Kan tahlili sonucu

  • Selamlar kizim 3 yasinda.tekrarlayan aft icin cildiyeyr gittik sonuclar asagida dr.hanim cocuk uzmanina gorunun dedi.sizce ne olabilir? Demir (serum) 85.69 Demir baglama kapasitesi 310.1 T. Demir Bag. 396 Hemogram WBC 7.66 10^3/µL 4.3 - 10.3 NE% L 28.8 % 41.0 - 73.0 LY% H 61.9 % 19.4 - 44.9 MO% 7.3 % 5.1 - 10.9 EO% 1.3 % 0.9 - 6.0 BA% 0.7 % 0.3 - 1.8 NE# 2.21 10^3/µL LY# 4.74 10^3/µL MO# 0.56 10^3/µL EO# 0.1 10^3/µL BA# 0.05 10^3/µL RBC 4.83 10^6/µL 4.04 - 6.13 HGB L 11.5 g/dL 12.2 - 18.1 HCT L 36.1 % 37.7 - 53.7 MCV L 74.7 fL 80.7 - 95.5 MCH L 23.8 pg 26.5 - 27 MCHC L 31.9 g/dL 32.7 - 35.6 RDW H 18.3 % 11.8 - 14.3 PLT 334 10^3/µL 156 - 373 MPV 10 fL 6.9 - 10.8 PCT 0.33 % 0.0 - 99.9 PDW 11.4 % 0.0 - 99.9 Ferritin 10.29 ng/mL 6 - 67 Folat 17.05 ng/mL 4.6 - 18.7 Vitamin B12 391.1 pg/mL 197 - 771 Cok cok tesekkur ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Hafif anemi gözüküyor ferritin normal olduğu için kan yapıcı gıda verin.süt 500 ml geçmesin. ilave çöliak testleri yaptırın.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Geniz temizleyince tükürükte kan

    Doktor bey merhabalar, çoğu zaman genzimi temizlediğimde tükürüğün içinde bazen nokta kadar bazen de 3mm ip gibi iki ayrı kanlı bölge gözüküyor, acaba bunlar geniz kısmında kılcal damarların oluşturduğu kanamalar olabilir mi endişelenmeli miyim? mesela ard arda tükürdüğümde yok yarım saat bekledikte...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı acil

    İyi günler. 22 yaşındayım. kiloluyum. adet dönemi bitiminde mastürbasyon yaptım. ancak ped ve iç çamaşırı üzerinden bacaklarımı sıkarak ve elimi iki bacak arasında koyup baskı yaparak yaptım. ve ardından 1 gün boyunca pembe kan geldi. ve ilk idrarı yaparken sızlama oldu. kızlık zarı bozulmuş olabili...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüs tümörü müdür

    Hocam bende 4-5 aydır her zaman iki burun deligimde de kan pıhtısı var burnum bazen sağ tıkalı oluyor bazen sol tikaniyor genelde sağ .ama aciliyorlar geri . sabahları kalkınca ağzımda sarı turuncu baznede kırmızıya gibi bir şey oluyo yapiskan burnum yanda bakıldığında baya bı eğri son zamanlarda bu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Levent Çoban

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hastalık testi

    Merhabalar öncelikle vericeğiniz cevap için teşekkürler.ben cybh testi yaptırmak istiyorum ama bakireyim kadın hastalıklarına gittim ve smear almadan yapamıyacağını kan ve idrarda çok kısıtlıları çıktığını söyledi internetten araştırdığımda çoğu testin kan ve idrar ile yapılabileceği gözüküyor.n...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüs tümörü müdür

    Hocam bende 4-5 aydır her zaman iki burun deligimde de kan pıhtısı var burnum bazen sağ tıkalı oluyor bazen sol tikaniyor genelde sağ .ama aciliyorlar geri . sabahları kalkınca ağzımda sarı turuncu baznede kırmızıya gibi bir şey oluyo yapiskan burnum yanda bakıldığında baya bı eğri son zamanlarda bu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Aşık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüs tümörü müdür

