Kan testlerimle ilgili ne yapmam gerekiyor

  • ökosit (WBC)'' 33.16 3.8 - 10.0 x10³/µL Nötrofil oranı (NEUT%)'' ---- 45.0 - 78.0 % Lenfosit oranı (LYMPH%)'' ---- 10.0 - 48.0 % Monosit oranı (MONO%)'' ---- 3.0 - 12.0 % Eozinofil oranı (EO%)'' 0.3 0 - 7 % Bazofil oranı (BASO%)'' 0.4 0.0 - 1.0 % Nötrofil mutlak sayısı (NEUT#)'' ---- 2.3 - 6.7 x10³/µL Lenfosit mutlak sayısı (LYMPH#)'' ---- 0.8 - 3.2 x10³/µL Monosit mutlak sayısı (MONO#)'' ---- 0.4 - 0.9 x10³/µL Eozinofil mutlak sayısı (EO#)'' 0.10 0 - 0.2 x10³/µL Bazofil mutlak sayısı (BASO#)'' 0.14 0.0 - 0.1 x10³/µL Eritrosit (RBC)'' 3.3 3.8 - 5.6 x10^6/µL Hemoglobin (HGB)'' 10.7 11.5 - 15.5 g/dl Hematokrit (HCT)'' 32.8 35.5 - 48.0 % Ortalama eritrosit hacmi (MCV)'' 100.9 80.0 - 95.0 fL Ortalama eritrosit hemoglobini (MCH)'' 32.9 25.0 - 34.0 pg Ortalama eritrosit hemoglobin konsantrasyonu (MCHC)'' 32.6 31.0 - 37.0 g/dl Eritrosit dağılım genişliği (RDW-SD)'' 60.3 35.0 - 46.3 fL Eritrosit dağılım genişliği (RDW-CV)'' 17.3 11.2 - 15.0 % Trombosit (PLT)'' 526 150 - 400 K/mL Ortalama trombosit hacmi (MPV)'' 12.1 7.8 - 13.0 fL Trombosit dağılım genişliği (PDW)'' 16.1 fL Trombosit / büyük hücre oranı (P-LCR)'' 40.8 14.0 - 50.4 % Plateletkrit (PCT)'' 0.64 0.15 - 0.40 % Sadece çok fazla susuyorum ve günde 3 lt yakın su içiyorum. Gece susuzluktan uyanıp su içme isteği duyuyorum Hocam sonuçlar ile ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim.

  • Doktor Cevabı:

    Wbc ve plt yuksek, aneminiz var. kml (kronik losemi) veya infeksiyon acisindan inceleme gerekir. dna testleri ve kan yaymasinin incelenmesi icin hematolojiye basvurmanizi oneririm. dilerseniz ucretsiz olarak tarafimizdan da degerlendirilebilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kansızlık mıdır

    Doktor bey merhaba, anneme (46) genel bir kontrol için tam kan tahlili testi yaptırdık. sonucen rbc 3.97 - hgb 10.7 - hct 33.0 çıktı. bunlar tahlilde düşük gösteriyor geri kalan değerler normal. internetten bu değerlerin kansızlık belirtisi olduğunu görüp telaş ettim doğrusu. bu arada bu tahlili yap...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık mı

    Doktor bey merhaba, anneme (46) genel bir kontrol için tam kan tahlili testi yaptırdık. sonucen rbc 3.97 - hgb 10.7 - hct 33.0 çıktı. bunlar tahlilde düşük gösteriyor geri kalan değerler normal. internetten bu değerlerin kansızlık belirtisi olduğunu görüp telaş ettim doğrusu. bu arada bu tahlili yap...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi

    İyi akşamlar. nice mutlu bayramlara hocam. size danışmak istedigim bi konu var.ben 5 yıldır çölyak hastasıyım diyetime uyuyorum.fakat son yaptıgm tahlillerimde ferritin 2.94,demir 38 demir baglama 347,folat 1.9 ve hgb 13 çıktı.ferritinim hep düşüktü ama en fazla 13 olmuştur tahlillerimde.dr.um fera...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tansiyon yükselmesi

    Merhaba murat bey kolay gelsin. yaklasık 2 haftadır aralıklarla gözümde kararma bulanık görme problemi yasıyorum bazen de ensenin sadece tek bir tarafında baslayan bas ağrısı şikayetim mevcut. kilo problemim olduğu için tansiyon yükselmesinden şüphelendim ve 2 kez tansiyonumu ölçtürdüm ilk ölçtürmem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Çakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık? hbf yğksekliği?

