Kan tahlili

  • Merhaba hocam ben hastaneye halsizlik ve bacak ağrısı şikayeti ile başvurdum kan tahlilinde mpv 9.30 wbc 11.05 ne# 7.74 hgb 13.20 plt 343 rbc 4.91 çıkmış demir 40 ve b12 de 1494 çıkmış bundan önce b12 takviyesi olarak dodex iğne kullanmıştım 250lerden bu seviyelere gelmiş 2 ay içerisinde acaba lösemi olabilir miyim çok korkuyorum, bu belirtilerin sebebi kötü bir şey olabilir mi 2 ay önce yaptırdığım kan tahlilinde wbc degeri 7.68 'di 16 yaşındayım şimdi şikâyetlerim geçti ama korkuyorum

  • Doktor Cevabı:

    Sayın aleyna yaman yakınmalarınız düzelmiş, kan incelemeniz normal hale gelmiş, niçin endişeleniyorsunuz. endişeni gidermek için, bir çocuk hematoloji uzmanı tarafından tekrar değerlendirimen uygun olur. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.
  • hocam wbc normal değerlerin dışında gösteriyor ve de b12 de normal değerlerin dışında gösteriyor bunun için endişelenmiştim bu değerler normal mi


Antalya Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 1 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Covidden 2 ay sonra enfeksiyon

    Hocam merhaba. 8 yasindaki oglum 2 ay once covid gecirdi.4 gun kadar suren bogaz agrisi ve ates icin kullandigimiz antibiyotikler ile bu sureci atlattik. 2 gun once ise ates ile baslayan, halsizlik, hafif karin agrisi ve bulanti ile devam eden sikayetleri basladi. yapilan tahlil sonuclarindan ,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nse hemotolik indeks

    Çok tedirğin oldum. diğer sonuçlar normal tek başına bu değerin yüksek olması bişey ifade edermi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Talasemi ve aplastik anemi ??

    Hocam merhabalar annemin (58) kansızlığı mevcut tam kan sayımı hgb :10 wbc : 3.30 hct : 31 mcv:65 neu : 1.92 diğer değerleri normal demir ferttin de normal elektroforez testinde hba 96.5 hba2 : 3.5 çıktı talasemi taşıyıcısı olduğu söylenmişti. hocam anneme genetik test yapılmadı annemde acaba baş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nse hemotolik indeks

    Merhaba hocam 2 yaş kız çocuk nse:34 çıkmış. yalnız sonucun yanında parantez içinde hemolitik indeks 24 demiş. ne demek oluyor bu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu cocukta

    Hocam bana gore biraz büyümüş çünkü arada kontrol ettigim için farkına varıyorum ama bu büyüme öyle aşırı bir büyume değil dr a götürdüm bunlar olur dedi eliyle baktı ek birşeye gerek varmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ani başlayan şiddetli öksürük

    Hocam merhaba 5 yaşında kızım bir anda şiddeli öksürük başladı öksürdükçe karnı ağrıyor diyordusonra.aradan 24 saat gećince 40.5bulan ateşi oldu kan sonuçları wbc :17 eos:0 neut 12.34 glukoz 113 kreatinin 0.27 crp 93.07 hocam bu sonuçları bu şekilde hocam boğazları temizmiş akçiger filmi temizmiş....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çocuk hemogram

    Merhaba hocam 7 yaş kız çocuğum çok çabuk yorulma ve yürürken kalp ağrısı şikayeti vardı hemogram kan testi sonucu şöyle: l y # : 3.73 m o % : 4.6 h g b : 12.3 h c t : 37.0 m c v : 77.8 m c h : 25.8 p l t : 415.0 bunlar haricinde diğer sonuçları normal aralıkta yorumlarsanız sevinirim şimdi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt yüksekli̇ği̇

    Hocam hgb 11.3 rbc 6.52 hct 38.6 mcv 59.2 mch 17.3 mchc 29.3 plt 506 rdw-cv 18.4 mpv 10.7 demir (serum) 88 tibc 385 kan degerleri bu sekılde hocam genellıkle. talesemı tasıyısı oldugu ıcın. demır degerlerı e bakıldı mı demıssınız bu degerler mı bılemedım kanla ılgılı olanları yazdım burda hocam. rdw...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Abo reverse

    Hocam merhaba. kızımın kan tahlilinde abo reverse gruplama b rh negatif yazıyor. bu kan grubu mu demek oluyor? bilgilendirirseniz minnettar kalırım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Plt yüksekli̇ği̇

    Hocam merhaba 4 bucuk yasında oglum talasemı tasıyıcısı. bugun tahlıl yaptırdım plt 506 rdw-cv 18.4 mpv 10.7 diger kan degerlerımdede dusukluk yukseklık var talasemı tasıyıcısına baglı olarak. ama rdw degeriyle mpv degeri bu kadar yukselmemıstı önemlı mı bu yukseklıkler hocam.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodlari

    Bakıldı hocam usg ile 14 mm reaktif yani görünümü kötü birşeye benzemiyor dedi daha önceki usglerde geçen sene çekilen usg lerde 13*6 reaktif sonra 11*5 mm falandı sıkıntı varmı antibiyotik gereklimi teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba, 6 ay önce doğum yaptım. 35 yaşındayım. saçlarım son 2 aydır çok dökülüyor. bu sebepten dolayı sağlık ocağında tahlil yaptırdım. hgb değeri 13.9, b12 vitamini 250, fertitin 44, demir 84 çıktı. bu sonuçlar normal mi? bilhassa b12 vitamin değeri nasıl? takviye gerekir mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodu cocukta

    Hocam geçen sene ağustos ayında çekilen usgde. sağ aksillerde 13*6 mm reaktif lenf nodu yine geçen sene eylül ayında çekilen usgde sağ aksiller de 11*5 mm sol aksillerde 12*5 di sonra bir yıl sonra yani bugün ise sadece sağ aksiller bakıldı 14 mm geldi büyüme sayılırmi bu rakamlar normalmi teşek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu cocukta

    Merhaba hocam oğlum un koltuk altında bir buçuk yıla yakındır lenf nodu var benim elime büyümüş gibi geldiği icin bugün usg çektirdim ve 14 mm dedi doktor ama görünümü tehlikeli birşeye benzemiyor dedi yani biyopsi yapilcak görünümde flan değil dedi ek birşey yapmaya gerek varmı bu arada on beş gün...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodlari

    Merhaba leyla hocam oğlum 5 yaşında koltuk altında lenf nodu var geçen sene haziran ayında farkettim şimdiye kadar bı anormallik olmadı usg de ise hep reaktif çıkıyordu dün kontrol ettiğimde biraz büyüme farkettim 15 gün önce serum takıldı kanında hafif enfeksiyon vardı cumartesi günü ishal ve ateş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x