    Hocam bende 4-5 aydır her zaman iki burun deligimde de kan pıhtısı var burnum bazen sağ tıkalı oluyor bazen sol tikaniyor genelde sağ .ama aciliyorlar geri . sabahları kalkınca ağzımda sarı turuncu baznede kırmızıya gibi bir şey oluyo yapiskan burnum yanda bakıldığında baya bı eğri son zamanlarda bu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik riski

    Nişanlımla 33 gün önce sürtünmeli ilişki yaşadık, bende iç çamaşırı vardı o çıplaktı. onun zevk suyu iç çamaşırıma bulaştı, daha sonra iç çamaşırım üzerinden vajinamı okşadı bastırdı. şüpheli günden 8 gün sonra adet oldum fakat internette o kadar çok bilgi kirliliği var ki yerleşme kanaması mı bilem...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ayhan Şahinler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoekoik nodül

    Hocam 24 yaşında bayanım 7 ay önce.troid ultrasonu cekildi sag tiroid lobu : orta ismik bileskede 4x5x6 mm hipoekoik nodul.orta posteriorda 4x7x9 mm hipoekoik nodul.sol tiroid lobu : orta posteriorda 4x5x6 mm hipoekoik nodul.parankim : orta heterojen, lob sinirlari duzensiz, yer yer hipoekoik alanla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda pıhtılaşma bozukluğu

    İyi günler hocam, ben ilk hamileliğimde 8+6 haftalık iken bebeğimin kalbi durdu. daha sonra doktorumun tavsiyesiyle trombofili paneli testini yaptırdım. testte mthfr a1298c ve mtrr a66g sonucu heterozigot çıktı. pıhtılaşmanın bu türü hamilelik öncesi ve özellikle hamilelik sonrası için iğne, aspirin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kizlik zari

    Mrb hocam yaklasim2aydir dudaklari acip bkyorum hic kan gormedim zarri olurmu bide tyvalete oturr gibi bkyorum comelerekk bazen delik ust uste 5 10 kez baktgimda delik uzunnn oluyo dar bazende genisss oluyoo ayni uzunlukta ama 5gun ara gctgnde bktim al tabaninda eti duruyo...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ozan Doğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Değerlendirmeniz önemli

    Sn hicam son 15 20 gündür kardeşimin ateşi sabah ve aksam sabit 36.8 36.9 37.0 arasında seyrediyor endişelenmeli miyiz kan tahlilinde lym ve mono yüksek çıktı ama aile hekimim bir şey demedi veya bi ilaç vermedi normalde ateşi 36.3 36.4 olurdu. sizin degerlendirmeniz nedir

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan sonuclari

    Merhaba hocam 4 yaşındaki oğlum ne zaman kakaolu süt veya fazla miktarda çikolata yede idrarı çamur gibi oluyor yaptırdığımız kan tatillerinde ise bu sonuçlar referans değeri dışında çıktı ne ile ilgili olabilir krearinin 0.48 refarns aralığı 0.24. 0.41ürik asit 3.1 referans 3.5_7.2klor cl 101 refer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik testi

    Hocam iyi çalışmalar. 1 ay önce korunmasız bir ilişkim oldu. 24 saat sonra ella kullandım. ilişkiden 2 gün sonra hafif kanama oldu 3 gün sonrasında da beklendiğim günde 4 gün süren adetim oldu. 2 haftadır baş ağrım var. baş dönmesi ve mide bulantısı 1 hafta çok hafif hissettim ve geçti. ilişkiden üç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ozan Doğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kizlik zarı

    Oral seks sırasında erkek arkadaşımın dili birazcık vajinama girdi 1-2cm kadar hemen kalktım peceteyle baktım kan gelmemişti ama 1-2gun boyunca sızladı vajinam , sizce kizlik zarım bozulmus mudur ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pıhtı atmasi

    Merhaba hocam annemi göğüste sıkışma ve nefes darligiyla acile götürdük tropolin degeri 240 cikti ve bizi acil kalp krizi diye baska hastaneye gonderdiler. orada yapilan anjiyoda damarlarda hic bisey olmadigi ve kalp krizi gecirmedigi soylendi anjiyodan 2saat sonra hic biseyin yok deyip hastaneden...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Şeref Ulucan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x