Kan sonuclari

  • Merhaba hocam 2bucuk yaşındaki oglumun tahlil sonuçlarını yorumlayabilirmisnz rbc.5.26 mch 25.5 maç 73.5 neu%35.3 eos#0.15 diğerleri refrrans değerleri içinde genelde harita dil nedeniyle kan testi yapilmistik boyu 94 cm kilosu17 gelişimde bi sıkıntı yok bunsonuclara göre tedirgin olacağımız bi sorun varmidr

  • Merhaba hocam 4 yaşındaki oğlum ne zaman kakaolu süt veya fazla miktarda çikolata yede idrarı çamur gibi oluyor yaptırdığımız kan tatillerinde ise bu sonuçlar referans değeri dışında çıktı ne ile ilgili olabilir Krearinin 0.48 refarns aralığı 0.24. 0.41ürik asit 3.1 referans 3.5_7.2klor CL 101 referans 102_112fosfor p 6.1referans2. 8_6.0 teşekkürler şimdi

  • Doktor Cevabı:

    Değerlerde önemli bir sorun yok ama bu çocuğun kakao ve çikolata yememesi uygun olur, ayrica bir çocuk nefroloji uzmani ile görüşebilirsiniz!

    tarihinde cevapladı.
  • Mereba hocam 3 buçuk yaşındaki oğlumu idrarında kan gelmesi sebebiyle doktora götürdük yapılan kan idrar tomografi ultrsan sonuçlarına göre 13mm böbrekte taş olduğunu söylediler kapalı ameliyat olduk 1 ay sonra kontrole gittik 6 mm kalmıştı onuda taş kırmayla kırdırmaya karar verildi kırdırma işlemi olmadan önce idrar testi istendi eritrosit 33 referans aralığı 0.3 hemoglobin 3+ çıktı sonra taş kırmaya inip taşı kırdırdık doktoruna henüz ulaşamadık bu değerler taş düşüren bir çocuk için normalmi yapılan tahlillerde taş dışı bir şey çıkmadı çünkü böbrekte hep bu şekil kan görülecekmi taş döküldükten snra bu değerler normale döner mi ilerisi için endişe duymalımıyım böbrekteki kanma için başka sıkıntı olsa böbreklerde bt tomografide yada ultrason da görülür diye düşünüyorum sorum çok uzun oldu kusura bakmayın şimdiden teşekkrler

  • Doktor Cevabı:

    Taş nedeniyle idrarda bu bulgular olur, taş tamamen temizlenince idrar bulguları da tamamen normale döner, başka sorun olsa tomografi ve ultrasonda görülürdü, merak etmeyin!

    tarihinde cevapladı.
  • Meraba hocam 2 yaşındaki çocuğum için rutin kan tahlili yaptırdım ne#1 6 referans değeri2.00 8.00neu%19 referans 40.00 80.00 mch 26.1hgb 11.8mcv 78.7lymph%71, 6 referans 15.00 60.00 6 ay önce yaptırdım bu değerler normaldi ciddi bş sebep midir hocam sağolun şimdiden


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Göğüs dikleştirme ile ilgili

    Hocam merhaba . göğüs diklestirme istiyorum ama randevu olusturamiuorum.. şehir hastanesinden ayrıldınız mi.. birde kansızlık operasyon öncesi olumsuzluk yaratır mı .. kansızlık bende hep var bildim bileli de.sizinle hemen iletisim geçmek istiyormm bedenimd bir yük taşıyorum resmen . sırtım ağrıyor...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Bilkur Bulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Burunda morluk

    Merhabalar hocam, kardeşim 12 yaşında erkek. bugun burnunun başlangıç kısmında (gözlerinin hizasında) morluk oluştu, hemen bir parmak altı da hafif kızarık. üstteki morlukta herhangi bir çıkıntı yok, parmağımla bastırdığımda renk değişimi de olmuyor, ve acımıyor da. vücudunun başka bir yerinde de bö...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değeri

    Mrhb.hocam 5 yaşındaki kızımın tsh:4,25 referans değeri 0.7-5.97 sınıra yakın serbest t3: 6.82 serbest t4: 16.71 bu değerlere göre kızımda troitle ilgili sorun varmı hocam.tşkkr ederim ..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tansiyon ve anemi

