Kan tahlili degerlendirmesi

  • 9aylık kızım için kan tahlili istediler cıkan değerleri yorumlarsanız sevinirim. tesekürederim saygılar.. Lökosit (WBC)'' 9.67 6.5 - 13.0 x10³/µL Nötrofil oranı (NEUT%)'' 15.8 20.7 - 61.8 % Lenfosit oranı (LYMPH%)'' 76.9 16.0 - 56.0 % Monosit oranı (MONO%)'' 6.2 3.3 - 15.5 % Eozinofil oranı (EO%)'' 0.9 0 - 7 % Bazofil oranı (BASO%)'' 0.2 0.0 - 1.0 % Nötrofil mutlak sayısı (NEUT#)'' 1.52 x10³/µL Lenfosit mutlak sayısı (LYMPH#)'' 7.44 x10³/µL Monosit mutlak sayısı (MONO#)'' 0.6 x10³/µL Eozinofil mutlak sayısı (EO#)'' 0.09 x10³/µL Bazofil mutlak sayısı (BASO#)'' 0.02 x10³/µL Eritrosit (RBC)'' 3.8 3.9 - 5.0 x10^6/µL Hemoglobin (HGB)'' 10.1 10.2 - 12.7 g/dl Hematokrit (HCT)'' 30.2 30.0 - 38.0 % Ortalama eritrosit hacmi (MCV)'' 79.9 71.3 - 82.6 fL Ortalama eritrosit hemoglobini (MCH)'' 26.7 23.2 - 27.5 pg Ortalama eritrosit hemoglobin konsantrasyonu (MCHC)'' 33.4 31.0 - 37.0 g/dl Eritrosit dağılım genişliği (RDW-SD)'' 38.4 34.9 - 42.8 fL Eritrosit dağılım genişliği (RDW-CV)'' 13.5 12.7 - 15.1 % Trombosit (PLT)'' 369 200 - 450 10^3/ul Ortalama trombosit hacmi (MPV)'' 9.2 7.8 - 13.0 fL Trombosit dağılım genişliği (PDW)'' 10.1 fL Trombosit / büyük hücre oranı (P-LCR)'' 19.2 % Plateletkrit (PCT)'' 0.34 %

  • Doktor Cevabı:

    Benimle direk ilgili bir konu olmasa da sonuçlarında genel olarak endişelenecek bir şey olmadığını söyleyebilirim. ancak en doğrusu yorumu tahlili isteyen doktorunuzun yapmasıdır.

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekür ederim ilginize..


Ankara Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yüksek değerler

    İyi günler rica etsem bana bu test sonucu hakkında yardımcı olabilir misiniz 12 aylik çocuk enfeksiyon dedikleri için antibiyotik kullanıldı 8 9 saat sonra kan verdik onun etkisinden dolayı bu sonuçlar yüksek olabilir mi eğer değilse hangi hastalıklara bağlı bu sonuçlar yükselmiştir -aspartat trans...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Adem Canan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Burun kanamasi

    Tam kan sayimi hemogram protombin koagulometre inr pt aptt ve ferritin degerleri bakilmis tahliller normal hocam

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Ekici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Biküspit aortik kapak

    Merhaba hocam ben hastanız ali mertbayarın annesiyim. kontolüne getiremedik. herhangi bi sıkıntımız yok çok şükür kilo dışında şuanda 36 kilo. ama virüsten dolayı çok endişeleniyorum hocam kalp kapakçığında darlık olduğu için onu daha çok etkiler diye çok korkuyorum. bağışıklığını güçlendirmek için...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. N. Kürşad Tokel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mukuslu kaka

    Hocam, ben sütlü ürün tüketmeyi hiç kesmedim. doktorların da alerjiye yönelik birsey dememesi üzerine aynı şekilde devam ettim. o zamandan bu zamana süt ve süt ürünleri almaya devam etti, bu bir hasara yol açmış mıdır?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast ve üre değerleri

    Çok teşekkür ederim sayın hocam. pandemi dolayısıyla korkuyoruz çocuğumuzu hastaneye götürmeye ama en kısa zamanda sizi ziyaret etmek istiyoruz. var olun

