Kan tahlili

  • Merhabalar en son kan tahlili yaptırdım midemde gastrit ve safra reflüsü olduğu için kan ilaci alamıyorum sonuçlarım şu şekilde (referans dışı olanlar) ferrittin referans aralığı 13-150 değerim 4 ldl kolesterol referans aralığı 70-130 değerim 60 rdw-cv referans aralığı 11.5-14.5 değerim 16.4 hemoglobin 9.6 hct referans aralığı 35-47 değerim 33 mcv referans aralığı 80-93 değerim 70 mch referans aralığı 28-33 değerim 22 mchc referans aralığı 33-36 değerim 32 değerlendirmenizi rica ederim ve kolesterolun yanında kardiyovaskiler hastalık riski var diyor bunu da açıklarsanız çok memnun olurum

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba elif hanım, ldl kolesterolünüz normalin de altında ve kardiyovasküler risk oluşturmayacak düzeyde. büyük ihtimalle demir eksikliği aneminiz var. yani kansızlık mevcut. adet kanamaları fazla ise onu kadın doğum uzmanına giderek engelleyebilirsiniz. ilaç alamıyorsanız yediğiniz et miktarını artırmanızı öneriirim. sağlık dileklerimle

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Akut romatizmal ateş ?

    Çok teşekkür ederim hocam.çok sağolun.

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akut romatizmal ateş ?

    Hocam 19 yaşındayım ve bu sen orduya gireceğim.6. sınıfta doktora gittim ve kalbimde iltihap olduğunu söylediler.daha sonra hap ve şurup verdiler ve tedaviye başladı.iğne türkiye de yok dendi ve o yüzden şurup ve hap kullandım.daha sonra başka hastaneye gittim ve onlarda sende akut romatizmal ateş v...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bagırsakta kalınlaşma

    Evet ilaçlı tomografi çektirmiştim ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bagırsakta kalınlaşma

    Vakit ayırıp sorularımıza cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. hocam peki herhangi bir tümör varlığı olsaydı tomografide çıkarmıydı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damar tıkanıklığı

    Hocam iyi akşamlar sol dizimin hemen içe doğru yan tarafında yaklaşık 1 aydır yürürken rahatsızlık hissi vardı son günlerde kırmızı akşamları hafif moraran çizgiler sanırım oluşmaya başladı soğukluk hissi var ve hafif bir ağrı eşlik ediyor ne önerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Rıza Aktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pıhtı atması

    Hocam iyi günler iki kez akcigerlerime pıhtı attı halihazırda coumadin kullanıyorum ve sürwkli olarak ptz ınr degerlerimi takip ediyorum coumadini bırakmak için baska ilaca gecmek ıcın belli baslı testler yaptırdım sonuclarım protein c aktivitesi 35.7 referans aralığı 60 - 175 aca-igg

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp krizi

    Hocam dayım geçen cuma anjio esnasında kalp krizi geçirdi ve müdahale ile tekrar geri dönüş sağladı. anjo da sağ damar %100 tıkalı iken %0 açılmış orta damar ise %20-30 darlık var, oda açılmamış son olarakta sağ damarda ise plaklanma var. dayımın yaş 48 kilo 80-90 arası sigara, alkol ve başka rahats...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hangi varis çorabı?

    Hocam iyi günler.öncelikle hocam geçmişte bize tavsiyelerinizle çok yardimci oldunuz.allah razi olsun sizden.annem 82 yaşında.6 yıl önce sol diz protez ameliyatı oldu.sonrasında dvt geçirdi ve solda popliteal ven distalinde iyi rekanalize akımlara izin veren kronik dvt sekeli ile uyumlu değişiklikle...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlker Zan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bagırsakta kalınlaşma

    Merhabalar hocam sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum sağ tarafımdaki agrı ve kabızlık(tam boşalmama) için bt çektirdim. kan değerleri cea’lat dahil bit sıkıntı çıkmadı sadece crp:7 sedim:45 triserid:250 çıktı. ne yapmam gerekli hocam bana yardımcı olurmusunuz -distal ileal segmentler düzeyinde h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fikir ve değerlendirmeniz çok önemli sn hocam

    Sn hocam kalbimde anormal ekg yazıp sağ atriyal genişleme çıktı hafif koşsam bile kalbime ağrı giriyor teyzem kalp hastalığından öldü annemde kalp büyümesi var merdiven çikarken bile nefes nefese kalıyorum ve açıkçası bu şartlarda askere gitmek istemiyorum ani kalp krizinden ölebilirim acaba benim b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp krizi mi

    Hocam iyi günler , ben beş gün önce tavuk konservesi yedim bir gün sonrası ateş ve üşüme başladı akabinde bir gün sonra kabız ve gaitada kan gelmeye başladı ve üçüncü günün akşamında nefes alıp vermekte zorlanma kusma dişlerin birbirine geçmesi kaslarda aşırı titreme ve parkinson hastalarındakine be...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Derin vende yetmezlik

    Anladım hocam bende şu an yaklaşık 2 snlik bi reflü akım varmış ana damarda. ileri seviye değilmiş. doktor ilk ultrasonla çelişen diğer raporları görünce ameliyat edelim demedi zaten ict işlemi veya mümkün olmadığında kelepçe (yani sanırım venocuff adı) yöntemi uygulanıyor dedi. siz ameliyatı benim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Kiriş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bas donmesi

    Hocam iyi gunker esim 37 yasinda bundan 6 ay once yataga yattigi anda bas donmesi kollarda uyusma ve kalp carpintisi olustu 3 gun arka arkaya daha sonra gecti 5 gundurde yine yataga yattigi anda bas donmesi ve carpinti olusuyo 2 dk kadar suruyo geciyo sadece gece oluyor bunun sebebi ne olabilir ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol omuz sol sirt sol kol sol bacak mide ve kalp bolgesi ağri yanma kasilma

    Sol omuz sol sirt sol kol sol bacak mide ve kalp bolgesi ağri yanma kasilma hocam merhaba, 40 yaşındayım 3,4 yıldır aralıklarla kalp bölgesi sol omuz kalbin arkası sol kol ve sol bacakta aynı anda ağrı yanma sol ayak ve sol el parmaklarında karıncalanma ve güçsüzlük oluyordu bundan 6 ay önce bu ağrı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekg sonucu

    Merhaba hocam. anneme kontrol amaçlı ekg çekildi. sonuçta anormal ekg "nonspecific t wave abnormality" yazıyor. dahiliye kalpte sıkıntı var kardiyologa gidin dedi daha randevu alamadık önemli bisey mi? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x