Kan tahlili

  • Duran hocam iyi günler.26 aylik bir erkek çocuğum var12 kg.87 cm.8 aylıkken yapılan kan tahlilinde demir eksikliği çıktı.ilaç tedavisi tekrar tahlil yetmedi ilaç tedavisi tekrar tahlil düzeldi sonra bir tahlil daha yaptırdık yine ferritin seviyesi düşmüştü.6 aylik ilaç tedavisi tekrar tahlil.bu arada 5_6 kez kan tahlili yapıldı. Sadece biri hariç diğerlerinde % lym 60_100 arası (10-50)çıkmış.son tahlilde #neu 27.9 (46.5-88.7) %lym 65.2 (12-44) mono# 0.02 (0.1-0.9) mcv 79.2 (80-97) hgb 13.5 demir 71 (50-120) demir bağlam 313 (127-450) ferrtin 28.74 (21.81-274.46) bundan önceki tahlillerde demir 30ile 38 arasında degismis ferritin ilk tahlilinde 57 sonrakilerde 5 e kadar düşmüştü 6 aylik tedaviden sonra 28 e geldi.demirde yükseldi.15 gun oldu sutten kestim.%lym degerleri hep yuksek olmasi kafamı kurcaladi.dr.hiçbir açıklama yapmadı.ara ara karin agrisi oluyor.çocuğunuz varsa anlarsınız 40 yaşındayım ve tek çocuğum var kafamda soru işareti kalmasın diye size soruyorum.bulundugum yerde hematolog yok.bu özeti yorumlarsaniz sevinirim

  • Doktor Cevabı:

    Sayın nilüfer köse, çocuğunuzun son bulguları demir eksikliğinin düzeldiğini gösteriyor, lenfosit değerleri yaşına göre normal sınırlardadır. endişelenmeyiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • Cok tesekkurler.cok tesekkurler.


Antalya Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gastroenterit kolit enfeksiyon

    Hocam merhaba 23 yaşında erkeğim sigara alkol kullanmıyorum size gastroenterit kolit gecrdigimi enfeksiyon olduğunu söylemiştim bu aniden başladı ilk başta hastanede kanlı gaita enzim yüksekliği vs çıktı demir eksikliği çıktı flagy raneks meteospasmly çipra kullanmaya devam ediyorum kontrolde gaita...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gastroenterit kolit hakkında enfeksiyon

    Hocam merhaba 23 yaşında erkeğim sigara alkol kullanmıyorum size gastroenterit kolit gecrdigimi enfeksiyon olduğunu söylemiştim bu aniden başladı ilk başta hastanede kanlı gaita enzim yüksekliği vs çıktı demir eksikliği çıktı flagy raneks meteospasmly çipra kullanmaya devam ediyorum kontrolde ga...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ağrısı gastroenterit kolit

    Hocam merhaba önce mide ağrısı göbek bölgesi ağrısi şikayeti ile dahiliye gittim helibakteri ilaçları verildi antibiyotik tetra tarzında ilaçlar verdi doktor.daha sonra göbek bölgesi ağrıları devam etti bir hafta sonra aniden ishal başladı sulu siyah ishal testte kan çıktı demir eksikliği basla...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi - takviye

    Hocam merhabalar (yaşım 23) ben 26 şubat 2020 tarihinde ve de 24 eylül 2020 tarihinde cildiye-dahiliye olmak üzere iki ayrı kan vermiştim ve her ikisinde de saç dökülmesi sorunumu da belirtmiştim. 26 şubat 2020'deki kan tahlilim sonucunda demir değerimin 26 olduğu yazıyor, 24 eylül 2020'dekinde ise...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi - takviye

    Hocam merhabalar (yaşım 23) ben 26 şubat 2020 tarihinde ve de 24 eylül 2020 tarihinde cildiye-dahiliye olmak üzere iki ayrı kan vermiştim ve her ikisinde de saç dökülmesi sorunumu da belirtmiştim. 26 şubat 2020'deki kan tahlilim sonucunda demir değerimin 26 olduğu yazıyor, 24 eylül 2020'dekinde ise...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Platelet yüksekliği