    Merhabalar hocam.benim yaklaşık 1 haftadır sol gögüsüm,kolum ve sırt tarafim ağrıyor.gecen gün birden tansiyonum dustu soğuk terleme ve göz kararması oldu etrafımı göremedim.oturmasaydim bayılacak gibiydim daha önce bayilmisligimda var bu yüzden acile gittim ekg çekti temiz çıktı.kan tahlilinde crp...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir düşüklüğü

    Merhabalar, dün oğlumun kan tahlili sonuçlarında bazı değerler yüksek çıktı. ferritin değer, 7 çıktı. doktor ferro sanol yazdı. birde siz görüş bildirebilir misiniz lütfen. diğer değerler normal sınırlar içindeydi. saygılar rbc 5,17 hgb 14 hct 41 plt 438 mpv 8,80

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Hocam annemin 3 ay önceki sonuçları şöyleydi; demir 28 (ref. aralığı 33-193) ferritin 13 (ref. aralığı 15-150) hgb 10.2 (ref. aralığı 11.2-15.7) komfer oral solüsyon 25 gün kullandı(midesini ağrıtınca ilaç değiştirildi)+ferrum hausman fort tablet de 1 ay kullandı. sonra yapılan test...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide bulantısı

    Mrb hocam eşim 36 yaşında bayan mide bulantısı şikayeti ile endoskopi yaptırdık sonuçta şöyle yazıyor şikayeti:dispepsi demir eksikliği anemisi xylocaine spray %10.u manevrasında kardia cihazı sarıyor.fundus ve korpus normal antrum mukozası hiperemik ve ödemli duodenum 2.kıtası.antrum ve korpus bx a...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kadir Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 ve folik asit fazlaliğı

    Tesekkur ederim hocam .anne sutu yok malesef alerji mamasi aptamil pregomin ve ek gida aliyor.ilac olarakta sadece demir damlasi ve d vitamini veriyoruz . hicbir zaman b12 folik asit falan multivitamin vermedik . her gun kuzukiyma verdim ve alerji mamasi yukseltti muhtemelen b12 degerlerimizi benim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 ve folik asit fazlaliğı

    Merhaba hocam . bebeğim 9 aylik nötropenimiz vardi en dusuk 160 i gorduk ama son kontrolde neu 4000 e cikmiş . ferritin 12. b12 1880. folik asit 24. bebegime sadece demir damlasi kullaniyorum baska ilac kullanmiyorum ama her ay bebegimden 4 5 tup kan aldilar demir depolari bu yuzden mi düsük ve b12...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği anemisi

    Hocam merhaba. ferritin değerim 5çıktı ve demir eksikliği anemisi teşhisi ile yaklaşık üç dört haftadır feramat isimli demir hapını kullanıyorum. hocam hapı yatmadan önce içiyorum bulantı vs yapmaması için ama gece yatmadan önce içmeme rağmen ertesi gün gün içinde ve akşama doğru hafif mide bulantım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin eksikliği

    Çok teşekkür ederim hocam. sizede sağlıklı günler diliyorum. iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin eksikliği

    Tekrar merhaba hocam , bir ay kullanım sonrası b12 değerini yazmayı unutmuşum 877.7 olmuş. nörolojiye gittim, doktorun uygun görmesiyle gerekli mr testleri yapıldı. nörolojik bir problem gözükmediğini söyledi. psikiyatriye devam etmemi söyledi. fakat psikiyatriye uzun zamandır devam ediyorum, başka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ferritin eksikliği

    Merhaba hocam, benim geçmeyen unutkanlık, odaklanamama ve halsizlik şikayetim var. doktora gidiyorum uzun zamandır. çeşitli dikkat eksikliği ilaçları kullandım. çocukken bir dönem kansızlık geçirmişim. dönem dönem demir ilaçları kullandım. güncel kan testlerinde hgb 16, baso 0.6, serbest t3 6.35, se...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sedimantasyon yüksekliği

    Merhabalar doktorum, ben 23 yaşındayım. (boy 1.68 kilo 102)bugün çıkan kan tahlili sonucumda sedimantasyon değeri 30, ürik asit değeri 6,5, trigliserid değeri 159 crp 15,69 çıktı. sedimantasyon değerin yüksek dendi. 4 gündür göğsümde bir baskı hissi, çarpıntım, sol omuzumdan başlayıp aşağıya doğru b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Senem Tekeoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide rahatsızlığı

    Merhaba hocam bende gastrit var bunun için her sabah mide koruyucu alıyorum. bunu youplus vitamin ile birlikte kullanırsam mide mi bozar mıyım. ve demir emilimini yükseltir miyim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x