Kan tahlili sonucu

  • 1yasinda kızım %LYMPH 76(H) PDW 11(L) %NEUT 15.3 (L) #NEUT 1.47 (L) #LYMPH 7.33(H) TIBC 359 çıktı hocam sonuçlar iyimidir


Antalya Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Plt yüksekliği

    Çok teşekkür ederim doktor hanım cevap verdiğiniz için amilaz değeri neden yüksek çıkmış olabilir sizce takip edilmesi gerekirmi acaba biraz istahsiz çok seçici bir çocuk yedikleriyle alakalı olabilirmi birde bu testleri yaklaşık iki ay önce yaptirmistik yaptirdigimzda bir antibiyotik kullanıyordu s...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Değer yüksek değil, normal!!!!

  • Plt düşüklüğü

    İyi günler hocam benim 12 yaşında kızım var plt düşük 63 pct 0.08 düzenli olarak kontrol ediyoruz hasta olmadığı halde bu sonuç.maximum plt 100 olabiliyor.gelişim olarak ta kızımın kilosu akranlarına göre geri.28.5 kg.boy 139 cm.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Kizinizi muhakkak çocuk endokrinoloji görsün, çocuk hematoloji de tekrar görsün!

  • Akdenız anemısı

    Wbc: 8,53 rbc: 5,21 hgb : 13,1 hct : 39,7 plt : 275 mcv :76,2 mch : 25,1 mchc :: 33 bu degerleri hgb -hct -mcv -mch sonuç ta dusuk göstermış hba2 : 2,7 hbf : 0,4 hba : 86,6 unkonowns :0,7 sonuclar boyle efendim ,

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Akdeniz anemisi değil!!!



  • Lenf nodu buyumesi

    Allah razi olsun sizden doktor hanim,cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim..

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    .

  • Lenf bezesi

    Hocam merhaba 5.5 yasinda bir oglum var 4 aylikken farkettigim buyuklu kucuklu lenf nodlari mevcut bazen hastalainca irilesip kuculuyor ama yok olmuyor herzman boynunu kaldrdiginda belli bu bezeler uzun yillar kalablirmi en son kbb druna gittik 2 haftalik antibiotik tedavisi verdi ultrason ssonucu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın öznur yılmaz, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. oğlunuz küçük yaşı nedeniyle çocuk hematolojisi uzmanlarının alanına girmektedir. ancak genel bir bilgiyi sizinle paylaşmakta yarar olabilir. çocuk ve gençlerde bir çok viral hastalık yeni yeni geçirilmektedir. bu nedenle bu durumu akılda t... Cevabı gör

  • Lenf nodu degerler

    Merhaba dr hanm 5 yasinda bir oglum var ve bebkliginden bu yana boynunda lenf nodu mevcut bugun kbb doktoruna gittik ultrason ve kan tahlili yapildi ultrason soyle her iki patotis glandi ve submandibularglandlarnormal volum ve dokupaternindedir. boynun solunda 16-23mmboyutlara ulasan multiplnormald...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Kesinlikle kötü bir hastaliğa benzemiyor, yalniz antibiyotikle de tamamen kaybolmaz, bu bezeler yillarca devam eder, pek çok çocukta vardir,gereğinde kontrolleri yapilir



  • Pereferik yayma

    Hocam merhaba ; 6,5 yaşındaki oğlumun boğazında lenf şişmeleri varken birde kalçasında belirili bir yerde 2-3 morluk gördük hemen doktora götürdük. kan testleri wbc: 5,37 rbc : 4,53 hgb:11,5 plt:408 diğer hemogram değerleri normal. ayrıca bunun yanında alt - ast - ürik asit - ldh - kreatinin norma...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Çok muhtemelen bütün yazdiklariniz geçirdiği ebv enfeksiyonuna bağli, doktorunuzun söylediği zamanda kontrole gidin

  • Pereferik yayma ve kan değerleri hakkinda

    Hocam merhaba ; 6,5 yaşındaki oğlumun boğazında lenf şişmeleri varken birde kalçasında belirili bir yerde 2-3 morluk gördük hemen doktora götürdük. kan testleri wbc: 5,37 rbc : 4,53 hgb:11,5 plt:408 diğer hemogram değerleri normal. ayrıca bunun yanında alt - ast - ürik asit - ldh - kreatinin norma...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın hasan alkan, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. oğlunuzun. kanama testlerinde sorun bulunmuyor. ebv , lenfositoz , monositoz, lenf bezlerinde ve dalakta büyüme birbirleri ile ilgili değişiklerdir. bu viral enfeksiyonun çocuk hematoloji uzmanı meslektaşlarımız tarafından izlenmesi uygun olur.... Cevabı gör

