalar kız çocuğum şuan 50 günlük., birer haftaya tsh ölçümleri 6-7-11ve 9 olarak degısmekte. doktorumuz ılac kullanmayı şuan uygun görmedi. sürekli takip ediyoruz., ilaç başlama konusunda fıkrınızı alabılır mıyız? t3 ve t4 normal sınırlarda.sımdıden çok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sintigrafisi

    Cok teşekkür ederim hocam. başarılarınız daim olsun.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sintigrafisi

    Merhaba hocam. bugün tiroid sintigrafisi oldum. radyasyon açısından ne kadar süre sonra hamilelik olması uygun olur ? simdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anti tpo degeri?

    Merhabalar hocam anti tpo degeri 28.0 sizce normal mıdır yoksa yüksek mi ? tsh 4.2 çıkmış cevaplrsaniz sevinirim tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid uptake testi

    Merhaba sayın hocam . ben troid için uptake testine tabi tutuldum. 6 aylık bir bebeğim var. radyasyondan etkilenmemesi için bebeğimden kaç gün uzak durmam gerekir. şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Esra önder

    Merhaba hocam. küçük bir yerde öğretmenim ve burda endokronoji yok yardımınıza ihtiyacım var. 13 haftalık gebeyim. tsh : 0.001 ft4 :1.24 ( referans en yüksek 1.12)). ft3: 4.66 **** tiroid ultasonu temiz çıktı bu değerlerde ilaç kullanmak şart mıdır?? yoksa ft4 öok yüksek olmadığı için takip mi gerek...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodülü

    Sol tiroid 15 mm nodül bulunmakta 2 kez biopsi yapıldı ikisinde de önemi belirsiz atipi geldi ne yapmalıyım saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Biyopsi sonucu

    Merhaba, biyopsi raporumda troid. sağ lob alt pol, 21x20 mm'lik nodül; ince iğne aspirasyon sitolojisi+sıvı bazlı sitoloji+hücre bloğu benign tiroid aspiratı (bethesda 2017) yayamlarda yoğun kanamalı zeminde normo-makrofollikül yapıları oluşturan tirositler, artmış sayıda lenfositler dikkati çekmişt...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh düşüklüğü

    Ben hasımato hastasıyım gebelikte düzenli kontrol ederek ilaç kullandım ama doğum sonunda hiç kontrol ettirmedim eutyrox 50 mch kullanmaya devam ettim tsh ım düşmüş 0.0033 en son çok uykum var halsizim kilo veriyorum 3 haftadır ilaç kullanmıyorum ama değerlerim çok minimal artıyor bu durum ne zaman...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x