    Hocam bebeğim 34 haftalık doğdu şuan 46 günlük hastaneden çıkarken hb 12ydi. ayın 10 unda tahlil yapıldı değeri 7.9 a düşmüştü 13 ünde tekrar yapıldı 8.1 di. bugun tekrar yaptırdık pıhtılı çıkmıştı baklamadı ama hbf 59.4 hba 39.8 çıktı. hbf yüksekliğinden korkuyorum bi sıkıntı varmı hocam lütfen cev...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi önemli bir hastalik belirtisimi

    Tesekkurler hocam emilim bozukluğuna ne yapiliyor ilac tedavisimi

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Baso yüksekliği

    Merhabalar. bugün yaptığım kan testinde 0-1 referan aralığındaki baso oranım 1.3, 7-18.7 referans aralığındaki bun oranım 6 ve b12im 177 çıktı. beni endişelendiren baso oranım oldu. ciddi bir soruna sebebiyetin işareti midir açıkcası onu merak ettim. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi önemli bir hastalik belirtisimi

    Öncelikle vermiş oldugunuz bilgi icin teşekkür ederim hocam benim yillardir süren kronok ishalim ve 1.5 senedir demir eksikligi ferritin degerin 11 12 13 normalin altinda kolonoskopi oldum endoskopi herangi bi bulguya rastlanmadi ama tedavi oluyorum en son damardan kan ilaci verdiler 435 cikti de...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Anladım saolun hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği

    Erkek hocam ;)

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Peki hocam nedeni bulunamayan demir eksikligimin kaynağı helicobacter pylori olma ihtimali yüksek midir sizce demir hapları kullanıyorum yükseliyor ve ferritin seviyemde yükseliyor ilaç tedavisi bitince tekrar başa dönüyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Merhabalar bende 3 yıldır nedeni bulunamayan demir eksikliği var daha önceleri endoskopi yaparken midemde helicobacter pylori bakterisinin olduğunu öğrendim ve bunun demir eksikliğine neden olabileceğini gördüm sizce nasıl bi tedavi uygulayabilirim teşekkürler...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anemi demir eksikliği

    Hocam merhaba sağlık raporu için hastaneye gittim rbc : 3.7 (3.8-5.0) **** (11.7-15.5) mchc :32.7 (33-36) **** (11-15) demir :38 (50-170) transferin satürasyonu :10 (15-50) total demir bağlama kapasitesi :378 (250-450) **** (10-291) hocam bana ya demir eksikliği anemisi ya akdeniz anemisi taşıyıcısı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Carpintilar

    Merhaba hocam yaklaşık 7 8 aydır dinlenirken bir anda başlayan 150-160 arasi atan çarpıntı sorunum var. bazen ayda bir bazen 15 günde bir oluyor. ilk olduğunda düşük tansiyon göz kararması ve bu ani başlayan çarpıntı ile acillik oldum. ekg de sinüs taşikardi çıktı. holterdede aynı sekilde. eko da da...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp çarpıntısı

    Sinan hocam selamlar. adet öncesi tekleme yaşıyorum. hissediyorum bazen alt kısımdan geliyor bazen kalbimin üstünden geliyor. bazen hiç olmuyor bazen oluyor ama günde 40-50 taneyi geçmez belkide. adet öncesi şiddetli ekstrasistoller yaşıyorum. yaşım 20, bayanım. eko ve ekg temiz çıktı. demir eksikli...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x