Kan tahlili

  • Merhaba hocam Kan degerlerim Wbc 17.2 Ne 11.4 Mono 1.7 Rbc 5.25 Hgb 17.2 Hct 48.9 Korkulacak bir hastalık olup olmadığını merak ediyoruz.ilgileriniz için teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, wbc (akyuvar) artışı yapan çok sayıda sebep vardır. bunlar arasında enfeksiyonlar ilk sırada gelir. ama elbet bazı kan hastalıkları da ayırıcı tanıda önemlidir. ayrıntılı sorular sormadan ve muayene etmeden uzaktan karar verilemez. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Peki hocam muayene için ne yapmalıyız Ücret nedir


Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hemogram sonuçlarım

    Merhaba, hemogram sonuçlarım wbc 5,0 3,5-10 hgb 15,4 11,5-16-5 rbc 5,36 3,5-5,5 mcv 87,5 75-100 rdw%11,6 11-16 rdwa 65,2 30-150 hct 47 35-55 plt 251 100-400 mpv 7,9 8-11 pdw 10,8 0,1-99,9 pct 0,19 0,01-9,99 lpcr 15,1 0,1-99,9 mch 28,8 25-35 mchc 32,9 31-38 lym 1,0 0,5-5...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lym%yuksekligi

    Hicam iyi gunler,oglum 9.5 yasinda cok hareketli bir cocuk kontrol amacli aile hekimliginde kan tahlili yaptirmistim doktor birsey yok dedi ama ben size sormak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.wbc:4.41 plt:288 neu% :34.9 40-75 referansı neu#:1.54 refarans degeri:2.00-7.50 arası lym%:52...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Baş dönmesi ağrı halsizlik

    Ben 28 yaşındayım.sürekli halsizlik yorgunluk hissi,uyuma isteği,sersemlik,eklem ağrısı ayakta mecburi duruyorum,saç dökülmesi,çok kuru cilt,harekette azalma,düşük tansiyon,zaman zaman bayılma gibi durumlarım son günlerde sıklaştı ama bayılmıyorum,ellerimde uyuşukluk, yürürken denge kaybı,dikkatimi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Cd34 ekspresyonu

    Teşekkür ederim leyla hanım doktorumuzun bu değerle ilgili ayda bir takip edilmesi gerektiğini söyledi. açıkçası buda beni çok endişelendirdi. sizinde fikriniz benim için çok önemli sormak istedim. sizce takip gerektiren bir durummu bu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cd34 ekspresyonu

    Merhaba hocam lökosit yüksekliği sebebi ile kemik iliği bakıldı patoloji temiz çıktı. sitogenetik temiz çıktı. sadece immunfenotipleme cd34 ekspresyonu %3 diyor. çocuk 13 aylık korkulacak bir durum varmı.şimdiden çok teşekkür ederim. kemik iliği yapılmadan size gelmek istedim fakat izinde olduğunuz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrar yolu enfeksiyonu ve gaitada gizli kan

    Meraba hocam kızım 7aylik idrar yolu enfeksiyonu var kültür sonucu üreme saptandı cıktı hocam dr muz bize cefaks verdi geçmedi tekrar gittik tahlil yapıldı sonuç halen aynı lökosit 8 cıktı gaitasinda gizli kan cıktı şimdi ise zimaks verdi hocam gaitasinda kan çıkması normalmi neyden kaynaklı çıkmış...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Preferik yayma

    Öncelikle böyle bir platform oluşturduğunuz için teşekkür ederim. 10 yaşındaki oğlumuz epilepsi teşhisiyle yaklaşık 5 yıldır conuvelex şurup kullanıyor.. 6 ayda bir rutin tahlillerini yaptırıyoruz. epilepsiyi takip eden doktorumuz ilacın plt oranını düşürebileceği ve tsh değerini yükselteceğini söyl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram testi

    Merhaba hocam 9 aylik kizima hemogram testi yaptirdim. sadece bu değerleri düşük veya yüksek diğer değerleri normal neyi var acaba wbc: 12,5 lym: 7,7 mo: 1,4 mo%: 10,9 hct: 30,5 mcv: 62,7 mch: 20,5 rdw: 24,5 pdwc: 22,3

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Meraba hocam 2 yaşındaki çocuğum için rutin kan tahlili yaptırdım ne#1 6 referans değeri2.00 8.00neu%19 referans 40.00 80.00 mch 26.1hgb 11.8mcv 78.7lymph%71, 6 referans 15.00 60.00 alp 276 uibc348,7 referans değeri 125 345 referans hidro oksi vitamin d 11 refarns dılısonuçlar bunlar diğerleri norm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Koltuk altı ates

    Hocam saygılar,dortbucuk yaşında erkek ikizlerden bir tanesini koltuk alti ateşi sürekli ,;oğleden önce 36.8 öğleden sonra 37-37.1 ara ara37.2 gibideğerler alıyor,akşam saat 23 e doğru 36.8 lere gece 12 ye doğru 36.7 ye düşüyor,bu ölçülen değerler uyanıkken,normalmi bu değerler,öğleden önce günd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik iliği fazlaligi teşhisi

    Hematoloji- merhaba öncesinde diz plika yırtığı sebebiyle 07.08.2020 tarihinde atroskopi işlemi gördüm.14.01.2021tarihinde kontrol.mr çekildiğinde şöyle bir rapor çıktı ; femur distal kesimi ve patella medü ller kesiminde yaygın, tibia ve fibula proksimal kesiminde fokal heterojen intensite...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam cevap için teşekkürler .jak testi ve excon testi negatif çıktı . ben 8 yıldır sigara içiyorum . 2020 şubatta işten çıktım sınavlara hazırlanmak için ve kasıma kadar neredeyse evden çıkmadım .bu 10 ayda tam 16 kilo aldım ve sigarayı 25 civarı içtim .daha önce 15 adet gibi sigara içiyodum . may...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemogram kan testi

    Hocam merhaba annemde sürekli halsizlik sebebiyle sağlık ocağında tahlil yaptirdik ve annemin hemogram tahlilinde hct 36.6 çıktı normalde değerlerin 38_52 arası yazıyordu ama diğer değerleri normal çıktı sizce hocam hct değerinin düşük çıkması bir sorun olduğunu mu gosterir... teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Soru işaret

    Merhaba sayın doktorum 4 ocak 2019 doğumlu 11.250 kg kız bebeğime yaklaşık 10 aydır kulak ve gezici ayak şişliği sonucu yapılan tüm tahliller temiz çıktı.ortopedi sıkıntı görmedi hemotoloji yok saydı romatolojiye yönlendirdi romatoloji immunolojiye sevk etti immunoloji temiz çıktı ayak üstü şişli...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba hocam hgb yüksekliği nedeniyle 6 aydır ecopirin 100 mg kullanıyorum . saç dökülmesi için cildiyeye gittim .ona söylemeyi unuttum . bana xpecia tablet verdi günde 2 kez kullan diye .aspirin ile etkileşim olur mu ? hematoloji doktorum sabahları kullan dedi aspirini , xpecia ile kullanırken ara...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x