Kan testi

  • İyi akşamlar Şebnem Hanım, 15 aylık kızım var 2 haftadır çok iştahsız normalde de anne sütünü çoğunlukta isterdi ama şimdi hiçbirşey yemiyor. Doktoruna götürdük kan testi yapıldı değerlerle ilgili beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.matoloji Sonuç Referans Değer Tam Kan Sayımı Lökosit (WBC)'' 11.35 6.5 - 13.0 x10³/μL Nötrofil oranı (NEUT%)'' 25 20.7 - 61.8 % Lenfosit oranı (LYMPH%)'' 67.9 16.0 - 56.0 % Monosit oranı (MONO%)'' 5 3.3 - 15.5 % Eozinofil oranı (EO%)'' 1.6 0 - 7 % Bazofil oranı (BASO%)'' 0.5 0.0 - 1.0 % Nötrofil mutlak sayısı (NEUT#)'' 2.83 1.4 - 5.2 x10³/μL Lenfosit mutlak sayısı (LYMPH#)'' 7.71 1.6 - 7.5 x10³/μL Monosit mutlak sayısı (MONO#)'' 0.57 0.3 - 1.5 x10³/μL Eozinofil mutlak sayısı (EO#)'' 0.18 0 - 0.2 x10³/μL Bazofil mutlak sayısı (BASO#)'' 0.06 0.0 - 0.1 x10³/μL Eritrosit (RBC)'' 4.7 3.9 - 5.0 x10^6/μL Hemoglobin (HGB)'' 12.5 10.2 - 12.7 g/dl Hematokrit (HCT)'' 34.3 30.0 - 38.0 % Ortalama eritrosit hacmi (MCV)'' 72.4 71.3 - 82.6 fL Ortalama eritrosit hemoglobini (MCH)'' 26.4 23.2 - 27.5 pg Ortalama eritrosit hemoglobin konsantrasyonu (MCHC)'' 36.4 31.0 - 37.0 g/dl Eritrosit dağılım genişliği (RDW-SD)'' 40.5 34.9 - 42.8 fL Eritrosit dağılım genişliği (RDW-CV)'' 15.5 12.7 - 15.1 % Trombosit (PLT)'' 224 200 - 450 K/mL Ortalama trombosit hacmi (MPV)'' 11.1 8.0 - 12.0 fl Trombosit dağılım genişliği (PDW)'' 13.1 fL Trombosit / büyük hücre oranı (P-LCR)'' 32.1 % Plateletkrit (PCT)'' 0.25 %

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba geçmiş olsun. vermiş olduğunuz değerler özellikle hgb, htc, mcv, mch değerleri 3 farklı zamana ait sanıyorum. en son hb 12.7, htc % 38, mcv: 82.6, plt 450.000 olmuş. sanıyorum anemi tedavisi aldı ve şu anki değerleri normal görünüyor. enfeksiyon göstergesi lökosit değerleri de iyi denilebilecek şekilde. iştahsızlığının geçici nedenleri olabilir, altta yatan bir neden olmayabilir. en azından şu an kansızlık gibi iştahsızlık yapabilecek bir durum yok. takip edilmeli, sağlıklı günler dilerim

    tarihinde cevapladı.

İzmir Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Nefes darlığı yutma güçlüğü

    Tekrardan mrb hocam rahatsız ettim tekrardan af ola kbbye gittim biri alerjik dedi digeride burun kaynaklı ağızdan solumaya baglı dedi bence bu şikayetlerim 2 si ilede alakalı değil çünkü hocam yemek yedikten sonra sanki yiyecek bogazımda ve göğüsümde takılıyor daha sonra kalp ağrısına benzer sempto...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lustral ve gebelik

    Merhaba hocam ben 19 haftalık hamileyim.ağır depresyon ve kaygı bozukluğum olduğu için gebelikten çok öncr citoles 20 mg kullanıyordum.ilacı bırakınca hastalığım tekrarladığı için doktorum lustral 50 mg a başlattı.lustrale başladıktan yaklaşık 5 ay sonra falan hamile kaldım.gebeliğimin başından beri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. A. Gökhan Akkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimlerim hakk.

