Kan ve idrar tahlil sonuçları

  • Neşet Bey merhaba, ben 25 yaşındayım, 180 boyunda 96 kilodayım. 12 haziranda verdiğim kan ve idrar tahlili sonuçlarımı değerlendirmenizi rica ederim. D vitamini 6,05. TSH 3.36 (0,25 - 5,0) Gamma glutamil transferaz (GGT) 68 (0 - 55) Bilirubin (Total,direkt), her biri 1.38 (0,30 - 1,20) Aspartat transaminaz (AST) 64 (0 - 35) Alanin aminotransferaz (ALT) 136 (0 - 45) LYM# 4.16 (1,0 - 4,0) MONO# 1.06 (0,2 - 1,0 ) İDRAR MİKROSKOPİSİ : TSH 5.35 (0,25 - 5,0) Bilirubin (Total,direkt), her biri 0.52 (0,00 - 0,35) Trigliserid 190 (0 - 150). Doktorum, Levotiron 25mcg (sabah aç günde 1 adet) ve URSACTİVE (500 mg Sabah-akşam tok 1 adet) verdi. D vitamini değeri yeni belli oldu, eczaneden almayı düşünüyorum. Kaç kutu almalıyım, günde ne kadar tüketmeliyim ve ne kadar süre devam etmeliyim? Yardımcı olursanız ve sonuçlarımı değerlendirirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve d vitamini eksikliği içinde doktorunuza başvurmanız uygundur.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ca19-9 değeri

    Merhabalar. annem rektum kanseri 4. evre sadece karaciğere sıçramış halde kemoterapi almaya başladı. 6. kemoterapiden sonra karaciğerden %99 a yakın kurtulma gözüktü. ca19-9 değeri 58 idi. ve rektum bölümün de nüks belirtileri görüldü. tekrar. 6 kür kemoterapi yapılmasına karar verildi. 9. kürden ön...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemoterapi kontrol bt raporu

    Çok teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Panik atak

    Hocam merhaba 23 yaşındayım. kendimi 13-14 yaşlarında bianda ortaya çıkan nefes darlığı ve panik halinde bulmaya başladım doktora gittik büyüme gelisme ergenlik denmişti. zaman geçti panik ataktan bi haber oldugum zamanlarda nefes darlığı tekrar etmeye başladı ozamanlar panik atagi bilemedigim icin...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kilo alamama

    Merhaba mahya hanım benim 14 aylık bir kızım var hala anne sütü alıyor ama sürekli meme de oyalayabilmek çok zor ve maalesef doğru düzgün hiçbirşey yemiyor ve ben de ne kadar miktarda besin vereceğimi bilmiyorum 2800 doğdu şu anda 9 kg boyu 78 cm ama yaklaşık 3 aydır da kilo almıyor çoookkk hareket...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemoterapi kontrol bt raporu

    Merhaba hocam annem kemoterapi alıyor kontrol bt çekildi rica etsem raporla ilgili yorum yapabilir misiniz? karaciğer boyutları belirgin artmıştır ve karaciğer parankim dansitesi steatoz lehine diffüz olarak azalmıştır; konturları normaldir. karaciğer sağ lob anterior segmentte segment 8-5 bile...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hidronefroz

    Teşekkür ederim hocam yanıtınız için dahiliye doktoru baktığını ve bişey olmadığını söyledi karaciğer yağlanması sıkıntıli bir durum mu acaba

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sabahlari uykudan uyaninca soguk terleme hafif mide bulantisi alt ve ast yu...

    Merhabalar doktor bey gögsumde arasira gun icinde batma sikayetiyle kan tahlili istedim.hdl:35 trigliserid:152 ldl kolestrol:190 total kolestrol:230 cikti alt:175 ast:52 diger tum degerler normal cikti kulak iltihapi nedeniyle klomaks kullaniyodum acaba alt ast degeri yukselmis olurmu daha onceden...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv cmv wbc 3.nesil

    Hocam kan testlerinde alt değerimin 0-44 aralığında 52 olduğunu söylemedim size kontrol eden doktorum önemli bir şey olmadığını 2 ağrı kesicide bile yükselebileceğini söylemişti ama cmv virüsü karaciğerleri de etkileyebiliyor diye biliyorum. cmv virüsü geçirdiğimde crp hep yüksek mi kalırdı yoksa e...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anksiyete bozukluğu

    Doktor bey her sorunumda size yazıyorum yine yazmak istedim mart ayından beri paxera 20 mg içiyorum 1 kere doktora gittim 20 mg verdi pandemi süreci girince birdaha gidemedim tek başıma bırakmamak için marttan beri 20 mg aldım kendim hep içtim bu ilacı 2 sene önce de uzun süre kullanmıştım bi proble...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fikret Poyraz Çökmüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer büyümesi

    Hocam merhaba yardıminiza ihtiyacımız var ultrasonda; karaciğer hafif artmıştır 165 m dalak büyümesi hafif artmıştır 135mm ve safra kesesinde kolesterol kristalller var bunun için mr girdik sonucu aynen yazıyorum: karaciğer sağ lob kraniokaudal boyutu 16cm boyutu orta hatta 16. 5 ölçülmus olu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Obsesif kompulsif

    Hocam hayırlı akşamlar ...ben 100 mg misol kullanıyorum. misol hapı karaciğer yağlanması yapar mı? yaparsa bırakmak.olmaz ne yapılmalı. onun dışında sabah aç karnına limonlu su içiyorum. limonlu sudan sonra kahvaltı ve misol ilacı mi alıyorum . herhangi bir etkileşim olmaz demi ?ayrıca geceleri uy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nihal Mumcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Obsesif kompulsif

    Hocam hayırlı akşamlar ...ben 100 mg misol kullanıyorum. misol hapı karaciğer yağlanması yapar mı? yaparsa bırakmak.olmaz ne yapılmalı. onun dışında sabah aç karnına limonlu su içiyorum. limonlu sudan sonra kahvaltı ve misol ilacı mi alıyorum . herhangi bir etkileşim olmaz demi ?ayrıca geceleri uy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hidronefroz

    Hocam teşekkür ederim cevabınız için karaciğerde büyüme var yazıyor burda sıkıntı lı degilmi birde böbreklerinde genişleme olduğu için ben tomografi cektirmistim böbreklerimde sorun yok mu gözüküyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tedavisi bulunamayan acılarım

    Hocam merhaba,ben 4 yıl önce tesadüf yapılan kan testlerimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim.ilkokulda sarılık olmuştum iyileşmiştim.o zamanlar hepatit b nin adını bile bilmiyordum.doktorlar da böyle birşeyden ve takibinden bahsetmemişlerdi aileme.ben bu yaşıma kadar taşıyıcı olarak kalmı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nihal Mumcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hodgkin lenfoma hakkında

    Hocam merhaba, patoloji sonucu hodgkin lenfoma olan 62 yaşında bir hastanın aşağıda pet sonucu vardır. size göre evresi kaçtır ve yaşam oranı nedir? ayrıca ateşlenmesi çok oluyor bunun için ne yapabiliriz? pt sonucu supraklaviküler, mediastinal, diyafragmatik, abdominopelvik lenf nodlarında pa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x