  • Lenf nodu buyumesi

    Hocam merhaba,degerli vaktinizi aldigim icin cok ozur dilerim.izninizle bir soru sormak istiyorum..benim 3 yasinda bir oglum var..  oksipital bolgede sislik fark edip goturduk doktora..bu arada bogazina da bakti..sag ve solda biri 11 mm diger 14 mm reaktif lenf nodu kafasinda da 5 mm reaktif nod tes...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Yazdiklariniz ne lenfomaya ne de lösemiye benziyor, ilaç vermeye de gerek yok, pek çok çocukta böyle küçük lenf bezleri var ve yillarca devam eder, hemen kaybolmaz, doktorunuz gerekli takibi yapar!



  • Akdenız anemısı

    Merhabalar efedım oglum 11 yasında talesemı testı yapturdık sonucları şöyle:hba2: 2,7 hbf :0,4 hba :86,6 yorumlarmisniz tesekkurler efendim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Yazdiklariniz çok yetersiz, yorum yapmak mümkün değil! hba2 kaç???, mcv ve mch değerleri ne???

  • Plt yüksekliği

    Doktor hanim kızım 16,5 yaşında kan tahlilinde amilaz değeri 89 çıktı (normal değer 20-80) arası crp 0 sedimantasyon 15 lipaz normal değerler arasında birde plt 418 üst sınıra yakın mpv 9,2 lym 45,2 diğer lym ise 4,4 yüksek çıktı bu değerler normalmi amilaz ve plt yükseklikleri bir hastalık belirtis...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Bu plt değeri yüksek değil!!! bir milyon olan değer yüksektir ve yazdiğiniz tamamen normal! amilaz da normal sayilir , yüzün üzerinde ise yüksek denir!

  • Demir yüksekliği ferritin düşüklüğü

    Sayın hocam selamlar. ben parmaklarımda çomaklaşma görüldüğü için önce göğüs cerrahisine göründüm herhangi bir lezyon görünmedi. sonrasında dahiliyeye göründüm ve bazı kan testleri yapıldı. kan testlerimde anormal olan değerlerden birisi demir yüksekliği, referans aralığı 65 - 175 iken benim değerim...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın aytek sönmez, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. ferritin, serum demiri, serum demir bağlama kapasitesi, transferin saturasyonu , kemik iliğinin demir içeriği vücudumuzun demir durumu konusunda bilgi veren başlıca testĺerdir. serum demiri kesinlikle serum demir bağlama kapasitesi ile bir... Cevabı gör



  • Kan tahlili sonucu

    1yasinda kızım %lymph 76(h) pdw 11(l) %neut 15.3 (l) #neut 1.47 (l) #lymph 7.33(h) tibc 359 çıktı hocam sonuçlar iyimidir

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran Canatan

    Prof. Dr. Duran Canatan

    Sayın ayşe polat hastalarımızın sadece kan sonuçlarına bakarak yorum yapmamız mümkün değildir, kaldı ki kan sonuçları da eksik yazılmış. iyi günler

  • D vitamini

    Cevap teşekkür ederim hocam 33 yaşındayım 60 kiloyum bu bahsettiğiniz damlayi alicam ama nekadar kullanicak doz ayarı konusunda bilgi verebilirmisiniz ben şimdi gene aile hekimine gitsem ısrarla kullandirmayacak kendim alıp kullanırım çünkü düşük belirtilerini bariz yaşıyorum

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın gülh yılmaz, size tedavi konusunda daha pratik bir yaklaşım sunmak istiyorum. vitamin d' nin eczanelerde bulunan 300.000 iu/ml ampulleri ağızdan da kalçadan olduğu gibi etkilidir. bir ay ara ile bu ampulleri küçük bir ekmek dilimi üzerine boşaltarak kullanabilirsiniz. sadece iki ampul kullan... Cevabı gör

  • Ferritin normalken hgbnin düşük olması

    Çok teşekkür ederim ilginiz için iyi akşamlar

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    .






.
x