Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Kan tahlili sonucu

  • Selamlar kizim 3 yasinda.tekrarlayan aft icin cildiyeyr gittik sonuclar asagida dr.hanim cocuk uzmanina gorunun dedi.sizce ne olabilir? Demir (serum) 85.69 Demir baglama kapasitesi 310.1 T. Demir Bag. 396 Hemogram WBC 7.66 10^3/µL 4.3 - 10.3 NE% L 28.8 % 41.0 - 73.0 LY% H 61.9 % 19.4 - 44.9 MO% 7.3 % 5.1 - 10.9 EO% 1.3 % 0.9 - 6.0 BA% 0.7 % 0.3 - 1.8 NE# 2.21 10^3/µL LY# 4.74 10^3/µL MO# 0.56 10^3/µL EO# 0.1 10^3/µL BA# 0.05 10^3/µL RBC 4.83 10^6/µL 4.04 - 6.13 HGB L 11.5 g/dL 12.2 - 18.1 HCT L 36.1 % 37.7 - 53.7 MCV L 74.7 fL 80.7 - 95.5 MCH L 23.8 pg 26.5 - 27 MCHC L 31.9 g/dL 32.7 - 35.6 RDW H 18.3 % 11.8 - 14.3 PLT 334 10^3/µL 156 - 373 MPV 10 fL 6.9 - 10.8 PCT 0.33 % 0.0 - 99.9 PDW 11.4 % 0.0 - 99.9 Ferritin 10.29 ng/mL 6 - 67 Folat 17.05 ng/mL 4.6 - 18.7 Vitamin B12 391.1 pg/mL 197 - 771 Cok cok tesekkur ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Hafif anemi gözüküyor ferritin normal olduğu için kan yapıcı gıda verin.süt 500 ml geçmesin. ilave çöliak testleri yaptırın.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sinuzit olabilir mi

    Hocam merhaba evimizde kaldığımız bu günlerde yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim sorum su:burun ve çevresinde kemiklerinde ağrım var geniz akintim var ve genzimi çektiğim zaman cizgi seklinde kan geliyor ne yapmalıyım güvenlik dolayısıyla hastaneye gidemiyorum,akciğer bt çekilmiştim kandan dol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüzit mi

    Hocam merhaba evimizde kaldığımız bu günlerde yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim sorum su:burun ve çevresinde kemiklerinde ağrım var geniz akintim var ve genzimi çektiğim zaman cizgi seklinde kan geliyor ne yapmalıyım güvenlik dolayısıyla hastaneye gidemiyorum,akciğer bt çekilmiştim kandan dol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Teoman Dal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelik şüphesi

    Hocam merhaba, yardımcı olursanız sevinirim lütfen. ben sevgilimle 21 şubat'ta birlikte oldum ancak vajinaya giriş ya da boşalma olmadı. dışarı boşaldı ama ben bulaşmış mıdır ya da zevk suyu gelmiş midir diye şüpheye düştüm. ardından 5 gün sonra adetimi oldum normal bir şekilde ancak ikinci adetime...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Serkan Özkul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan testi - kan ilacı başlama süresi

    Hocam saygılar.. 6 ay 10 günlük olan kızımıza her şey normal gitseydi 6.ay da hastanede kan testi yapacak ve kan testi sonucuna göre doktorumuz kan ilacı kullanıp kullanmamamız gerektiğine karar verecekti.malumunuz salgından ötürü hastaneye gidemiyor bu işlemleri de yaptıramıyoruz. hocam şunu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefes darlığı

    Demet hocam kolay gelsin otuz iki yaş bay... hocam on iki yıldır panik atak anksiyete hastasıyım sürekli kardiyolojik muayenelerden geçerim hep normal çıktı şükür...hocam şimdi malum covid salgını var sürekli kendimde covid çağrıştıran belirtiler görüyorum burun akıntısı boğazda nefes alırken ince t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ve kol ağrısı

