Kan tahlili sonucumu yorumlar mısınız

  • merhabalar hocam tahlil sonuçları glukoz 92 üre 31 kreatinin 1.1 kolesterol 243 trigliserid112 hdl kolesterol 49 ldl kolesterol 172 ast 23 alt 20 doktor divator verdi tansiyon kontrolü istedi tahlil ilaç hakkında görüş ve tavsiyeleriniz nelerdir hocam? teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Mustafa bey, cevap vermek için önce eşlik eden başka hastalıklarınızı bilmek lazım. mesela burada yazdıklarınızla aynı sonuçları olan iki hastadan birine ilaç kullan, diğerine ise hayır kullanma diyebilirim. damarsal bir hastalığınız varsa, daha önce kalp, beyin veya başka organ damarlarıyla ilgili sorun yaşadıysanız ilaç mutlaka almalısınız. yaşamadıysanız, ilaca geçmeden evvel diyet ve egzersiz programıyla sonuç almayı deneyebilirsiniz. ayrıntılar için web sitemde gerekli bilgiler mevcut. saygılar.. dr. sinan coşkun turan, www.kalbinizdegerlidir.com

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Crp yüksekliği

    Hocam merhabalar. sol kol pazu altında elektriklenme şeklinde ağrılar sebebiyle kalp kontrolleri ( efor testi ve ekg) yaptırmıştım. herşey normaldi. 2 gün sonra sol kolda parmaklarıma kadar çok belirgin bir uyuşma oldu, panik atak benzeri durum yaşadım. korktum ve yine acil kalp doktoruna gittim, ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 hct:52.8 rbc:5.7 (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Afp yuksekligi

    Hocam merhaba uzun süre boynundaki yutkunma ve lenf bezi şişmesi ve inmesi oluyordu boyutlarinda.2 hafta önce bel agrisi daha sonra kasik agrisina dönüştü.kasiklarimda yataktan kalkarken zorlanıyorum.bir kac gun once biraz rahatlar gibi oldugenel cerraha gittim.kasik ultrasonunda sagda ve solda 22×...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili

    Hocam merhaba, kan tahlili sonuçlarımı yorumlar mısınız? albumin sonuç:54.1 g/l ref:35 - 52 glukoz sonuç:111.4 mg/dl ref:74 - 109 pct sonuç:0.333 birim ref:0.108 - 0.282 rbc sonuç:5.76 102/l ref:4 - 5.5 hgb sonuç:17.3 g/dl ref:12 - 16 25hidroksi vitamin d sonuç: 29.7 g/l

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan idrar ultrason sonuç

    Hocam merhaba idrar tahlilimde 1-2 lokosit 1-2 epitel hücresi görüldü yazıyor.dıskı testimde gaitada gizli kan pozitif ultrasonda mide antrum duvarı ödemli ince bagırsak ans duvarları yamalı tarzda ödemli enfeksiyon ile uyumlu kan tahlilimde de pdw değeri düşük gelmiş yorumlar mısınız şimdiden teşek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düşük kilo sebebi ile istenen gaita testi sonuçları hakkında

    Hocam merhaba, kızımıza gaita testi yaptırdık. test sonucunda elastaz pankreatik 720 çıktı. lökosit ve eritrosit görülmedi görünüm : katı koku : özel kana ve mukus : görülmedi renk : kahverengi hazmedilmemiş besin artıkları : görülmedi gaitada ph : 6 et lifleri : görülmedi yağ : görül...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Seğirme ve korku

    Değerli hocam merhaba, öncelikle iyi günler diliyorum. ben 21 yaşında üniversite öğrencisi bir kadınım. geçen bir kaç ay öncesinde önce vücudumda çok hafif sıçramalar keşfetmiştim. dinlenme halindeyken oluyordu. çok aşırı rahatsızlık vermiyordu. daha sonra internetten araştırdım ve bir çok insanın s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sistinüri?

    Hocam merhabalar, bebeğim şu an 11 aylık. doğdugunda kulagında bir çıkıntı oldugu için böbrek ultrasonu yaptırın demişlerdi tedbir olarak. kırk günlükken yaptırmıştık çıkmamıştı bir şey, temizdi. ağustos başı rutin muayenede biraz az kilo alınca bir de idrar yolu enfeksiyonuna bakalım dedi. sonuca g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Oğuz Söylemezoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlil sonuçları

    Hocam merhabalar bugun yapılan kan testi sonuçlarım yorumlar mısınız ferritin 46.5 µ folat 8.1 µg/l tsh 4.150 m vitamin b12 249 vitamin d3. 22.1 wbc 9.03 rbc 5.29 hgb 15.6 hct 47.7 mcv 90.2 mch 29.5 pq 27 - 31 30.25 (04.03.21) 30.06 (12.08.20) mchc 32.7 plt ^ 519 10^3/ul 150 - 450 522.2 (04.03....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vitamin fazlalığı

    Mrb hocam 39 aylık oğlum var gozaltlarinda 1 yaşından beri morluk oluşuyor doktorun yapmış olduğu tahlil sonucu b12:943 kreatinin:0.3 ürik asit:1.6 demir bağlama kapasitesi ;263 neu:32.60 ly:59.8 rbc;3.87 yorumunuzu rica ediyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen durumu yorumlar mısınız

    Merhaba yaklaşık 15-20 gün önce boynumda nodül farkedip doktora göründüm boyun usg sonucu önemsiz ama takibi gerekir denince bende panik başladı daha sonra gece terlemesi de yaşayınca iyice panik oldum ve dahiliye doktoruna göründüm benden crp, hemogram, sedimasyon ve akciğer grafisi istedi kan tahl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sordum soruyu

    Merhabalar sayın hocam size bisey danışıp bilgi almak istiyorum. ben nedenini söylemek istemediğim bsey yüzünden dilimin üstü sabaha kadar kar yağmış gibi bembeyazdı büyük ihtimalle iltihaplanmıştı. diş fırçasıyla vesaire bi sürekli temizlemeye çalısıyrm fakat yeteri kadar temiz olmuyor. dilimiz bey...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Özge Tarhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Usg sonucu

    Hocam merhaba,ben boyun usg çektirmiştim sonucu aldım ama anlayamadım yorumlarsanız çok memnun olurum;tiroid glandı ap kalınlığı sağ lobda 11 mm,sol lobda 11mm,isthmusta 2mm dir.troid gland boyutları normaldir.troid parenkimi minimal heterojendir(tiroidit?)nodül izlenmemiştir.her iki parodisi ve sub...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vetrikular atim

    İbrahim hocam öncelikle dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim...hocam elimdeki bütün tetkik sonuçlarını size ulaştırıp değerli yorumlarınızı almayı çok isterim lakin mesafe olarak antalya ya uzağım uygun görürseniz email atabilirim...hocam bi de sormak istediğim ekg'de spesifik(r on t, epsilon d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İbrahim Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahllilerimi yorumlar misniz

    Hocam merhaba kolay gelsin hocam ,4 aylık bı sure civarında karaciğer enzimlerim ılımlı yüksek hocam en son ki tahlilde en düşük seviyeyi en iyi seviyeyi gördük alt 98 e düşmüş ast 70 e düşmüş tüm tahlillerim temiz çıktı dier karaciğer değerleri normal ama hocam üzerimde halsizlik var bu halsizlih...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x