Kan sonuçları

  • Merhaba Hocam , Annem 72 yaşında çabuk yorulma ve göz kararması şikayeti ile dahiliye uzmanına çıktık ve kan tahlilleri istedi. Yapılan kan tahlilleri sonucu aşağıdaki gibidir. RET# 0,1 10^12/L 17,0-63,8 RET% 3,0 % 0,43-1,36 HGB 11.0 g/dL 11,9-14,6 İdrar ; Lökosit 25 HPF 0-5 Lütfen bunların anlamını paylaşırsanız çok sevinirim.

  • Doktor Cevabı:

    Annenizin hafif oranda kansızlık var ve diğer sonuç da idrar yollarında enfeksiyona işaret etmektedir. lütfen sonuçlarla tekrar en kısa sürede hekiminize müracaat edin. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Şeker, lenf bezi, mide

    Hocaam merhabalar yaşım 25 adım selen. sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim. ben rutin kan tahlili yaptırdım. i̇lk sorum..ferritin 7.3 çıktı fakat hemoglabin 12.8 buna anemi nedir mi? ikinci sorum..glukoz açlık 111 çıktı fakat insulin hormonu normal hba1c 5.3 no...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker, lenf bezi, mide

    Sayın hocaam merhabalar yaşım 25 adım selen. sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim. ben rutin kan tahlili yaptırdım. i̇lk sorum..ferritin 7.3 çıktı fakat hemoglabin 12.7 buna anemi nedir mi? ikinci sorum..glukoz açlık 111 çıktı fakat insulin hormonu normal hba1c...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Görme bozukluğu alında hassasiyet b12

    Hocam benim yaklaşık 2.5 aydır gözlerimin her ikisinde de bugünlerde sağ gözde sis değilde tam tarif edemiyom parlama gibi sanki gözümde bi görme bozukluğu var son 3 gündür de alında hassasiyet ağrı beyin karmaşası var özellikle gece uyumadan önce karanlıkta telefona baktığımda ışık hassasiyetine ba...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fethi İdiman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Talasemi ve aplastik anemi ??

    Hocam merhabalar annemin (58) kansızlığı mevcut tam kan sayımı hgb :10 wbc : 3.30 hct : 31 mcv:65 neu : 1.92 diğer değerleri normal demir ferttin de normal elektroforez testinde hba 96.5 hba2 : 3.5 çıktı talasemi taşıyıcısı olduğu söylenmişti. hocam anneme genetik test yapılmadı annemde acaba baş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemotokrit dusuklugunu

    Sayin degerli lenfosit% sayisi 18 cikti normalaraligini 25 48 lenfosit# buda 1.6 cikti araligini 1.2 3.4 hocam hocam bu normalmi bazen 24 cikiyir baxen 20 cikiyor bazen 26 cikiyor lokosit %yuzdesi hep degusiyir hocam ksn tshlilu yapturdin hocam 16.8.2021 yilinda orda hemiggram 11.6 cikti hemotokri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi ve kan degerleri

    Merhaba doktor bey alpha1_4.15 alpha1%_5.5 gamma 14.5 gamma%19.2 beta1_6.19 beta1% 8.2 ... ana ifa zayif pozitif .. anti dns negatif igg 16.26 albumin 38.66 albumin%51.2 .... sedim 60... total protein 75 ... b12 eksikliği kansızlık ve ferritin dusuk.. insulin direnci de var y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Can

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri

    Kanseri kanseri kanseri kanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygilar esim2yil 3n1 teshisiyleevvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Akif Büyükbeşe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt yuksekligi

    Mrb hocam hemogram biyokimya tahlillerim normal sadece plt referans araligi 387 benim cilkan plt degeri̇m 487 bazen referans araliginda oluyo plt yuksekligi ne demek pıhtılaşmami var 1 ay once korona olmuştum plt yuksekligi ciddi bir durummu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf hastalığı

    Merhaba hocam bende 3 yildir halsizlik yorgunluk ic sıkıntısı denge kaybi göğüs agrisi var 2 ay boyunca bunlari yasarken 6 ay boyunca iyiyim kardiyoloji bölümüne gittim sende fmf var dedi ondan sonra 4 dahiliye uzmanina gittim sende fmf yok dediler ve 3 romatoloji uzmanina gittim onlarda sende fmf y...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın ağrısı

    Merhabalar.bnm sıkıntılarım 2yıl önce siyah kaka yapmamla başladı buna balon gibi şişen karın+baş dönmesi eşlik etti birkaç ay içinde 66kilodan 58kiloya düştüm hep kilo vermek istiyodum ama o dönemde kilo vermek için bir çabam olmadı şuan 55kiloyum.demir eksikliği anemim var dönem dönem hap kullanıy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crp 63 / 4 yaş kızım.

    Merhaba hocam, ben fransadan yazıyorum çaresiz bir anne olduğum için.. 4 yaşında kısım var sürekli 40 derece ateşleniyor ve sebebsizce bir hafta sürüyor bişey yemiyor halsiz kalıyor. hep hastaneye doktora görünüyor ama ne olduğunu anlamıyolar. bir anne olarak artık dayanamıyorum çok zor bir duru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç beyazlaması

    Hocam merhabalar yaşım 21 saçlarımda egzama ve yoğun beyazlama var. vitamin testi yaptırdığımda d vitamini ve demir eksikliği çıktı. bu vitamin eksiklikleri beyazlama yapar mı? eksikleri gidersem saç rengim geri gelir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yuksek tansiyon

    Tansiyon tansiyon tansiyon hocam saygılar tansiyonum9a 15 cıktı dr coversly 5 lik verdi önemli zararı varmi daha önce cozaar50 vermişti hangisinin yan etkisi daha az önerinize tesekkur ldl140 çıkıyor tkol250 trig170 ldlti nasil düşürülür tansiyonum bir suredir9 a 14 cikiyor

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dil kökünde kabarcıklar

    Merhaba, dilimin en arka kısmında yani bademciklerime yakın kısımlarında kabarcıklar oluştu. bademciklerim şişmişti ve sonrasında çıktılar. antibiyotik kullandım fakat herhangi bir iyileşme olmadı kabarcıklarda. yakın zamanda 20lik dişimi çektirdim ve dişimin olduğu tarafta bademciğime değiyor gibi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zafer Köksal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil yardımmmm

    Merhaba hocam, benım hep bır halsızlıgım başım sarhoş gıbi dönüyor hıssı oluyor, süreklı esneme sersemlik oluyor.. en son yaptırdıgım tahlılde doktor ferrıtınıme bakmadı, ara ara ferrutın dusukkugı yasıyorum, hgb:12.9 cıktı, 4 ay önce hgb oranım 14.1 ıdı takvıye kullanmıstım, b12:180 cıktı doktor no...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x