Kanli idrar

  • Doktor bey merhaba, ben turkiye'de yasamiyorum ingilterede ogrenciyim, bu yuzden doktora gozukemedim, yakinda turkiyeye 3 haftaligina gelebilecegim. Kanli idrar yapiyorum iki gundur, ve sanirim soguk alginligimda var havalar burada soguk su siralar. 4-5 ay oncede bir kac sefer kanli dışkı ve idrar yaptim. Soguk alginliklarindan mi yoksa bir problemin belirtisi olarak gorebilir miyiz?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, geçmiş olsun. kanlı idrar yapmanın birçok sebebi var. başta taş, travma, tümör, enfeksiyon, kullanılan kimyasal maddeler, ilaçlar, vs. fakat sizde kanlı dışkılama da söz konusu olduğundan sistemik bir kan hastalığı olma olasılığı daha yüksek gibi duruyor. geçirilen üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra kanama başlamış olması bunu destekler ve kanamanın hem idrar hem de rektal olması öncelikle tam kan sayımı, tam idrar analizi, kanama-pıhtılaşma zamanı, sonrasında böbrek ve idrar yolları için direkt üriner sistem grafisi ve ultrasonografisi yapılmasını gerektirir. bir an önce dahiliye ve üroloji polikliniklerine başvurmanız gerekir. genç yaşta olması hiç normal değildir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr sonucu

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Önemli bir durum

    Merhaba doktor bey babam sizin hastanız bir süredir idrarda kanama ve idrar yapmada ağri için gelmisri antıbıyotık vermıssınız bayramdan sonra gelecek ama verdiğiniz kağıtta malignancy yazıyor ve bu bizi korkuttu biraz tedavinin antibiyotikin sonuc vermediği durumlarda kotu bir durum mu vardır. bayr...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zafer Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alt ast amilaz yüksekliği kontrastlı mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradadn biraz zamn geçti hocam al...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mesane tur

    Makroskobik bulgular 0,4 cm çapında krem kahve renkli 1 adet mukozal doku. total 1 blokta örneklendi. 22.01.2021 mikroskobik bulgular incelenen kesitlerde; mesane mukozası örneklerinde, papiller konfigürasyon gösteren, normale göre artmış hücre tabaka sayısı olan ürotelyal epitelde sitolojik ve yapı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakkı Perk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri yüksekliği

    Hocam merhaba siyah kanlı ishal geçirmistim o zmn alt ast crp yüksek çıkmıştı flagy çipro kullandim amilaz düşük çıkmıştı kontrolde değerler dusmustu nidazol kullandım uzun sure şimdi hocam halsizlik iştahsızlık hazımsızlık sebbei ile kan tahlili yaptırdim alt 130 ast 95 çıktı bu sefer amilaz da yü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer enzim yüksekligi hakkında

    Hocam merhaba siyah kanlı ishal geçirmistim o zmn alt ast crp yüksek çıkmıştı amilaz düşük çıkmıştı kontrolde değerler dusmustu nidazol kullandım uzun sure şimdi hocam halsizlik iştahsızlık hazımsızlık sebbei ile kan tahlili yaptırdim alt 130 ast 95 çıktı bu sefer amilaz da yüksek çıktı 145...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopii kolonoskopi yardım edin hocam

    Hocam allah rızası için yardim edin doktoruma derdmi anlayamıyor hocam göbek bölgesi ağrılarım var kanlı siyah ishal gecirdim o sırada basur de oluştu enfeksiyon geçirmişm karaciğer enzimleri yükselmiş mideden gelmis kan dedi doktorum flagy çipro kullandim enfeksiyon değerleri normale döndü diski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlişkiden 32 gün sonra idrar testi?

    Hocam merhaba. yumurtlama döneminde olan sürtünmeli ilişkiden 14 gün sonra erken gebelik testi yaptım negatif o gün regl oldum ama emin olamadım. regl olduktan iki hafta sonra kanlı akıntım olduğu için korktum ve ilişki üzerinden 32 gün sonra tekrar test yaptım negatif. bunlara güvenebilir miyim?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Makat ve vajinal arasında şişlik vajinal akıntı yapar mı

    Merhaba hocam 4 ay önce ters bi iliskim oldu mukus benzeri bir akıntı geldi kanlı. sonrada vajinal akıntı yanma idrar yaparken ağrı yanmam oluyor makat bölgemde de akintı yanma var ishal ve kabızim genel cerraha gittim ama herhangi bi catlak oldugunu söylemedi bağırsaklarım cok hareketli ve karın a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolit hakkında yardımcı olur musunuz

    Hocam merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın enfeksiyon gastroenterit kolit kanlı ishal kanlı idrardan sonra flagy raneks çipra meteospasmly kullandım flagy bitti dierlerini kullanıyorum kontrolde gaitada kan ve parazit negatif çıktı hocam göbek bölgesi ağrıları devam ediyor gaitanin farklı bı ko...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolit ağrıları

    Hocam merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın enfeksiyon gastroenterit kolit kanlı ishal kanlı idrardan sonra flagy raneks çipra meteospasmly kullandım flagy bitti dierlerini kullanıyorum kontrolde gaitada kan ve parazit negatif çıktı hocam göbek bölgesi ağrıları devam ediyor gaitanin farklı bı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolit hakkında

    Hocam merhaba gastronterit kolit geçirdim kanlı ishal oldum dışkıda kan pozitif çıktı idrar pozitif çıktı doktor raneks flagy meteospasmly verdi kullandım tekrar kontrole gittim dışkıda kan negatife döndü ishal kesildi bakteri çıkmadı ishal olduğum zaman kendimi zorlarken makatta kanama oldu ve...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonoskopide hersey cikar mı ?

    Merhaba hocam 4 ay önce ters bi iliskim oldu mukus benzeri bir akıntı geldi kanlı. 1 hafta sonrada vajinal akıntı yanma idrar yaparken ağrı yanmam oluyor makat bölgemde de akintı ishal ve kabızim genel cerraha gittim ama herhangi bi catlak oldugunu söylemedi bağırsaklarım cok hareketli ve karın ağrı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek kumu douglasta serbest sıvı

    Hocam 24 yaş bekarım adetten 15 gün sonra sağ tarafta şiddetli bir kasık ağrısı hareket edemedim sonra sağböbrekkısmıağrıdı idrarımı tutamadım ve pembe kanlı idrar oldu pedimde küçük pıhtılar vardı. mide bulantısı oldu. acile gittim serum taktılar idrar ve kan tahlillerim kalın harflerle yazılanlar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x