Kanda wbc yüksekliği

  • merhaba doktor bey , benim oğlum adına sorum olacak size oğlum beş yaşında haziran ayında boğaz enfekdagsiyonu geçirdi .bizde doktora götürdük, oğluma 5 tane pensilin iğne verildi tamamını kulandık. daha sonra 1 gün arayla tekrardan ateşlendi ve kusma başladı tekrardan hastaneye götürdük kan tahlili yapıldı ve tahlil sonucunda kanda wbc(lökesit) 32.000 çıktı doktor hemen hastaneye yatış yaptı . penisilin iğnesi yapılmasına rağmen kanda lökösit çok yüksek dedi , 5 gün boyunca hastanede anbiyotik tedavisi uygulandı daha sonra doktor bizi baya korkuttu bu kadar yüksek çıkması normal değil bunun altında yatan nedeni araştırıcaz dedi ,5 gün sonunda tekrardan kan hemogram tahlili yapıldı bu sefer bütün değerlerini normale girdi , ve bizi hiç biryere sevketmedi , boğaz enfeksiyon kaynaklanoyordur dedi. ama ben çok tedirginim hocam en çokta korkutuğum lösemi hastalığı , peki bu hastalık olsaydı kanda wbc normale inermeydi hocam bana ne önerirsiz saygılar özlem güzel

  • Doktor Cevabı:

    Çocuğunuzdaki lokosit yüksekliği geçirmiş olduğu enfeksiyona bağlıdır.yada yanlış sayımdır. lösemiyle ilgisi yoktur. .

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • ..................

    Merhaba leylagül hanım eşimin kan sonucunda plt 416 (referans değeri 100-400) çıktı.ağustos ayı başında virüs geçirdi ve kan alınırken eşimin kanı bordoya yakınmış ve damla damla zor kan gelmiş.crp normal değerlerde(4.44) ne#  7.35  (referans değeri 1.78-5.38) wbc  11.34 (referans değeri 3.8-10)...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam son 3-4 yıldır kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor hatta e nabız'dan baktım 2015 yılında verdiğim bı kan tahlilinde 13 çıkmış 1hafta sonra 8lere düşmüş..genellikle hemog...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Wbc yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai Pekkafalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda ldh yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Geçmeyen ödem siroz mu?

    Merhaba hocam. uzun bir aradan sonra size yine babamla ilgili soru soracağım. en son babama kronik myeloid lösemi kronik faz ph(+) tanısı konulunca i̇mavec 400 mg 1*1 dozunda başladı. başlangıçta herşey iyi gibiydi. fakat 1. haftanın sonunda ağır bir ishal tablosu oluştu. kaldı ki o dönemde hiçbir ş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnatçı ödem ve nefes darlıģı

    Merhaba hocam uzun zaman sonra beni hatırlar mısınız bilmem ama siroz konusunda çelişkili bulguları olan babamla ilgili yazmıştım daha önce. en son kml tanısı alınca imavec 400 mg 1×1 başlandı. 13 gündür kullanıyor. fakat birkaç gün önce ağır bir ishal durumu oldu. hiçbir şey yemediği halde yoğun ve...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda wbc yüksekliği

    Ali hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam wbc degerlerim cok oynak seyrediyor 1 hafta önce 9.6 olan deger dün 11.22 cikti...rbc degerim de tam sinirda bazen düşük bazen yüksek(5.40 ile 5.60 arasi değişiyor)...hgb degerim de 16-17 arasi degisiyor...pct degerim de genelde sinirlarda oluyor(bazen bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Düşük tansiyon . şimdiden teşekkürler

    Merhaba sinan bey.babam 63 yaşında şeker hastası ve kalp ritim bozukluğu var.5mart’ta akciğer enfeksiyonu sebebiyle yoğun bakıma alındı.entübe edilecek kadar çk oksijen ihtiyacı vardı.snra ciğerlerindeki durum düzeldi ama bu kez klebsiella denilen enfeksiynu kapti.kan değerleri düştü aferez kan bağı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda ldh yüksekliği

    Mustafa hocam kolay gelsin...33 yaş bay hasta...hocam yillardir panik atak anksiyete cok evhamli stresli bi hayat yaşiyorum kalp krizi gecirme korkum var bundan dolayi sık sık acillere başvuruyorum dolayisiyla da cok kan tahlili yaptiriyorum tropnin hemogram tam kan vs....hocam neredeyse hergün kan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polistemi ihtimali

    Feridun hocam iyi akşamlar...33 yaş bay hasta...hocam yıllardır anksiyete hastasiyim şiddetli kalp krizi korkum var bundan dolayi sık sık acile gidip hemogram troponin vs kan testleri yaptiriyorum...pandemiden sonra sürekli olmayan ara ara bazen çok şiddetli olan nefes darlığı yaşıyorum bundan dolay...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Feridun Gürlek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilgi lütfen

    Merhabalar hocam, mart ayında ağzımdan kan gelmişti daha sonra geçti. haziranda bir daha ağızımdan kan gelince acile gittim doktor boğazlarından kaynaklanıyor dedi antibiyotik verdi ve geçmezse kbb gitmemi söyledi. 12 haziranda tekrardan kan gelince kbb gittim ve muayenede boğazlarımda bir şey olmad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelikte pct değeri

    İyi günler 23 haftalık hamileyim alt bölgemde ağrılar olunca acile gittim. i̇drar ve kan testi yapıldı. i̇drarda sorun çıkmadı. kanda üre 13 çıktı normal aralığı 17-43 pct 2.11 çıktı normal değeri 0,11_0,28 diğer sonuçlar normal görünümünde. acildeki doktor kan da idrar da iyi çıkmış dedi. ama pct d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Eralp Başer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 yüksekliği

    Merhaba dr hanım 6 yasında kızımın ayda 1 kere önce baş ağrısı daha sonra mide bulantısı kusma oluyor en fazla 2 kez kusma oluyor sonra hastalık hali kalmıyor rahatlıyor bunun için dr muz beyin mr ve kan istedi mr da hiç bir şey yok şükür kanda normal dedi dr muz tekrar aynısı olursa görüşelim dedi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x