    Hocam merhaba. nasılsınız? ben 29 yaşında, 185 cm boy, 85 kilo bir erkeğim. 1 yıl önce karaciğer enzimlerim için test yaptırdım alt 93 çıktı. ultrason yapıldı yağlanma ve büyüme olduğu söylendi. yağlanma biraz fazlaymış. 1 ay ursactive 250 mg kullandım. tekrar ölçtürdüm tüm enzimlerim normal sınırla...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cemil Binarbaşı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil yardım delirecem

    Hocam merhaba 14 aylık kızım doğduğundan beri kabız gismotal oralac fitil kullandım ilaç kesince eski haline dönüyor kayısı kabak lifli herşeyi veriyorum faydasız ve 10 aylığa kadar reflüsü vardı reflu bitti iştah gitti acaba kabızlık ile iştahsızlığın arasında bir ilişki varmı ondan mi iştahsız ?bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Reha Artan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamile miyim acill

    Merhabalar hocam size sorum olacaktı adetime 9 gün kala eşimle ilişkiye girdik ve bir kaç gün sonra halsizlik iştahsızlık ve göğüs hassasiyeti oldu fakat adetim bir gün gecikti kahve rengi akıntı oldu az bişe ertsei gün hasta oldum hamile olma şansım var mı acaba ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mukus neden olur

    Merhaba hocam yaşım 37 bundan üç ay önce pandemi geldiğinde çok stres yaptım böbrek taşı için ilaç kulandım ve sonra dışkıyla mukus kıl gibide kan gördüm doktora gittim kan tahlili idrar tahlili yaptı temiz dedi ilaç dahi vermedi hemoroit sendeki dedi onun için doflon ve vitamin takviye ilacı ver...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Rexapin 2.5mg

    Hocam merhabalar 19 yaşındayım yaklaşık 1 senedir kaygı bozukluğu iştahsızlık sebebiyle rexapin 2.5mg kullanıyorum doktorum bunu bırakmamı citol içmemi söyledi acaba rexapini bırakırken zorlanır mıyım içmediğim ilk günüm sanki başımda ağırlık var huzursuz hissediyorum..

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fırat Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iştahının kesilmesi

    Hocam merhaba kızım 10 aylıkken bronşit tekrarladı bende zorla şurup veriyodum yemeği çok güzel olan kızım aniden yemekten kesildi suan 14 aylık ve çok seçerek yemek yiyiyor.ve doğduğundan beri kabiz acaba aniden iştahsız olmasının sebebi kabızlık mı yoksa zorla verdiğim ilaçtan korktuğu için mi ar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Aydın Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haftada 1 ates

    Hocam merhabalar drumuz fmf suphelenip kolsisin basladi 1 aydir atesimiz yok genetik testleri bekliyoruz yanliz ilaci kullandiktan sonra cocukta istahsizlik oldu hic bisey yediremiyoruz polivit kullaniyoruz pekte ise yaramiyor ilacin boyle.etkileri varmidir varsada ne yapmaliyiz suan 3 yasinda gunde...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ercan Nain

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri

    Hocam merhaba benim tuvaletim geldiği halde yapamama gibi bir durumum var halsizlik, kanama, iştahsızlık gibi bir problem yok fakat tuvaletimi zar zor yaparken de tam boşalamama hissi var ve makatımdan bir kere sümüksü bir sıvı çıktı. bu konu hakkında araştırma yaptığımda karşıma kolon kanseri çıktı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Korhan Mercan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkı yapamama

    Hocam merhaba benim tuvaletim geldiği halde yapamama gibi bir durumum var. halsizlik, kanama, ağrı iştahsızlık gibi bir problem yok fakat tuvaletimi zar zor yaparken de tam boşalamama hissi var ve makatımdan bir kere sümüksü bir sıvı çıktı. bu konu hakkında araştırma yaptığımda karşıma kolon kanseri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Özdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı geğirme mide bulantısı iştahsızlık

    Teşekkür ederim cevapladığınız için .

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide rahatsızlıgı

    Hocam karnımın agrısı geçti midemin agrısı geçti ama benim sol sırtıma vuruyordu oda geçti şöyle söylim dün bi anda çok aşırı tatlı dondurma ve yemek yedim aynı anda sonra sırtımı sol kısmında doluluk bişey var gibi oldu sabah kaldım geçdi şuan sıcak çorba içtim gene başladı ben gastrite benzettim a...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı geğirme mide bulantısı iştahsızlık

    Merhaba hayri bey benim üç ay önce başlayan kalp düzensizliği aşırı kilo verme iştahsızlık sürekli bulantı sürekli geğirme , dilde beyazlık gibi rahatsızlıklarım sonucu kan testlerimde hipertiroidi çıktı bir aylık tedavi sonucu şuan kan değerlerim normale dönmüş görünüyor ancak bulantı iştah kesilme...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Antidepresan bırakmak

    Selam ben 10 yıl cipralex 20 mg kullandım arada stilizan kullandım ama cipralex 20 mg devamlı ilacı bırakmayı düşünüyorum dedim doktora doktor yarım yarım al bırak dedi beni hiç uyarmadı ilaç bıraktırma şekli de yanlış ilacı 1 ayda bıraktım bıraktıktan sonra 5 ay boyunca hergün sürekli mide bulantıs...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. R. Sabri Yurdakul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x