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Ekici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mr sonucu beyin hsari

    Hocam cok tesekkur ediyorum. uyku eeg cekilmeli demistiniz, cektirdik de bi yorumlar misiniz. grase cekilirken durum;cekim uyku doneminde yapilmistir. zemin aktivitesi:zemin aktivitesi yasina gore iyi gelismemis duzenlenmemis 4-5sy/seclık irregular teta aktivitesinden olusmaktadir. hemisfer asime...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Canan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dil yapısı mı siğil mi

    Merhaba, geçenlerde boğaz ağrısı sebebiyle gittiğim muayenede boğaz bulgularım temiz çıktı. doktor bir sıkıntı görmedi. hemogram ve periferik yayma da normal çıktı. herşey normal çıkınca bu sefer dil yapımı kafaya takmaya başladım. ağzımda çok sık aft çıkar. dilimin sağ ve sol yan taraflarında dil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast ve üre değerleri

    Hocam merhaba 3.5 aylık bir erkek bebeğim var. yapılan kan - galiba ve idrar tahlillerinde bebeğimin ast değeri 100 çıktı. üre değeri de düşük çıktı. bazı hocalarım korkmamız gerektiğini bazıları çok yüksek olmadığını söyledi. sizce endişe etmeli miyiz?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Ekici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Konuşmasında takilmalar

    Hocam merhaba muhammet çağrı obuzun babasıyım son zamanlarda konuşmasında takılmalar oluyor önce konuşması çok akıcıydı ilaç olarak convulek kullanıyoruz doz 300ml bide arada canı aşırı şekilde tatlı türü çekiyor teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Faruk İncecik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilgi amaçlı yazıyorum

    Merhabalar kolay gelsin 4 buçuk aylık kızım var size getirmeye düşünüyorum hem evime yakın hemde bütün yorumlar olunlu muane ücretiniz nedir acaba

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tarkan Akbulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geç kalır mıyız

    Hocam merhaba kolay gelsin. kızım 25 günlük. topuk kanındaki tsh değerleri 6,29 ve 6,57. koldan kontrol tshı 10,97 geldi ref=0,38- 5,33 serbest t4 değeri 0,83 ref=0,5-1,51 serbest t3 değeri 3,84 ref= 2,5-3,9 önce ilaç başlayalım dedi doktorumuz sonra vazgeçip bir hafta sonra tekrar kontrol...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek dolgunluk

    8.5 aylık kızım var prematüre doğdu idrar yolu enfeksiyonu var idrar kültüründe de sonuç var cıktı böbrek ultrasonu cekıldık sonuç olarak sol böbrek toplayıcı da dolgunluk cıktı ve cocuk nefrolojı bolumune sevk edıldık bu nedemek kotu bısey çıkmasından korkuyorum simdiden cevabınız için tesekkur ede...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Durmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kas hastalıgi

    Öncelikle cevabiniz ve ilginiz için çok sağolun saygıdeğer hocam. hocam muayene bulgularından ziyade,benim cocuk doğduğunda aşırı derecede hipotonisi vardı ama gün be gün prognozu kötüye gitmedi hep ilerleme kaydetti. mesela doğduğunda aşırı derecede hareket kısıtlılığı vardı ama şimdi ellerini ayak...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Canan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beslenme gelisim

    Mrb mahya hocam benim 7 aylik bebegim var sabah yumurta avakado 5 bebe buskuvisi bir kasik labne bir cay kasigi pekmez veriyorum oglen yerse 100 ml mama yiyor aksam az kasik mamasiyla karisik yogurt veriyorum aksamda sebze corbasi veriyorum gecede yerse 100 ml mama yiyor cevrem az diyor bebegin 8 k...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Glukoz seviyem spor yapmama rağmen düşmüyor aksine artiyor.

    Erol bey merhaba, 48 yaşında, erkek, tip1/2 diyabet hastasıyım. 2016 yılında açlık glukoz seviyem 293 mg/dl seviyesine çıkarak hastalk belirtisi oluştu. öncesinde göz problemi ile kendini belli etti. kilolu değilim ve haftada 2 kere spor ( basket) yapıyorum.teşhis sonrası ilk aşamada gece tek sef...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x