    Merhaba, platelet değerim 4 ay aralıklarla 485 ve 493 çıktı.diger hemogram değerleri normal sınırlarda.halsizlik de vardi ancak b12 normal sınırlarında cıktı.bu platelet yüksekliği ne zaman tehlike arz eder?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Erken vurular

    Sinan hocam iyi günler. ben 20 yaşındayım. 7 yaşından beri kalbimde tekleme var. başlarda ailem çocuk doktoruna götürmüştü beni ekg çekilmişti bir sorun çıkmamıştı, kan tahlillerimde demir eksikliğine bağlı anemi dışında bir şey çıkmamıştı. ilk adetimi 13 yaşında oldum ve adet öncesi/sırasında tekle...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erken atımlar

    Rahşan hocam iyi günler. ben 20 yaşındayım. 7 yaşından beri kalbimde tekleme var. başlarda ailem çocuk doktoruna götürmüştü beni ekg çekilmişti bir sorun çıkmamıştı, kan tahlillerimde demir eksikliğine bağlı anemi dışında bir şey çıkmamıştı. ilk adetimi 13 yaşında oldum ve adet öncesi/sırasında tekl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaçlar hakkında bilgi almak

    Hocam merhaba siyah dışkılama ishal mide ağrısı ile dahiliyeye gittim tahlilerde gaita kan pozitif karaciğer enzim yüksekligi alt101 ast 59 demir eksikliği 46 çıktı enfeksiyon olduğunu söyledi. doktorum metaospanmly flagy raneks çipra yazdı teşhise gastroenterit kolit enfektif olmayan yazmış doktoru...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlaçlar hakkında bilgi ?

    Hocam merhaba siyah dışkılama ishal mide ağrısı ile dahiliyeye gittim tahlilerde gaita kan pozitif karaciğer enzim yüksekligi alt101 ast 59 demir eksikliği 46 çıktı enfeksiyon olduğunu söyledi. doktorum metaospanmly flagy raneks çipra yazdı teşhise gastroenterit kolit enfektif olmayan yazmış doktor...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta yanma ve şeker hastalığı

    Hocam tekrardan merhaba bir soru daha sormuştum çok güzel ilgilenmiştiniz çok teşekkür ederim ilginiz için. ben kısa bir süredir ağız kuruluğu yaşıyordum hba1c testim 5,92 çıktı doktor şekerin yükselmiş deyip matofin 500 verdi ayrıca demirin de düşmüş dedi ayrıca vücudum da batma şeklinde yanmalar o...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kullandığım ilaçlar hakkında ?

    Hocam merhaba mide ağrısı şikayeti ile meteospasmly flagy raneks çipra kullanıyorum karaciğer enzim yüksekliği ve demir eksikliği mevcut doktor teşhise gastroenterit kolit enfektif olmayan yazmış hocam sorum şu kullandigim bu ilaçlardan hangisi sersemlik bayilcakmis gbi bacaklarda karıncalanma ba...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Halsizlik diskida kan antibiyotik

    Hocam.merhaba göbek bölgesi agriisi için doktora gitmiştim doktor bna flagy raneks meteospasmly çipra yazdı siyah dışkılama var dışkıda kan pozitif çıktı doktor aspirin içtiğim için midemi kanattigimi söyledi hocam ayrıca karaciğer enzimlerim normal değerlerin tam iki katı çıktı alt 100 ast 59 ( ta...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ewde ne yapabilirim

    Hocam merhaba mide ağrısı sebebi ile doktora gitmiştim doktor ultrasonda baktı flagy çipra meteospasmly raneks yazdı kan tahlillerimde demir düşük 46 üre 11 reaktif protein 1.4 kolesterol 230 dışkıda kan pozitif alt 101 ast 59 çıktı karaciger enzim yüksek denildi bir gün öncesinde papatya çayı içmi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mukuslu kanlı ishal

    İyi günler hocam benim bebeğim 18 aylık b12 vitamin eksikliği ve demir eksikliği vardı bana iğne ve ferro sanol verildi on gundyr bu ilaçları kullaniyorum şuan bebeğim ateşi düşmüyor sürekli salyasi akıyor kanlı mukuslu ishal yapıyor ve kusuyor bununla bağlantısı varmi yoksa dişleri geleceği için...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x