    Hocam merhaba, yaklasik 3 haftadir gogusumde, sirtimda ve sol.kolumda agirlar (genelde istirahat halinde olan agri. bazen sirtta bazen sol kolda)ve tarifleyemedigim nefes darligi yasiyorum. gecmis yıllarda da benzer durumlar yasadim. 2018 ekim ayinda benzer yakinmalar sonrasi yapilan ekg, eko, e...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam bilgilendirir misinix

    Merhaba nurdan hanım dış ortamda gebelik ihtimali var mıdır ? ocak ayında adet görmedim şunat ayının ikinci yarısına kadar bekledim dr a başvurdum duphaston kullanmama başladım 18 şubat tarihinde iki gün sonra lekelenmeler için başladı kesmedim 4 gün gün sonra tam kan geldi kestim artarak devam etti...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Nurdan Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam lütfen okuyun bilgilendirin

    Hocam böyle bi şey olmuş olsa 14 şubatta diyelim ki spermin üstüne oturmuş olsam suyla temas etmiş beklemiş erkek kardeşimden sonra 3-4 dakika sonra girmiş olsam ve oturmuş olsam 18 inde duphaston kullanmaya başladım 2 gün sonra lekelenmeli oldu sonra kan gördüm az kestim artarak devam etti böyle ol...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam sizce risk var mıdır

    Hocam o 5 dakika kondomsuz girişten sonra kondom takıldı ve yahut o zaman yahut bir sonraki ilişkide (kondomlu) kondoma kan gelmişti. adetimin bitişinden 2-3 gün içinde olduğu için bu ilişki adetimin son lekelenmeleri olabilir mi? hatta ilişkiden sonra da gün içinde tuvalete gittiğimde peceteye si...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vajidan kan gelmesi

    En son ki adetim 20 gün önceydi tekrar başladı diye düşündüm fakat adet kanamadi gibi değil yani kahvrengi gibi ama sildikce kan geliyor. dışkım da koyu renkli siyah 3 gündür cok az bir şekilde kan geliyor. bekarim bu arada

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sema Mülayim

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik soz konusu mu?

    Hocam merhaba, oncelikle kendimi gercekten cok caresiz hissediyorum acikcasi. 3 ay once nisanlimla bir yakinlasmam oldu(iliski yasanmadi) ardindan uzerinden 15 gun gecince kan testi yaptirmistim sonucum 0.06 cikmisti ardindan reglimi olmustum. daha sonra iliskiden 32 gun gecince ultrasondan bakildim...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Serkan Özkul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeme ve içme sorunu

    Merhabalar bilge hocam ben salih ordu duru sare ordu 'nun babasiyim.vitale hastanesinden,sizin fiskiye kafa ve bayan yanak)) hocam hastanede idrar ve kan testini yaptirdik ama helen birşey yemiyor.şimdi 25 aylik ve bizim ne yapmamiz lazim.gerekirse oraya da gelebiliriz hocam teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Bilge Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prostatit şüphesi

    Merhabalar hocam yaşım 34,yaklaşık 2 yıl önce cinsel ilişki sonrası kasıklarda,penis kökünde ve pelvik bölgede özellikle boşaldıktan sonra ağrılar oluşmaya başladı.özel bir hastanede,prostatit şüphesi ile üroloji doktoru rektal tuşe ile prostat sıvısı aldı ama bu sıvıda lokosit çıkmadı.sonrasında ya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hasan hocam saygilar

    Hocam bulunduğum şehirde son 3 ayda 6 farklı nöroloji uzmanına gittim.ilk şikayetim. 3 ay önce saniyelik irkilme ve ter basması ardından bacaklarda kasilma şikayetiyle.bu 4-5 kez tekrarladi beyin mr çekildi bisey çıkmadı.bu şikayetlerden 1 ay sonra seyirmeler başladı yani 2 aydır devam ediyor.( 5 ay...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocammm cevaplarsaniz sevinirim

    Hocam merhabalar ben bakireyim29 suabtta erkek arkadasim ile sadece yuzeysel temas seklinde bi birliktelimiz oldu zevk suyundan suphe duydum bir ay sonra iki kan testi yaptirdim sonuc negatif cikti ve ben regl olamadim tarlusal kullandim bitti iki gun once suan 7 nisan hala regl olamadim yalniz gitt...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet İnce

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x