Kan ve idrar tahlil sonuçları

  • Neşet Bey merhaba, ben 25 yaşındayım, 180 boyunda 96 kilodayım. 12 haziranda verdiğim kan ve idrar tahlili sonuçlarımı değerlendirmenizi rica ederim. D vitamini 6,05. TSH 3.36 (0,25 - 5,0) Gamma glutamil transferaz (GGT) 68 (0 - 55) Bilirubin (Total,direkt), her biri 1.38 (0,30 - 1,20) Aspartat transaminaz (AST) 64 (0 - 35) Alanin aminotransferaz (ALT) 136 (0 - 45) LYM# 4.16 (1,0 - 4,0) MONO# 1.06 (0,2 - 1,0 ) İDRAR MİKROSKOPİSİ : TSH 5.35 (0,25 - 5,0) Bilirubin (Total,direkt), her biri 0.52 (0,00 - 0,35) Trigliserid 190 (0 - 150). Doktorum, Levotiron 25mcg (sabah aç günde 1 adet) ve URSACTİVE (500 mg Sabah-akşam tok 1 adet) verdi. D vitamini değeri yeni belli oldu, eczaneden almayı düşünüyorum. Kaç kutu almalıyım, günde ne kadar tüketmeliyim ve ne kadar süre devam etmeliyim? Yardımcı olursanız ve sonuçlarımı değerlendirirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve d vitamini eksikliği içinde doktorunuza başvurmanız uygundur.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Cok aci̇l bakar mi̇snzi̇ hocam aşi cok aci̇l

    Hocam acil bakar mısınz hocam karaciğer enzim yüksekliği ezonofil yüksekligi ve bademcik şişliği üzerinde beyaz tonsilitler olması biontech aşısı olmaya engel midir yan etki yapar mı bu durum tesekkkur ederim sorun çıkar mı lütfen bakar misnzi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Metil alkol zehirlenmesi

    Hocam aslinda soruyu sorma maksadim şu yurtdisinda yasayan bir arkadas metil alkolden zehirlendiyini düşünüyor. aldigi alkolden 2-3 gün sonra ciddi karin agrisi, kusma, ishali olmuş. ama ulkesinde maalesef hastaneler gelişmemiş toksikoloji bölümü yok. 2-3 tane bira içmiş zehirlenmeyi geçirmek için....

    Doktor Cevabı:

    Dr. Fatih İbiş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas kanseri

    Hocam tahlil yaptırdım potasyum 3.88 sodyum 137 crp 1.30 kreatinin 0.92 ast 14 alt 13 kan üre azotu (bun) 16 alkalen fosfataz 100 bilirubin (total,direkt) 0,520 bilirubin (total,direkt) 0.18 ggt 20 amilaz 78 sonuçlarım bu şekilde sizce pankreas ve safra kesesi ile ilgili bir durumum var bu tahlile g...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anti hcv sınırda

    İlk testimde neden sınır kararı çıktı peki hocam hcv 0,04 negatif < 1 negatif > 1 pozitif test sonucum böyle hocam ikincisi 0,09 büyük olanlar pozitif değil mi hocam benim sonucum 0,04 çıktı ama referans aralında sınır kararı yazıyor

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Metil alkol zehirlenmesi

    Yani metil alkol vucuttan tedavi yoksa atilamiyor mu?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Fatih İbiş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Randevu öncesi̇ bi̇lgi̇

    Sayin muammer kara si̇ze 74 yaşındaki dayım adına ulaşmaktayız. kendisi 4 yıldır akciğer kanseri tedavisi görmekte olup 1 aydır mobil oksijen tedavisi almaktadır ancak son 4-5 aydır aşırı iştahsızlık sindirim bozukluğu-şişkinlik -kusma ve mide şikayetleri yaşamaktadır. yapılan tetkiklerde mide...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Büyük tuvalet öncesi ağrı terleme

    Hocam merhaba büyük tuvalet öncesi kasık bölgeme şiddetli bir ağrı saplanıyor ve terliyorum gaz sıkışması durumum var gaz atamıyorum mesela kabız değilim ama makat bölgemde ağrı var geğirdiğim zaman rahat ediyorum geğiremedim zaman boğaz’ımda doluluk hissi oluşuyor ve kusuyorum yaklaşık 3 aydır beni...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti hcv sınırda

    Hocam labarotuvarı aradım sordum değerleriniz normal sıkıntı yok dediler bilgisayardan baktılar orda sınır kararı yazmıyor dediler benim sonucumda referans aralında sınır kararı yazıyor ikincisi 50 gün sonra devlet hastanesinde anti hcv kemoluminesans testi yaptırdım anti hcv 0,23 negatif referans a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Metil alkol zehirlenmesi

    Merhaba hocam. metil alkol zehirlenmelerinde tedavi yoksa alkol vucuttan atiliyor mu yine de? yoksa vucutta toplanan birsey mi? kronik zehirlenmelere ait özəlliklə bu sorum. yani metil alkol vucuttan atilmiyor, toplanıyor mu?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Fatih İbiş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anti hcv sınırda

    İyi bayramlar hocam 5 sene önce şüpheli ilişkim olmuştu anti hi̇v 0,17 negatif referans aralı 0-1 anti̇ hcv 0,04 negatif ama referans aralında sınır kararı yazıyor hepatif c bende var mı yok mu hocam ikincisi ana ıfa 1/100 negatif anti ds dna negatif 100 hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğerde küçük kist

    Merhaba 1 ay önce yaptırdığım check-up neticesinde karın usg çektirmistim raporda böyle bir şey yazıyor: karaciğer normal boyutlarda, ekojenitesi doğal, ekojenite dağılımı homojendir. sağ lob perifer-posteriorda max. 7 mm çaplı, eko içeriksiz, kontur ekojenitesi tüm periferinde korunmuş kist görülme...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siroz ve kratinin ve üre yüksekliği

    Barış bey iyi günler.babam aşırı kilo kaybediyordu gastroenteroloji bölümüne getirdik orta seviye siroz denildi kendisine karaciğerde.sebepte bulunamadi yanlis beslenme vs denildi.desal aldactone duphalac protonex dideral verildi.sol bobrekte biraz küçülme bi tanesinde tas bi tanesinde kist mevcut....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciger sirozu

    İyi bayramlar hocam gecen sene bağırsak rahatsızlığından dolayı usg kan tetkikleri yaptım. usg karaciger grade 3 yaglanma ve büyüme kan tetkiklerinde trigliserid 500 ast 40 alt ggt 150 tespit edildi o zamana kadar karaciğerde agri hissetmiyordum. alkol alıyordum o siralar. alkolü bıraktım spor yapma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Midede ödem

    Hocam selamlar hocam yeni yapılan abdomen usg kara ciğer boyutu normal sinirlardadir konturu düzgündür parankim ekojenitesi tabi ve eko dağılımı homojendir intrahepatik safra yollarında dilatasyon saptanmadi ..subat ayında grade 2 yağlanma var idi 91 kilodan 79 kiloya indim kilo verdim şekerli yiyec...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ülser gastrit bakteri sorunu

    Hayri bey iyi günler. mide içinde ülser gastrit mevuttu. bakteri için ilaç kullandım. şikayetlerim azalmayınca tekrar yapıldı.bakteri negatif olmuş ülserde kaybolmuş ancak gastrit hali mevcut denildi. aradan 4 ay geçti sürekli geçer diyip ilaclarını düzenli iç diyip yolluyorlar. başka doktorlarada b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x